www.what2do.co.il

דחיית קשיש לקיום צוואה שערכה אשתו שהיתה צעירה ממנו ב-31 שנים

פורסם ע"י מערכת האתר what2do | עודכן בתאריך 08/07/2025
דחיית קשיש לקיום צוואה שערכה אשתו שהיתה צעירה ממנו ב-31 שנים

בפסק הדין נדחתה בקשה להמציא צו קיום צוואה אשר הוגשה על ידי המבקש, קשיש בן 89. המבקש דרש לקיים צוואה אשר ערכה אשתו השניה, עולה מחבר העמים וצעירה ממנו ב-31 שנים. המבקש רשם נכסים ע"ש אשתו השניה והאשה כתבה צוואה על שמו (יוער כי בית המשפט מתח ביקורת מרומזת על התנהלות זו). לאחר מספר שנים ערכה האשה צוואה נוספת נוטריונית וחתומה ע"י שני עדים בה נישלה את המבקש והורישה רכושה לבתה ולנכדתה. האשה נפטרה ביום 16.9.06 שנה וחצי לאחר עריכת הצוואה השניה.

 

טענות המבקש:

 

המבקש העלה מספר טענות כנגד הצוואה השניה. בית המשפט דחה את בקשתו לקיום הצוואה הראשונה לאחר שהמבקש לא הרים את הנטל המוטל עליו ולא הוכיח כי נפלו פגמים בצוואה השניה. המבקש לא חקר את הנוטריון שערך את הצוואה. המבקש לא הציג כל חוות דעת גרפולוגית. המבקש לא הגיש חוות דעת רפואית למרות שהעלה טיעונים שברפואה.

 

כיצד הכריע בית המשפט?


בית המשפט דחה עובדתית את הטענות כי המנוחה היתה מוגבלת בהתניידות כך שלא יכלה להגיע למשרד הנוטריון לאחר שהוצגו ראיות המראות כי המנוחה טיילה בחו"ל לאחר עריכת הצוואה השניה ולא היתה מוגבלת בהתניידות.

 

      קראו עוד בתחום:

 

בית המשפט קבע כי סעיף 35 לחוק הירושה, תשכ"ה-1965 יפורש באופן דווקני ולא בדרך הרחבה. כן נקבע כי אין להרחיב את הפסול על אנשים שהוראת הסעיף לא דנה בהם במשירין. וההוראה אינה חלה כאשר הנהנים הם בני משפחה שאינם זוג.


בית המשפט קבע עובדתית כי הקשר בין עד הצוואה לבתה של המנוחה הינו קשר חברי בלבד. בית המשפט קבע כי בכל מקרה הוראת סעיף 35 לחוק הירושה, תשכ"ה-1965 אינה חלה כאשר הנהנה הינו ידוע בציבור. בית המשפט קיבל את ההתנגדות וקבע כי הצוואה השניה הינה בת תוקף.

לשאלות, תגובות או הערות לחץ/י כאן


דרג עד כמה מדריך משפטי זה עזר לך

עזר מאד

עזר

טוב

עזר קצת

לא עזר
 

רוצה שעו"ד יחזור אליך?

שלח

מאמרים נוספים בתחום

ירושות בישראל - מיהו יורש?

ירושה - היורשים ע"פ חוק הירושה הם למעשי בני משפחתו הקרובים ביותר של המוריש: בן זוגו, ילדיו, נכדיו, הוריו, אחיו, אחייניו, סביו ... 

מתי חשוב לעשות צוואה

בכל מקרה בו אינכם מעוניינים בחלוקת עיזבונכם כמו שקובע חוק הירושה, קיים הכרח להכין צוואה ע"פ אחת הצורות המנויות בחוק ... 

התנגדות לצוואה

בכל מקרה בו קיים חשש כי הצוואה נעשתה בשל אונס, איום, השפעה בלתי הוגנת, תחבולה או תרמית, ניתן עקרונית להגיש התנגדות לצוואה... 

עצות לעריכת צוואה

בהתאם לחוק הירושה, רשאי המצווה לצוות שיורש יזכה בעיזבונו, כולו או חלקו, בהתקיים תנאי מסוים או בהגיע מועד מסוים. המוריש יכול, למשל, לצוות שנכדיו יזכו בחלקים ... 

צו ירושה

להגיש בקשת צו ירושה ... מילוי הטופס, מאמרים, פסקי דין ופניה אל עורכי דין באתר ...  

צו קיום צוואה

בקשות לצווי ירושה / קיום צוואה / מינוי מנהל עיזבון קבוע תוגשנה ללשכת הרשם לענייני ירושה בשלושה עותקים, כאשר לאחד מהם יצורפו המסמכים המקוריים וכל הנדרש עפ"י תקנה 14 לתקנות הירושה ... 

פסקי דין - דיני משפחה

פסקי דין בנושאי דיני משפחה לרבות: גירושין, צוואת, משמורת, מזונות, הסכמים, גניבת זרע ועוד... 

מאגר חוקים

לרשותך מאגר חוקים הקשורים בתחום המשפט במשפחה ... מה אומר החוק על הבעיה שלך ? 

חוק הירושה, התשכ"ה 1965

חוק הירושה קובע כיצד יש לערוך צוואה, מי היורשים החוקיים ומה קורה עם העיזבון כאשר אין צוואה חוקית.  

חוק הצהרות מוות, התשל"ח 1978

חוק הצהרת המוות מכריז על מותם של אנשים שעקבותיהם נעלמו במשך תקופה ארוכה וקיימת סברה שבם לא בין החיים. 



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.
יעוץ אישי