אישה אשר טיפלה בקשישה במשך שבע שנות חייה האחרונות הגיעה למשרדו של רשם לענייני ירושות בנצרת על מנת לתבוע את חלקה בירושה. המנוחה, אשר לא התברכה בילדים, חתמה על צוואה המורישה למטפלת את מרבית הונה בעוד משפחתה הצנועה (אחיינית חירשת אילמת אשר גרה בארה"ב), שכנה אחת וקרן לב"י קיבלו ביחד סכום שאינו עולה על 90,000 שקלים.
התעללות וניצול מתוך תאוות בצע
חמש שנים לפני שמלאו לקשישה 90 שנה, הזמינה המטפלת עורך דין אשר שילמה את שכרו, והחתימה את הקשישה על הצוואה כאשר הוא משמש כעד. אמנם לא הוכח בבית המשפט כי חתימתה של הקשישה זויפה, אך על פי עדותה של אחייניתה, האישה סבלה בגיל מופלג זה מסניליות ובלבול רב. כמו כן, הביאה האחיינית הוכחות לכספים שמשכה המטפלת מחשבון הבנק בסכומים של מאות אלפי שקלים.
קראו עוד בתחום:
- דוגמא לבקשת ביטול צוואה שנדחתה
- קרב אחיות על ירושת האם
- בית המשפט יכריע למי הירושה, לארבעת אחיות או לאחיהן
השופט, סארי ג’יוסי, הביע תרעומת קשה ומורת רוח מהתנהלות המטפלת. ניכר כי זו האחרונה עשתה ניצול ציני של כוחה על מנת להתעלל באישה קשישה שכל חטאה היה בדידות ומצב סיעודי בערוב ימיה. לאט, לאט, ניתקה המטפלת את קשרי המנוחה עם סביבתה, בודדה את עולמה וכל זאת מתוך תאוות בצע נוראית.
בית המשפט ביטל את הצוואה וחייב את המטפלת בפיצויים של 40,000 שקלים.