www.what2do.co.il

החזר הלוואה מירושתו של מנוח

פורסם ע"י מערכת האתר what2do | עודכן בתאריך 05/04/2012
החזר הלוואה מירושתו של מנוח

האם בית המשפט לענייני משפחה יאשר לחברתו לשעבר של מנוח, אשר הלוותה לו סכומי כסף כשלוש שנים לפני פטירתו הפתאומית, לקבל את כספה בחזרה מעיזבונו? תביעה בעניין זה הוגשה לבית המשפט לענייני משפחה.

התובעת הגישה תביעה על סך 109 אלף שקלים, המגיעים לה לטענתה מעיזבונו של המנוח. התובעת טענה כי בשנת 1999, הלוותה היא למנוח סכום של 20 אלף דולר אשר היו שווים במשקלם ל-77 אלף שקלים.

 

      קראו גם:

 

לדבריה, הכסף ניתן למנוח לאחר שהבטיח לה האחרון שישיב לה את הסכומים לכשמצבו הכלכלי ישתפר. עם זאת, לאחר זמן מה, לקה המנוח באירוע מוחי ואיבד את יכולת הדיבור. לטענתה, היה הוא צלול בדעתו ואישר את דבר ההלוואה בפני עדים. עם זאת, אחיו ועמם יורשים של המנוח סרבו להשיב לה את הכסף, ומכאן התביעה שלפנינו.

 

בני המשפחה לא מביאים ראיות הסותרות את טענות התובעת 

בני משפחתו של המנוח טענו כי המנוח מעולם לא לווה כספים כלשהם מהתובעת אלא היא הייתה זו אשר לוותה ממנו וגרמה להתמוטטותו הכלכלית. עוד טענו בני המשפחה, שבעקבות האירוע המוחי שעבר המנוח, לא היה הוא מסוגל לדבר ואי לכך לא ניתן לדעת האם הבין את המתרחש סביבו בעת שאישר את ההלוואה. זאת ועוד, התובעת הציגה מסמך חתום בידי המנוח, בעוד שהאחרון לא היה מסוגל להזיז את ידיו.

 

      קראו גם:


בית המשפט לענייני משפחה קבע כי דין תביעתה של האישה להתקבל ממספר טעמים.

 

ראשית, התובעת עמדה בנטל להוכיח כי הלוותה את הכספים למנוח על ידי שהראתה מסמך המפרט את משיכת הסכום האמור מהבנק בתאריך המדובר. אמנם, לא היה מדובר בראייה משפטית, אך בהעדר ראייה מן הצד השני (דהיינו מצידם של בני המשפחה), קיבל בית המשפט את הראייה כקבילה. שנית, אלמנתו של המנוח לא יכלה לאשר את קיום או אי-קיום ההלוואה, שכן הייתה היא פרודה מהמנוח במשך שלושת שנות חייו האחרונות וניהלה עימו הליך גירושין קשה ואמוציונאלי.

 

השופט מקבל את טענותיה, הירושה תשלם את ההלוואה


כמו כן, התובעת הביאה לעדות גם את עורך דינו של המנוח בתקופה המדוברת, אשר אישר את דבר ההלוואה ואף ייצג את המנוח מול כונס הנכסים של חנויותיו לאחר שנאלץ האחרון למכור אותן עקב מצבו הכלכלי הקשה. עורך הדין ציין כי עקב מצבו הכלכלי של המנוח בתקופה מדוברת, סביר להניח שדבר ההלוואה הינו נכון שכן שילם הוא לכונס הנכסים, כספים שלא ברור מאיפה הצליח להשיג.

 

      קראו עוד בתחום:


העדים בתצהיר החתום על ידי המנוח, המאשר את ההלוואה, העידו כולם שהמנוח היה צלול בדעתו והבין היטב את הסובב סביבו למרות חוסר יכולתו לדבר. בית המשפט קיבל את טענותיה אלו של התובעת, משום שאלמנתו של המנוח, שהינה הממונה על פי דין לעיזבונו, לא השכילה להציג מסמכים רפואיים הסותרים עדויות אלו.

השופט קבע כי גם אם לא יקבל האישור הכתוב להלוואה תוקף משפטי, ויש להסתמך רק על עדותה של התובעת ולפיה נתנה את ההלוואה למנוח, ולעדותה של הגברת חברתה העדה לאירוע, לפיה המנוח אישר על ידי הנהון בראשו כי הוא נתן את ההלוואה, יש לקבל את טענותיה שלא נסתרו באופן אמיתי על ידי בני משפחתו של המנוח. השופט גם התייחס למשקלה של עדותו של עורך הדין של המנוח, אשר סיפר כי המנוח אמר לו לפני האירוע המוחי שנטל הלוואה מחברתו.

לשאלות, תגובות או הערות לחץ/י כאן


דרג עד כמה מדריך משפטי זה עזר לך

עזר מאד

עזר

טוב

עזר קצת

לא עזר
 

רוצה שעו"ד יחזור אליך?

שלח

מאמרים נוספים בתחום

ירושות בישראל - מיהו יורש?

ירושה - היורשים ע"פ חוק הירושה הם למעשי בני משפחתו הקרובים ביותר של המוריש: בן זוגו, ילדיו, נכדיו, הוריו, אחיו, אחייניו, סביו ... 

מתי חשוב לעשות צוואה

בכל מקרה בו אינכם מעוניינים בחלוקת עיזבונכם כמו שקובע חוק הירושה, קיים הכרח להכין צוואה ע"פ אחת הצורות המנויות בחוק ... 

התנגדות לצוואה

בכל מקרה בו קיים חשש כי הצוואה נעשתה בשל אונס, איום, השפעה בלתי הוגנת, תחבולה או תרמית, ניתן עקרונית להגיש התנגדות לצוואה... 

עצות לעריכת צוואה

בהתאם לחוק הירושה, רשאי המצווה לצוות שיורש יזכה בעיזבונו, כולו או חלקו, בהתקיים תנאי מסוים או בהגיע מועד מסוים. המוריש יכול, למשל, לצוות שנכדיו יזכו בחלקים ... 

צו ירושה

להגיש בקשת צו ירושה ... מילוי הטופס, מאמרים, פסקי דין ופניה אל עורכי דין באתר ...  

צו קיום צוואה

בקשות לצווי ירושה / קיום צוואה / מינוי מנהל עיזבון קבוע תוגשנה ללשכת הרשם לענייני ירושה בשלושה עותקים, כאשר לאחד מהם יצורפו המסמכים המקוריים וכל הנדרש עפ"י תקנה 14 לתקנות הירושה ... 

פסקי דין - דיני משפחה

פסקי דין בנושאי דיני משפחה לרבות: גירושין, צוואת, משמורת, מזונות, הסכמים, גניבת זרע ועוד... 

מאגר חוקים

לרשותך מאגר חוקים הקשורים בתחום המשפט במשפחה ... מה אומר החוק על הבעיה שלך ? 

חוק הירושה, התשכ"ה 1965

חוק הירושה קובע כיצד יש לערוך צוואה, מי היורשים החוקיים ומה קורה עם העיזבון כאשר אין צוואה חוקית.  

חוק הצהרות מוות, התשל"ח 1978

חוק הצהרת המוות מכריז על מותם של אנשים שעקבותיהם נעלמו במשך תקופה ארוכה וקיימת סברה שבם לא בין החיים. 



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.