בפסק הדין נדחתה בקשה להמציא צו קיום צוואה אשר הוגשה על ידי המבקש, קשיש בן 89. המבקש דרש לקיים צוואה אשר ערכה אשתו השניה, עולה מחבר העמים וצעירה ממנו ב-31 שנים. המבקש רשם נכסים ע"ש אשתו השניה והאשה כתבה צוואה על שמו (יוער כי בית המשפט מתח ביקורת מרומזת על התנהלות זו). לאחר מספר שנים ערכה האשה צוואה נוספת נוטריונית וחתומה ע"י שני עדים בה נישלה את המבקש והורישה רכושה לבתה ולנכדתה. האשה נפטרה ביום 16.9.06 שנה וחצי לאחר עריכת הצוואה השניה.
טענות המבקש:
המבקש העלה מספר טענות כנגד הצוואה השניה. בית המשפט דחה את בקשתו לקיום הצוואה הראשונה לאחר שהמבקש לא הרים את הנטל המוטל עליו ולא הוכיח כי נפלו פגמים בצוואה השניה. המבקש לא חקר את הנוטריון שערך את הצוואה. המבקש לא הציג כל חוות דעת גרפולוגית. המבקש לא הגיש חוות דעת רפואית למרות שהעלה טיעונים שברפואה.
כיצד הכריע בית המשפט?
בית המשפט דחה עובדתית את הטענות כי המנוחה היתה מוגבלת בהתניידות כך שלא יכלה להגיע למשרד הנוטריון לאחר שהוצגו ראיות המראות כי המנוחה טיילה בחו"ל לאחר עריכת הצוואה השניה ולא היתה מוגבלת בהתניידות.
קראו עוד בתחום:
- התנגדות לצוואה על ידי שתי אחיות וכנגד האלמנה
- אישור צוואה מוקדמת לטובת חיילי צה"ל, למרות קיום צוואה מאוחרת
- מכתב התאבדות ישמש בתור צוואה, האמנם?
- שכר טרחה בגין בקשת צו קיום צוואה על ידי מנהל עיזבון
בית המשפט קבע כי סעיף 35 לחוק הירושה, תשכ"ה-1965 יפורש באופן דווקני ולא בדרך הרחבה. כן נקבע כי אין להרחיב את הפסול על אנשים שהוראת הסעיף לא דנה בהם במשירין. וההוראה אינה חלה כאשר הנהנים הם בני משפחה שאינם זוג.
בית המשפט קבע עובדתית כי הקשר בין עד הצוואה לבתה של המנוחה הינו קשר חברי בלבד. בית המשפט קבע כי בכל מקרה הוראת סעיף 35 לחוק הירושה, תשכ"ה-1965 אינה חלה כאשר הנהנה הינו ידוע בציבור. בית המשפט קיבל את ההתנגדות וקבע כי הצוואה השניה הינה בת תוקף.