בית המשפט העליון דחה בקשת ערעור אשר הגיש אדם ובה דרישה לבטל שתי החלטות של בית המשפט לענייני משפחה, בטענה חוסר סמכותו לדון בנושאים אלו. במקרה דנן, בית המשפט לענייני משפחה מינה אפוטרופוס חיצוני לאמו לאחר שהוגשה בקשה בנושא ע"י ארבעת אחיו. בדיון טען המבקש כי הוא יכול להיות האפוטרופוס של האם, אך מכיוון ונתגלו חילוקי דעות חריפים בין הצדדים, מצא בית המשפט לנכון למנות סמכות חיצונית לסוגיה.
קרא עוד...
- מיהו יורש?
- בקשה למינוי אפוטרופוס זמני לגופה ורכושה של חסויה
- פסק דין - בקשה לביטול צוואה בגין השפעה בלתי הוגנת
לטענתו של המבקש, סיבת בקשת המינוי החיצוני של האחים נובעת מסכסוך עסקי העומד בין הצדדים בנוגע לעיזבונו של אביו המנוח, שלטענתו הורישה לו אמו, בנוסף לזכויות במחצית מדירתה. הדברים אשר נטענים על ידיו, מוכחים בצו ירושה החתום על ידי הרשם לענייני ירושה. אי לכך, מינוי אפוטרופוס חיצוני אשר יוכל לבדוק ולשנות את מעבר הנכסים, חותר תחת צו הירושה.
על פי פסיקת בית המשפט לענייני משפחה, תפקיד האפוטרופוס הינו בין השאר, לבדוק האם העברת העיזבון לטובת המבקש נעשתה כדין או מכורח השפעה בלתי הוגנת. בנוסף קבע בית המשפט כי על המבקש לשאת בכל הוצאותיה של האם המאושפזת במוסד סיעודי, וזאת בשל המציאות שנוצרה, בה הוא מממן אותה לאחר שירש את חלקה בעיזבון בעלה המנוח.
לסיכום,
ערעורו נדחה בשלמותו משום שבית המשפט העליון קבע כי לגבי שתי הסוגיות, יש בסמכותו של בית המשפט לענייני משפחה לקבוע פסקי דין ולהוציא צווים. בית המשפט קמא הוא האוטוריטה בעניין הסכסוך העסקי ללא כל צל של ספק משום שמדובר בסכסוך בין בני משפחה, וזאת על פי חוק בית המשפט לענייני משפחה. תפקידיו של האפוטרופוס מוגדרים אף הם כשיקול של בית משפט לענייני משפחה ע"פ חוק ולכן דין הערעור להידחות.