www.what2do.co.il

אישור יהדות ורווקות מבית דין רבני לאשה שחיה עם גבר זקן

פורסם ע"י מערכת האתר what2do | עודכן בתאריך 08/12/2015
אישור יהדות ורווקות מבית דין רבני לאשה שחיה עם גבר זקן

עולה חדשה ממרוקו כבת 22, פנתה אל בית הדין הרבני האזורי אשקלון, וביקשה אישור יהדות ורווקות, כדי שתוכל להינשא לבחיר לבה. לאחר שקיבלה את האישור, הגיע אדם כבן 70 לבית הדין וטען כי בנוכחות עדים קידש אותה במסיבה אצל חבר ואמר לה "הרי את מקודשת לי בטבעת זו כדת משה וישראל", ואף היו 20 אנשים שראו את מעשה הקידושין.

 

אותו אדם טען שהוא קידש אותה, כדי למנוע ממנה מלהתחבר לאנשים שאינם הגונים, לכן פרש חסותו עליה, הכניסה לביתו, והיא התגוררה אצלו כשלוש שנים. במהלך תקופה זו קיים עמה יחסי אישות.

 

הטוען הביא עד לבית הדין שהעיד כי נתן לה טבעת בפני עדים ואמר לשון קידושין. לדבריו, לפני שמתירים לה להינשא לאחר, הוא צריך לתת לה גט, משום שהוא נאמן על עצמו שקידשה, ויש לכך השלכות הלכתיות עליו. על כן סירב לתת את הגט מכיוון שלדעתו קשר הקידושין ישמור על האשה מנישואין לא רצויים, ואף בנוסף החל להעלות תביעות כספיות כלפיה.

 

האשה הכחישה את דבריו, וטענה כי לא קיבלה את הטבעת במסיבה לפני עדים, אלא כאשר ירדו אל האוטו, ניתנה לה הטבעת במתנה. היא הודתה שגרה עמו כשלוש שנים, ובמהלך תקופה זו אף קיימה עמו יחסי אישות, אך טענה בתוקף כי לא מדובר בקשר נישואין.

 

האם אשה שהתגרשה בגט לחומרא צריכה להמתין שלושה חודשים עד לחתונה?

 

לאחר שמיעת טענות הצדדים, קבע בית הדין כי מעשה זה של הטוען הוא מעשה חמור ביותר של ניצול מיני של נערה תמימה בתמורה לתמיכה שתמך בה לדבריו, ואף סבר כי מעשה זה גרם לה ככל הנראה נזק נפשי שקשה לשערו.

 

בית הדין חשש לעיגון האשה ודרש מהטוען לתת לה מיד גט. בסופו של דבר סודר הגט. אולם במעמד סידור הגירושין נאמר לאשה כי תאלץ להמתין שלושה חודשים עד נישואיה, למרות שהיא פרודה ממנו מזה חצי שנה.

 

ביום שלמחרת מסירת הגט, האשה פנתה אל בית הדין ואמרה שלא היו קידושין כלל והגט ניתן ללא צורך, ואף טענה כי היא רוצה להינשא מיד, מאחר שכבר נקבע מועד לחתונתה, נשלחו הזמנות לאורחים ונשכר אולם. עקב כך פנה בית הדין אל טוען וביקש ממנו להביא עוד עדים שראו את הקידושין, אך הוא התחמק מכך וניתק כל קשר.

 

לנוכח התנהגותו של הטוען, סבר בית הדין סבר כי הוא ערער על האשה מחמת אינטרסים אישיים שלו, מתוך תחושת נקמה, על כך שהחליטה להיפרד ממנו ולהינשא לאחר, לפיכך קבע כי אין צורך כלל לעשות בירור ולא לזמן עדים נוספים.

 

מכיוון שהאשה כבר קבעה מועד לחתונה ושלחה הזמנות, ביטול החתונה במועד שנקבע יגרום להלבנת פנים של גילוי לא נעים, על כך שחיה עם זקן שניצל אותה מינית, כמו כן, מלבד הלבנת הפנים מעצם דחיית החתונה, קבע שניתן להתיר לה להינשא מיד, ואין כל צורך לערוך בירור נוסף.

 

תיק ‏1050047/1 

לשאלות, תגובות או הערות לחץ/י כאן


דרג עד כמה מדריך משפטי זה עזר לך

עזר מאד

עזר

טוב

עזר קצת

לא עזר
 

רוצה שעו"ד יחזור אליך?

שלח

מאמרים נוספים בתחום

המדריך למתגרשים - דע את זכויותיך!

סברה נפוצה היא, אם כן, כי לגבר עדיף להגיש תביעות לבית הדין הרבני, ואילו לאישה עדיף לגשת לבית המשפט לענייני משפחה. עם זאת, יש לבחון כל מקרה לגופו ופעמים רבות עדיפה הגשת תביעה הפוכה מאמרה זו – בנסיבות המקרה... קראו עוד בפורטל משפחה 

גירושין בהסכמה

הליך משפטי מסורבל וממושך אינו הכרחי. במידה והינכם נמנים על ברי המזל שמעדיפים לסיים את ההליכים בצורה שקטה וחברית, ניתן כמובן להגיע לידי הסכם גירושין כולל ולהימנע מ"מלחמה כוללת".  

גירושין ללא הסכמה

בהיעדר הסכמה בין שני בני הזוג על נכונותם להתגרש, נדרש בן הזוג המעוניין להתגרש להוכיח כי עומדת לו עילת גירושין בגינה יש לחייב את הבעל לתת גט/ את האישה לקבל את הגט 

עצות, טיפים למתגרשים

עצות מועילות לגירושין מופחתי כאבי ראש ... 

פסקי דין - דיני משפחה

פסקי דין בנושאי דיני משפחה לרבות: גירושין, צוואת, משמורת, מזונות, הסכמים, גניבת זרע ועוד... 

הסכם גירושין

מהו הסכם גירושין? מהו תוקפו? כיצד מבטלים אותו? קראו עוד... 

מהי כתובה?

הכתובה הינה מסמך עליו חותם הבעל בטרם טקס הנישואין ובו מפורטות התחייבות הבעל כלפי האישה. הבעל חותם על הכתובה בנוכחות שני עדים וזאת עוד בטרם החופה ... 

אימוץ ילדים מחו"ל

במקרים רבים מלווה הליך האימוץ בחששות ובחוסר וודאות הנובעים מריבוי הגורמים המעורבים בהליך, וכמובן מהאלמנטים הנפשיים והפסיכולוגיים הנובעים מעצם טיבו של ההליך שהינו מסובך, קשה וטעון... 

הפרת הבטחת נישואין

מי שתובע בגין הפרת הבטחת נישואין, מוטל עליו נטל שכנוע כבד לצורך קיומה של הבטחת נישואין שהופרה, באם אין ראיות ממשיות לכך שהצדדים התכוונו להינשא זה לזה ... 

חטיפת ילדים

בהתאם לאמנת האג, כל אדם, מוסד או גוף הטוען כי ילד (עד גיל 16) הורחק או לא הוחזר תוך הפרת זכויות משמורת, ראשי לפנות אל הרשות המרכזית שבמקום מגוריו הרגיל של הילד או אל הרשות המרכזית של כל מדינה מתקשרת אחרת, בבקשה לסייע להחזרתו של הילד ... 



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.