בקשה לסילוק על הסף של תביעה בכותרת "אכיפת הסכם" מן הטעם שבית משפט זה נעדר סמכות לדון בה ולחילופין מן הטעם שכתב התביעה אינו מגלה עילה .ביום 07/07/08 ניתן על ידי בית הדין הכנסייתי של העדה האוונגלית אפיסקופלית הערבית בישראל צו ירושה בקשר לעזבון המנוח.
סע’ 155 (א) לחוק הירושה קובע כדלקמן: "על אף האמור בסעיפים 66 (א) –151 מוסמך בית הדין הדתי שהיה לו שיפוט בעניני המעמד האישי של המוריש לתת צו ירושה וצו קיום צוואה ולקבוע זכויות למזונות מן העזבון אם כל הצדדים הנוגעים בדבר לפי חוק זה הביעו בכתב הסכמתם לכך".
מתגובת היועמ"ש מיום 17/06/09 שהוגשה לבקשת בית המשפט עולה לאחר בדיקה מקיפה כי צו הירושה נשוא הדיון ניתן על ידי בית דין של עדה דתית מוכרת בישראל. במאמר מוסגר אוסיף כי טענתו זו של המשיב תמוהה מאחר שאין מחלוקת שהוא זה הראשון שפנה לבית הדין בבקשה למתן צו ירושה.אין מחלוקת שהצדדים הגישו לבית הדין הכנסייתי ביום 29/10/07 בקשה משותפת חתומה על ידי שניהם שהוא אותו "הסכם" נטען שנתבקשה אכיפתו בתביעה דנן
מעבר לכך שאין מדובר בהסכם עצמאי אלא כאמור בבקשה משותפת לבית הדין הכנסייתי, הבקשה מכילה שתי חלופות: קיום צוואה או מתן צו ירושה.אף מפרוטוקול הדיון בבית הדין מיום 8.2.08 בתרגומו לשפה העברית (נספח ד’ לבקשה לסילוק התובענה על הסף.
קרא עוד...
ככל שהמשיב חולק על תוכן הצו, עליו לפנות לבית הדין שנתן אותו או לערכאת הערעור עליו המוסמכים לדון בעניין כפי שאכן גם עשה. לאור האמור מקובלת על ביהמ"ש טענת ב"כ המבקשת כי בית משפט זה אינו מוסמך לדון בתובענה ודין הבקשה להתקבל. משכך, מתייתר הצורך לדון בטענות הסף הנוספות של המבקשת בעניין העדר עילה וחוסר תום ליבו של המשיב.
לסיכום,דין הבקשה להתקבל. המשיב ישא בשכ"ט ב"כ המבקשת בסך של 10,000 ₪ בתוספת מע"מ כחוק ובנוסף בהוצאות אגרת בקשה זו בסך 482 ₪.