www.what2do.co.il

הפקדת צוואה אצל הרשם לענייני ירושה, האם כדאי?

פורסם ע"י מערכת האתר what2do | עודכן בתאריך 01/05/2025
הפקדת צוואה אצל הרשם לענייני ירושה, האם כדאי?

אדם אשר מבקש להפקיד צוואה, יכול לעשות זאת על ידי הגשת בקשה בכתב לרשם לענייני ירושה. המבקש יוזמן, על פי תקנות הירושה, להתייצב אצל הרשם לענייני ירושה, ושם ייחקר הוא על פרטי זהותו וימסור את צוואתו. הצוואה אמורה להיות עטופה במעטפה סגורה וחתומה בשעווה, ועליה לזכות לחתימתו של הרשם לענייני ירושה. כמו כן, על המצווה להפקיד את צוואתו בעצמו, ולא ניתן לעשות זאת באמצעות שליח.

 

      קראו עוד בתחום:


על המצווה מוטל לציין על מעטפת הצוואה את שמו, פרטיו ומענו, תאריך ההפקדה ובפני מי נערכה היא ככל שהדבר ידוע, והמצווה והרשם לענייני ירושה חותמים על הצוואה בעת הפקדתה. דבר ההפקדה נרשם במרשם הארצי והמפקיד מקבל לידיו אישור על רישום זה.


האם ניתן לקבל את הצוואה בחזרה?


אדם אשר הפקיד צוואה אצל רשם הירושה, רשאי בכל עת שיחפוץ בכך, לבקשה בחזרה בהתאם לבקשה בכתב. הרשם ימסור את הצוואה למבקש לאחר שיערוך חקירה של זהותו ובהתאם לחתימתו לאישור קבלת הצוואה. לאחר קבלת הצוואה, ימחק רישום הפקדתה במרשם הארצי.


מהם היתרונות של הפקדת צוואה אצל רשם הירושה?


על פי תקנה 6 לתקנות הירושה, צוואה איננה חייבת להיות מופקדת אצל רשם הירושה על מנת להיות מסמך משפטי תקף. קיימות דרכים נוספות לעריכת צוואות (כגון צוואה בעל פה או צוואה הדדית), אך מדובר במהלך הטומן בחובו יתרונות לא מבוטלים.

 

 

לדוגמא, הפקדה של צוואה אצל רשם הירושה מסירה כל ספק לגבי עריכתה על ידי המצווה. כמו כן, הפקדת צוואה מונעת מקרה של אובדן צוואה, ומבטיחה כי דברו של המצווה יבוצע אחרי פטירתו הלכה למעשה. פעמים רבות קיימות מחלוקות בין היורשים לגבי מועד עריכת הצוואה. אי לכך, הפקדת צוואה אצל רשם הירושה קובעת באופן בלתי מעורער כי הצוואה נערכה לכל המאוחר ביום הפקדתה.

 

האם ניתן להפקיד צוואה שנערכה תחת השפעה בלתי הוגנת?


כאמור, צוואה יכולה להיערך גם בעל פה ועל כן הפקדת צוואה הינה מהלך טכני בלבד, הטומן בחובו את היתרונות שנמנו לעיל. כמו כן, הפקדתה של הצוואה איננה קובע כי היא נעשתה כדין.

 

במקרים בהם קיים חשש ל-השפעה בלתי הוגנת או צוואה שאיננה כשרה, עניין זה ייבחן, כל אימת שיעלה, בבית המשפט לענייני משפחה. רשם הירושות איננו מתעמק בנסיבות עריכת הצוואה אלא רק בהפקדתה כדין. יש לציין כי ההפקדה נשמרת בסוד ופרט למפקיד ולרשם הירושה, אין לאיש מידע לגבי הפקדתה. כמו כן, היורשים העתידיים אינם יכולים, כמובן, למשוך אותה ולהביט בה.

לשאלות, תגובות או הערות לחץ/י כאן


דרג עד כמה מדריך משפטי זה עזר לך
3 מתוך 5.0 (מספר מדרגים 2)

עזר מאד

עזר

טוב

עזר קצת

לא עזר
 

רוצה שעו"ד יחזור אליך?

שלח

מאמרים נוספים בתחום

ירושות בישראל - מיהו יורש?

ירושה - היורשים ע"פ חוק הירושה הם למעשי בני משפחתו הקרובים ביותר של המוריש: בן זוגו, ילדיו, נכדיו, הוריו, אחיו, אחייניו, סביו ... 

מתי חשוב לעשות צוואה

בכל מקרה בו אינכם מעוניינים בחלוקת עיזבונכם כמו שקובע חוק הירושה, קיים הכרח להכין צוואה ע"פ אחת הצורות המנויות בחוק ... 

התנגדות לצוואה

בכל מקרה בו קיים חשש כי הצוואה נעשתה בשל אונס, איום, השפעה בלתי הוגנת, תחבולה או תרמית, ניתן עקרונית להגיש התנגדות לצוואה... 

עצות לעריכת צוואה

בהתאם לחוק הירושה, רשאי המצווה לצוות שיורש יזכה בעיזבונו, כולו או חלקו, בהתקיים תנאי מסוים או בהגיע מועד מסוים. המוריש יכול, למשל, לצוות שנכדיו יזכו בחלקים ... 

צו ירושה

להגיש בקשת צו ירושה ... מילוי הטופס, מאמרים, פסקי דין ופניה אל עורכי דין באתר ...  

צו קיום צוואה

בקשות לצווי ירושה / קיום צוואה / מינוי מנהל עיזבון קבוע תוגשנה ללשכת הרשם לענייני ירושה בשלושה עותקים, כאשר לאחד מהם יצורפו המסמכים המקוריים וכל הנדרש עפ"י תקנה 14 לתקנות הירושה ... 

פסקי דין - דיני משפחה

פסקי דין בנושאי דיני משפחה לרבות: גירושין, צוואת, משמורת, מזונות, הסכמים, גניבת זרע ועוד... 

מאגר חוקים

לרשותך מאגר חוקים הקשורים בתחום המשפט במשפחה ... מה אומר החוק על הבעיה שלך ? 

חוק הירושה, התשכ"ה 1965

חוק הירושה קובע כיצד יש לערוך צוואה, מי היורשים החוקיים ומה קורה עם העיזבון כאשר אין צוואה חוקית.  

חוק הצהרות מוות, התשל"ח 1978

חוק הצהרת המוות מכריז על מותם של אנשים שעקבותיהם נעלמו במשך תקופה ארוכה וקיימת סברה שבם לא בין החיים. 



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.