המנוחה, ציפורה ז"ל הלכה לעולמה כשהיא בת 81, והותירה אחריה בת ובן, שהם הצדדים להליך זה. ביום 05/09/07 חתמה המנוחה על טופס הקדשת הגוף לצרכי מדע ולהוראה, הטופס נחתם בנוכחות שני עדים, האחד, רופא המשפחה של המנוחה, והשניה גם היא רופאה, ידידת משפחה, אשר אישרו כי הם מכירים באופן אישי את הגב’ ציפורה, וכי היא חתמה בפניהם על מסמך הנ"ל בהיותה בדעה צלולה ובהכרה מלאה, מרצונה החופשי והטוב.
גויתו של אדם שהסכים לכך בכתב כי תשמש למטרות מדעיות מותר לבתרה בבית הספר לרפואה לצורכי לימוד ומחקר. ההסכמה, שצריכה להינתן בכתב, קבועה על גבי טופס מיוחד שנקבע לשם כך. מלשונו של החוק עולה כי אין זה בסמכות קרובי משפחתו של המת להתנגד לניתוח גופתו באם הוא נתן לכך הסכמתו בחייו.
קראו עוד בתחום:
- אישור צוואה מוקדמת לטובת חיילי צה"ל, למרות קיום צוואה מאוחרת
- בית המשפט אישר - אישה זרה תוכל לממש את צוואתו הביולוגית של מנוח
- תביעה נגד קיבוץ לירושת דמי עזיבה של חברת קיבוץ
ע"פ הדין העברי, קיים חיוב מיוחד לנהוג כבוד באדם אחרי מותו, בין במובן חיובי, היינו במצוות או דינים או מנהגים לכבודו, ובין במובן שלילי, היינו למנוע ממנו בזיון וניוול. יש בדין העיברי ידיים לעמדה המתירה ניתוחי מתים לצרכי רפואה ומחקר ובוודאי כאשר הדבר נעשה מתוך הסכמת המת שניתנה בחייו. לסיכום, לאור רצונה החד משמעי של המנוחה לתרום את גופתה למדע, אין לקבל את עמדת שני ילדי המנוחה ויש להתיר את העברת גופת המנוחה לבית הספר לרפואה באוניברסיטת תל אביב.