עצות לעריכת צוואה
עצות וטיפים לעריכת צוואה
- יורש אשר המצווה מעוניין להוריש לו חלק מעזבונו, אסור לו להיות מעורב בעריכת צוואה, במישרין או בעקיפין. מעורבותו בצוואה (מלבד צוואה בעל פה) עלולה להביא לביטולה של הצוואה.
- במידה ומדובר באדם מבוגר אשר בריאותו הרפואית רופפת, מומלץ לערוך את הצוואה ולצרף אליה חוות דעת רפואית המעידה כי המצווה שקול, צלול, צוואתו נערכת בגמירות דעת ובלי שיהה האחרון נטול תחת השפעה בלתי הוגנת.
- מצווה רשאי להוריש את ירושתו לאדם רק בעת שמתמלא תנאי מסוים (חתונה, הגעה לגיל 18 וכו'). ירושה על תנאי תעבור עם פטירתו של המנוח לניהול מנהל עיזבון, ובהתגשם התנאי, תועבר הירושה לזוכים. עם זאת, בבואו של אדם לקבוע ירושה על תנאי, מומלץ להתייעץ עם עו"ד שכן תנאים מסוימים עלולים להיות בלתי סבירים, ובעתיד יכולים הם להתבטל.
- בצוואתו, רשאי המצווה, להורות על מעשה אשר בזכותו יזכה הזוכה בירושה, או בהמנעות ממנו יזכה האחרון בירושה. למשל, מצווה רשאי להתנות את קבלת הירושה עם חתונת הזוכה או כל עוד הוא איננו חוזר בשאלה.
- מומלץ להפקיד את הצוואה אצל הרשם לענייני ירושה שכן הפקדה זו מונעת אי הבנות או ספקות לגבי קיומה של הצוואה ואופן חלוקתה על ידי מנהל העיזבון. במידה והופקדה צוואה אצל הרשם לענייני ירושה, ואחד הצדדים מציג צוואה חדשה אשר לטענתו נכתבה במועד מאוחר יותר, יבדוק בית המשפט את המקרה לגופו.
- זיכרו, צוואה ניתנת לשינוי כל אימת שמעונין לכך המצווה. לדוגמא, לעיתים שינויים במצב המשפחתי או הכלכלי מביאים לשינויים בצוואה. ניתן אף לשנות צוואה אשר מנוסח בה מראש תנאי כי לא תשונה בעתיד, וזאת בהתאם לנסיבות.
שימו לב, צוואה איננה עניין של מה בכך וטעות בעריכתה עלולה להוביל למחלוקות קשות אשר פעמים רבות נגמרות בהתדיינות יקרות וארוכות בבית המשפט. אי לכך, מומלץ לפנות לעורך דין המתמחה בדיני משפחה, אשר ילווה אתכם לאורך כל עריכת הצוואה, עד להפקדה אצל הרשם לענייני ירושה.
לשאלות, תגובות או הערות לחץ/י כאן