www.what2do.co.il

האם יבוטל הסכם המתנה המעביר את רכוש האם לאחד מילדיה בלבד?

פורסם ע"י מערכת האתר what2do | עודכן בתאריך 06/05/2025
האם יבוטל הסכם המתנה המעביר את רכוש האם לאחד מילדיה בלבד?

תביעה ובה מחלוקת בין אחים הוגשה לפתחו של בית המשפט לעניינה משפחה, במסגרתה נדרש בית המשפט לדון האם נפלו פגמים בהסכם מתנה בין האם המנוחה לאחד מילדיה. האם ובעלה הלכו לעולמם תוך שהאישה יורשת את כל רכושו של בעלה במסגרת צוואה הדדית. הצוואה ההדדית בין ההורים קבעה מפורשות הסדר של יורש אחר יורש, אשר במסגרתו היו אמורים הילדים לקבל את חלקם בירושה בחלקים שונים לאחר פטירת ההורים.

 

      קראו עוד בתחום:

 

עם זאת, ימים ספורים לאחר פטירת הבעל, שינתה אשתו את צוואתה ואף העבירה את כל רכושה במתנה לאחד מילדיה. אחיו של הילד הזוכה, אשר נושלו מזכויותיהם על הרכוש, טענו כי יש לבטל את הסכם המתנה שכן נפלו בו מספר פגמים.

 

האם נפלו פגמים בהסכם המתנה?


האחים טענו שלוש טענות שונות לגבי פגמים אשר נפלו כביכול בהסכם המתנה בין האם לאחיהם. טענה אחת לעניין זה הייתה כי חתימתה של האם זויפה. טענה נוספת אשר הוצגה על ידי התובעים הייתה כי המנוחה ביצעה את הסכם המתנה תחת השפעה בלתי הוגנת.

 

לסיום ולחילופין טענו האחים התובעים כי המנוחה גמרה אומר להטות את בעלה המנוח במסגרת הצוואה ההדדית.שופטי בית המשפט לענייני משפחה ציינו עם זאת כי מדובר בשלוש טענות שונות אשר אינן יכולות לשבת בכפיפה אחת. כיצד מצד אחד "זממה" המנוחה להטעות את בעלה ושינתה צוואתו לאחר מותו, ומן הצד השני "הייתה נתונה להשפעה בלתי הוגנת" או "חתימתה זויפה"?

 


התובעים חזרו בהם מטענת הזיוף במסגרת הדיונים בבית המשפט, ובנוגע לטענת השפעה בלתי הוגנת – לא הוצגה כל ראיה קבילה לתמוך בעניין זה. התובעים עצמם העידו כי בשנת 2007 (שנתיים אחרי הסכם המתנה) עדיין הייתה היא צלולה לחלוטין. זאת ועוד, מן הראיות אשר הוצגו בבית המשפט מדובר באישה צלולה ועצמאית, אשר עשתה שימוש ברכב פרטי עד למועד פטירתה.

 

כמו כן, ביתה היה פתוח בפני כל, ולא ניכר כי האח הנתבע מנע מאחיו לבוא בשעריה ביתה תוך שהוא מונע מגע בין הצדדים. סוף דבר - התובעים לא הוכיחו כי נפל פגם כל שהוא בהסכם המתנה מיום 17.1.06 או כי הייתה מניעות כזו או אחרת בעריכתו ומתוך שכך הריני קובע כי הסכם המתנה תקף.

לשאלות, תגובות או הערות לחץ/י כאן


דרג עד כמה מדריך משפטי זה עזר לך

עזר מאד

עזר

טוב

עזר קצת

לא עזר
 

רוצה שעו"ד יחזור אליך?

שלח

מאמרים נוספים בתחום

ירושות בישראל - מיהו יורש?

ירושה - היורשים ע"פ חוק הירושה הם למעשי בני משפחתו הקרובים ביותר של המוריש: בן זוגו, ילדיו, נכדיו, הוריו, אחיו, אחייניו, סביו ... 

מתי חשוב לעשות צוואה

בכל מקרה בו אינכם מעוניינים בחלוקת עיזבונכם כמו שקובע חוק הירושה, קיים הכרח להכין צוואה ע"פ אחת הצורות המנויות בחוק ... 

התנגדות לצוואה

בכל מקרה בו קיים חשש כי הצוואה נעשתה בשל אונס, איום, השפעה בלתי הוגנת, תחבולה או תרמית, ניתן עקרונית להגיש התנגדות לצוואה... 

עצות לעריכת צוואה

בהתאם לחוק הירושה, רשאי המצווה לצוות שיורש יזכה בעיזבונו, כולו או חלקו, בהתקיים תנאי מסוים או בהגיע מועד מסוים. המוריש יכול, למשל, לצוות שנכדיו יזכו בחלקים ... 

צו ירושה

להגיש בקשת צו ירושה ... מילוי הטופס, מאמרים, פסקי דין ופניה אל עורכי דין באתר ...  

צו קיום צוואה

בקשות לצווי ירושה / קיום צוואה / מינוי מנהל עיזבון קבוע תוגשנה ללשכת הרשם לענייני ירושה בשלושה עותקים, כאשר לאחד מהם יצורפו המסמכים המקוריים וכל הנדרש עפ"י תקנה 14 לתקנות הירושה ... 

פסקי דין - דיני משפחה

פסקי דין בנושאי דיני משפחה לרבות: גירושין, צוואת, משמורת, מזונות, הסכמים, גניבת זרע ועוד... 

מאגר חוקים

לרשותך מאגר חוקים הקשורים בתחום המשפט במשפחה ... מה אומר החוק על הבעיה שלך ? 

חוק הירושה, התשכ"ה 1965

חוק הירושה קובע כיצד יש לערוך צוואה, מי היורשים החוקיים ומה קורה עם העיזבון כאשר אין צוואה חוקית.  

חוק הצהרות מוות, התשל"ח 1978

חוק הצהרת המוות מכריז על מותם של אנשים שעקבותיהם נעלמו במשך תקופה ארוכה וקיימת סברה שבם לא בין החיים. 



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.