www.what2do.co.il

האם במסגרת איזון משאבים יש להתחשב בנכסי הקריירה?

פורסם ע"י מערכת האתר what2do | עודכן בתאריך 01/05/2025
האם במסגרת איזון משאבים יש להתחשב בנכסי הקריירה?

הצדדים נישאו זל"ז כדמו"י ב- 22/7/86. נישואי בנה"ז טרם פקעו. התביעה הוגשה ביום 5.6.08 בני הזוג הסכימו כי מועד הקרע בינהם הוא 1.8.08. התביעה היא לסעד הצהרתי אשר יכריז על הזכאות של התובעת במסגרת הסדר איזון המשאבים למחצית הזכויות מכל מין וכן לקביעת פיצוי בו יחויב הבעל בגין הפרש של נכסי העתודה הכלכלית, כושר ההשתכרות והמוניטין של בני הזוג וכן לסעדים זמניים לשמירת הזכויות.

 

 

התמנה אקטואר מטעם בית המשפט לשום הנכסים של בני הזוג ולאזן ביניהם. ב"כ התובע מבקש להורות לאקטואר לשום אף את נכסי הקריירה ואילו ב"כ הנתבע מתנגדת לכך.

האם יש מקום לבדוק את נושא נכסי הקריירה באמצעות אקוטואר?


חוק יחסי ממון בין בני זוג, תשל"ג-1973 עבר לאחרונה תיקון אשר פורסם ברשומות בחודש נובמבר 2008 במסגרתו תוקן סעיף 5, סעיף אשר הוכתר בכותרת הקדמת מועד איזון המשאבים בין בני הזוג. מטרתו היחידה של תיקון זה קביעת נסיבות אשר בהתקיימן תתגבש הזכות לאיזון המשאבים בין בני הזוג עוד בטרם מועד פקיעת הנישואין ולמעשה מתן מענה להפליה שנוצרה לגבי מועד האיזון בין זוגות שנישאו לפני 1.1.1974 לגביהם חלה הילכת השיתוף לבין זוגות שנישאו לאחר מועד זה אשר חוסים בצילו של החוק.

 

מטרת המחוקק להקדים את מועד האיזון אך לא לפגוע בסוגי הנכסים שהם בני איזון הדבר עולה בברור מדברי הכנסת. ההגדרה שבסעיף 5(ג) מטרתה להבהיר שאין מדובר בנכסי דלא נידא ונכסי מקרקעין בלבד שאת פירוק השיתוף בהם ניתן היה לבצע בנסיבות המתאימות גם בטרם התיקון לחוק אלא להבהיר שבין הנכסים יש לכלול את כלל הזכויות.

 

נראה שהזכויות שנמנו בסעיף אינן מהוות רשימה סגורה ולמחוקק לא הייתה כל כוונה להוציא מכלל הזכויות בנות האיזון זכויות שהוכרו בפסיקה כגון הזכות למוניטין כא עסקינן.

 

     קראו גם:


יש להורות למומחה אשר מונה על ידי בית המשפט לבדוק אם קיימת עליה בכושר ההשתכרות של הנתבע בעקבות פיתוח קריירה ומוניטין או שמא בעקבות כישוריו האישיים שאינם קשורים במוניטין .במקביל גם את העליה בכושר ההשתכרות של התובעת עקב מוניטין והון אנושי שהיא פיתחה במהלך הנישואין ולאזן בינהם. למותר לציין שחוות דעת המומחה תשמש כלי עבור בית המשפט גם לצורך קביעת יחס האיזון הנובע מסעיף 8 לחוק.

לסיכום,

ההגדרה שבסעיף 5(ג) מטרתה להבהיר שאין מדובר בנכסי דלא נידא ונכסי מקרקעין בלבד שאת פירוק השיתוף בהם ניתן היה לבצע בנסיבות המתאימות גם בטרם התיקון לחוק אלא להבהיר שבין הנכסים יש לכלול את כלל הזכויות. נראה שהזכויות שנמנו בסעיף אינן מהוות רשימה סגורה ולמחוקק לא הייתה כל כוונה להוציא מכלל הזכויות בנות האיזון זכויות שהוכרו בפסיקה כגון הזכות למוניטין.

לשאלות, תגובות או הערות לחץ/י כאן


דרג עד כמה מדריך משפטי זה עזר לך

עזר מאד

עזר

טוב

עזר קצת

לא עזר
 

רוצה שעו"ד יחזור אליך?

שלח

מאמרים נוספים בתחום

המדריך למתגרשים - דע את זכויותיך!

סברה נפוצה היא, אם כן, כי לגבר עדיף להגיש תביעות לבית הדין הרבני, ואילו לאישה עדיף לגשת לבית המשפט לענייני משפחה. עם זאת, יש לבחון כל מקרה לגופו ופעמים רבות עדיפה הגשת תביעה הפוכה מאמרה זו – בנסיבות המקרה... קראו עוד בפורטל משפחה 

גירושין בהסכמה

הליך משפטי מסורבל וממושך אינו הכרחי. במידה והינכם נמנים על ברי המזל שמעדיפים לסיים את ההליכים בצורה שקטה וחברית, ניתן כמובן להגיע לידי הסכם גירושין כולל ולהימנע מ"מלחמה כוללת".  

גירושין ללא הסכמה

בהיעדר הסכמה בין שני בני הזוג על נכונותם להתגרש, נדרש בן הזוג המעוניין להתגרש להוכיח כי עומדת לו עילת גירושין בגינה יש לחייב את הבעל לתת גט/ את האישה לקבל את הגט 

עצות, טיפים למתגרשים

עצות מועילות לגירושין מופחתי כאבי ראש ... 

פסקי דין - דיני משפחה

פסקי דין בנושאי דיני משפחה לרבות: גירושין, צוואת, משמורת, מזונות, הסכמים, גניבת זרע ועוד... 

הסכם גירושין

מהו הסכם גירושין? מהו תוקפו? כיצד מבטלים אותו? קראו עוד... 

מהי כתובה?

הכתובה הינה מסמך עליו חותם הבעל בטרם טקס הנישואין ובו מפורטות התחייבות הבעל כלפי האישה. הבעל חותם על הכתובה בנוכחות שני עדים וזאת עוד בטרם החופה ... 

אימוץ ילדים מחו"ל

במקרים רבים מלווה הליך האימוץ בחששות ובחוסר וודאות הנובעים מריבוי הגורמים המעורבים בהליך, וכמובן מהאלמנטים הנפשיים והפסיכולוגיים הנובעים מעצם טיבו של ההליך שהינו מסובך, קשה וטעון... 

הפרת הבטחת נישואין

מי שתובע בגין הפרת הבטחת נישואין, מוטל עליו נטל שכנוע כבד לצורך קיומה של הבטחת נישואין שהופרה, באם אין ראיות ממשיות לכך שהצדדים התכוונו להינשא זה לזה ... 

חטיפת ילדים

בהתאם לאמנת האג, כל אדם, מוסד או גוף הטוען כי ילד (עד גיל 16) הורחק או לא הוחזר תוך הפרת זכויות משמורת, ראשי לפנות אל הרשות המרכזית שבמקום מגוריו הרגיל של הילד או אל הרשות המרכזית של כל מדינה מתקשרת אחרת, בבקשה לסייע להחזרתו של הילד ... 



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.