בית המשפט לענייני משפחה נדרש לדון בתביעה שהגישה אישה להגדלת מזונות בנותיה הקטינות. האישה, אשר הייתה נשואה לבעלה לשעבר במשך 10 שנים, טענה בבית המשפט כי יש להגדיל את הסכום שנקבע בין הצדדים במסגרת הסכם הגירושין. לטענתה של האישה, החתימה על הסכם הגירושין נעשתה תחת מצוקה ועושק, ועל כן יש לעדכן את סעיפי המזונות.
בית המשפט לענייני משפחה דחה את טענתה זו של האישה ועמד על מספר סיבות אשר מעניקות להסכם הגירושין תוקף משפטי.
תביעה לשינוי סעיפים ספציפיים בהסכם גירושין - חוסר תום לב
השופטים ציינו כי המנהג אשר בו טוענים בעלי דין לפגמים בכריתת הסכמי גירושין אינו אלא מנהג נפסד. הסכם גירושין כולל בחובו מספר תחומים הקשורים בפרידת בני הזוג כגון רכוש, הסדרי ראיה, מזונות אישה, מזונות ילדים, זכויות מכוח הדין ועוד.
קראו עוד בתחום:
- הזכות להעלות תביעות עתידיות בהסכם גירושין
- הסכם גירושין שקיבל תוקף של פסק דין, ביטול עקב טענת הסכם למראית עין
- מה גובר, הסכם גירושין שאושר ברבני או פסק דין במחוזי?
אי לכך, תחום המזונות איננו נפרד מההסכם וטענה לתיקון נושא ספציפי מדיפה ריח של חוסר תום לב. במילים אחרות, צד אשר טוען כי נפלו פגמים בכריתת הסכם הגירושין, איננו יכול לטעון כי סעיפים מסוימים נעשו תחת עושק, לעומת סעיפים נוספים אשר הינם תוצר של הסכמה מוחלטת.
הסכם הגירושין קיבל תוקף של פסק דין ואושר בבית הדין הרבני
השופט ציין כי הסכמי גירושין, אשר כוללים גם הסדרים בנוגע לרכוש הצדדים, חייבים לקבל את אישורו של בית המשפט על פי חוק יחסי ממון בין בני זוג אישור זה ניתן לצדדים רק לאחר שערכאת האישור השתכנעה כי ההסכם נערך מתוך רצון חופשי. אי לכך, מדובר בטענה המערערת גם על החלטת בית המשפט עצמו, ולא רק מלינה על התנהלותו של בעל הדין השני.
לסיכום, במקרה דנן אושר ההסכם מול בית הדין הרבני. אי לכך, כל טענה לפגם במהלך כריתת ההסכם, בהתאם להלכה הפסוקה, חייבת להיטען מול דייני בית הדין הרבני, ולא בפני בית המשפט לענייני משפחה. כמו כן, השופט ציין כי טענותיה של האישה נטענו בעלמא, ואינן עמדו