האם מכתב התאבדות אשר נמצא בדירתה של מנוחה, יכול להיחשב בתור צוואה שניתן לקיימה? תביעה זו הוגשה לבית המשפט לענייני משפחה על ידי חברותיה של מנוחה, ששלחה יד בנפשה.
לצד גופתה הדוממת של המנוחה, נמצא מכתב התאבדות אשר נשא את תאריך היום בו שמה האחרונה קץ לחייה. גרפולוג מטעם משטרת ישראל בחן את המכתב וקבע כי מדובר בכתב ידה של המנוחה. במסגרת המכתב כתבה המנוחה מספר מילות פרידה וכן הוסיפה הוראות לחלוקת רכושה.
הנהנות העיקריות מהמכתב, חברותיה של המנוחה, הגישו בקשה לצו קיום צוואה בנוגע למכתב לבית המשפט. ילדיה של המנוחה, הגישו התנגדות כנגד תביעה זו. לטענת הילדים, מכתב ההתאבדות לא נשא כל תאריך או כותרת של צוואה, כמו כן, המנוחה לא חתמה בתחתית כל עמוד במכתב וניסוחו אינו ציווי.
קראו עוד בתחום:
- אישור צוואה מוקדמת לטובת חיילי צה"ל, למרות קיום צוואה מאוחרת
- ביטול התחייבות לתת מתנה, אב לבתו ובעלה
- דחיית בקשה לאור התנהלות לקויה של עו"ד בתיק משפחה
בית המשפט קיבל את תביעתן של חברותיה של המנוחה. על פי פסק הדין, מכתב ההתאבדות ביטא את רצונה האחרון של המנוחה ואין בלשונו בכדי להביא לפסילתו. כמו כן, הלכה פסוקה היא שצוואה אינה חייבת להיות בלשון ציווי והיא יכולה להיאמר בצורה של מחילה, מתנה, הודאה או כל לשון אחרת.
כמו כן, טענת הילדים כי המנוחה לא התייחסה במכתב ההתאבדות לכל רכושה, אלא לרכושה העיקרי, לא היה בה בכדי לקבל התנגדותם. כבוד השופט נפתלי שילה קבע בפסק דינו כי החוק איננו קובע חובה להתייחסות לכלל הרכוש בצוואה.