משרד המשפטים הציע תיקון נוסף לחוק הירושה אשר יקבע כי כל הדיונים בענייני ירושה ידונו במסגרת בית המשפט לענייני משפחה ולא בבתי המשפט המחוזיים. בהצעת החוק נאמר כי יש להעביר את כל הדיונים שהחלו בבתי המשפט המחוזיים לבית המשפט לענייני המשפחה, לרבות תובענות בהם הושג כבר פסק דין בערכאה המחוזית.
לפני כ-12 שנה תוקן חוק הירושה פעם אחרונה בנושא זה וכבר אז הוחלט כי ירושות הינן עניין לבית המשפט לענייני משפחה ואי לכך הן תידונה בפני הרשם לענייני ירושה או בית המשפט לענייני משפחה. עם זאת, תובענות רבות נידונו בעת הוצאת החוק בבתי המשפט המחוזיים, ותביעות רבות לשינוי צו ירושה וצו קיום צוואה קיבלו זה מכבר תוקף של פסק דין מבתי המשפט אלה. הלכה ידועה היא כי שינוי של פסק דין חלוט הניתן בבית משפט – ישונה רק באותה הערכאה או בערכאה גבוהה יותר.
קראו עוד בתחום:
- הפקדת צוואה אצל הרשם לענייני ירושה, האם כדאי?
- האם יורשים יכולים להיות נוכחים במעמד עריכת צוואה?
- אישור צוואה מוקדמת לטובת חיילי צה"ל, למרות קיום צוואה מאוחרת
הצעת התיקון שמציע אפוא משרד המשפטים לחוק הירושה נובעת מהתפיסה כי בית המשפט לענייני משפחה הינו הערכאה המתמחה בדינים מסוג זה, ובכדי שייעשה משפט צדק בתובענות אלו, עליהן לבוא בין כתלי בית המשפט המתאים. בתיקון נאמר כי גם תיקים אשר החל הדיון בהם בבתי המשפט המחוזיים, יועברו לבתי המשפט לענייני משפחה.