www.what2do.co.il

האם היורשים יקבלו את כספי ביטוח החיים של המנוח?

פורסם ע"י מערכת האתר what2do | עודכן בתאריך 06/05/2025
האם היורשים יקבלו את כספי ביטוח החיים של המנוח?

בתביעה שלפנינו תובעת אישה תשלומי פוליסת ביטוח חיים של בעלה המנוח מחברת הביטוח. החברה הינה תאגיד שניהל במועדים הרלוונטיים קופת גמל וקרן לביטוח חיים עבור עובדי התעשייה האווירית לישראל. המנוח עבד במשך כ- 25 שנים בתעשייה האווירית לישראל עד לחודש אוגוסט 1995, ובוטח במשך שנים בחברה הנתבעת.

 

תשע שנים לאחר שנעלם, הוכרז המנוח כמת


באוגוסט 95 נעלם המנוח ורק לאחר תשע שנים הצהיר בית המשפט על מותו. עד מהרה ביקשו היורשים (ביניהם התובעים) צו ירושה כנגד נכסיו של הנעדר.  

     

      קראו עוד...

 

התובעים פנו, בין היתר, למבקשת לשם קבלת כספי התגמולים שהופקדו אצלה כמו גם לקבלת כספי ביטוח החיים של המנוח. המבקשת העבירה לידי המשיבים את כספי התגמולים אולם סירבה להעביר לידיהם את כספי ביטוח החיים, בטענה, כי תביעתם בנדון התיישנה. לפיכך הוגשה התביעה הנדונה.

     
מתי מתחילה תקופת ההתיישנות?

 

השאלה שעמדה בפני בית המשפט לענייני משפחה היא מתי נוצרה העילה לתביעה ומכאן ממתי נספרת תקופת ההתיישנות. בית המשפט קבע כי מועד תחילת מרוץ תקופת ההתיישנות עומד בשני מבחנים, תנאי אחד - סובייקטיבי, לפיו עובדות המהוות את עילת התביעה, לא היו בידיעת התובע מסיבות שאינן תלויות בו. התנאי השני - אובייקטיבי, כי גם בזהירות סבירה לא יכול היה למנוע את מצב אי ידיעת העובדות.

 

לסיכום,


מכיוון שכל עוד לא קיבלו היורשים הצהרה מפורשת מבית משפט על מותו של המנוח, אין ספק שלא היה בידם לבוא לדרוש את פוליסת ביטוח החיים שלו. גם המבחן האובייקטיבי מתקיים שכן היורשים פנו לכל הערוצים שעמדו לרשותם, על מנת לברר את נסיבות היעלמות המנוח. ורק משחלפו למעלה משבע שנים בלא שנמצא ו/או התקבל שביב מידע באשר לגורלו, פנתה כאמור אשת המנוח, בחודש ספטמבר 2002 לבית המשפט לענייני משפחה בבקשה להצהרה על מותו של המנוח.


אי לכך תקופת ההתיישנות מתחילה ביום ההצהרה על מותו של המנוח בשנת 2007 ולכן היורשים זכאים לכספי ביטוח החיים המופקדים אצל הנתבעת.

לשאלות, תגובות או הערות לחץ/י כאן


דרג עד כמה מדריך משפטי זה עזר לך

עזר מאד

עזר

טוב

עזר קצת

לא עזר
 

רוצה שעו"ד יחזור אליך?

שלח

מאמרים נוספים בתחום

ירושות בישראל - מיהו יורש?

ירושה - היורשים ע"פ חוק הירושה הם למעשי בני משפחתו הקרובים ביותר של המוריש: בן זוגו, ילדיו, נכדיו, הוריו, אחיו, אחייניו, סביו ... 

מתי חשוב לעשות צוואה

בכל מקרה בו אינכם מעוניינים בחלוקת עיזבונכם כמו שקובע חוק הירושה, קיים הכרח להכין צוואה ע"פ אחת הצורות המנויות בחוק ... 

התנגדות לצוואה

בכל מקרה בו קיים חשש כי הצוואה נעשתה בשל אונס, איום, השפעה בלתי הוגנת, תחבולה או תרמית, ניתן עקרונית להגיש התנגדות לצוואה... 

עצות לעריכת צוואה

בהתאם לחוק הירושה, רשאי המצווה לצוות שיורש יזכה בעיזבונו, כולו או חלקו, בהתקיים תנאי מסוים או בהגיע מועד מסוים. המוריש יכול, למשל, לצוות שנכדיו יזכו בחלקים ... 

צו ירושה

להגיש בקשת צו ירושה ... מילוי הטופס, מאמרים, פסקי דין ופניה אל עורכי דין באתר ...  

צו קיום צוואה

בקשות לצווי ירושה / קיום צוואה / מינוי מנהל עיזבון קבוע תוגשנה ללשכת הרשם לענייני ירושה בשלושה עותקים, כאשר לאחד מהם יצורפו המסמכים המקוריים וכל הנדרש עפ"י תקנה 14 לתקנות הירושה ... 

פסקי דין - דיני משפחה

פסקי דין בנושאי דיני משפחה לרבות: גירושין, צוואת, משמורת, מזונות, הסכמים, גניבת זרע ועוד... 

מאגר חוקים

לרשותך מאגר חוקים הקשורים בתחום המשפט במשפחה ... מה אומר החוק על הבעיה שלך ? 

חוק הירושה, התשכ"ה 1965

חוק הירושה קובע כיצד יש לערוך צוואה, מי היורשים החוקיים ומה קורה עם העיזבון כאשר אין צוואה חוקית.  

חוק הצהרות מוות, התשל"ח 1978

חוק הצהרת המוות מכריז על מותם של אנשים שעקבותיהם נעלמו במשך תקופה ארוכה וקיימת סברה שבם לא בין החיים. 



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.