לבית המשפט לענייני משפחה בתל אביב הגיעה בקשה לביטול צו קיום צוואה מאחת מבנותיו של המנוח. על פי הצוואה עליה חתומים גם המנוח וגם אשתו כל רכושו של המנוח יחולק שווה בשווה בין חמשת ילדיהם של הזוג.
האם יש לקבל את הבקשה?
לטענת הבת לפי הצוואה הראשונה אותה כתב האב נכתב כי כל רכושו יעבור רק לבתו המבקשת. הבת מציינת כי כשגילו אמה ואחיה אודות תוכן הצוואה הפעילו לחץ כבד על המנוח לשנותה, וכך נכתבה הצוואה השנייה עליה חתומה כאמור גם אשת המנוח המחלקת את הרכוש שווה בשווה בין כל האחים. לדברי הבת, המנוח לא היה מסופק מהצוואה המשותפת לכן חתם על צוואה נוספת, שלישית במספר, בה נכתב שכל רכושו יעבור לידי המבקשת. המבקשת מוסיפה בבקשתה שבינה לבין בני משפחתה, קיים נתק מוחלט עד עצם היום הזה, ולעומת זאת היו למבקשת יחסים טובים במיוחד עם המנוח.
קראו עוד בתחום:
מנגד, כפרו המשיבים, אשתו של המנוח ואחיה של המבקשת, בבקשה. לטענתם של המשיבים, דין הבקשה להידחות על הסף מכיוון שזו הוגשה עשר שנים לאחר מות המנוח וכי עילת הבקשה התיישנה.
בקשת הבת נדחתה על ידי השופטת שיפרה גליק, לטענת השופטת הבקשה לא אמינה מכיוון שלבת הייתה מעורבות גדולה מדי בחתימה הצוואה הראשונה והשלישית, לפי עדותו של העורך דין אצלו התבצעה חתימת הצוואה הראשונה, הבת היא זאת ששילמה עבור הצוואה וכך גם בצוואה השלישית. הבת נתבקשה לשלם עבור הוצאות הבקשה לרבות שכר הטרחה של העורך דין סך של 10,000 ₪ בצירוף מע"מ.
לסיכום,
הבקשה נדחתה. הבקשה איננה אמינה מכיוון שלבת היתה מעורבות גדולה מדי בחתימת הצוואה.