www.what2do.co.il

מסורב גט שחי עם המאהבת הגיש תביעה כנגד אשתו, האם מגיע לו פיצויים?

פורסם ע"י מערכת האתר what2do | עודכן בתאריך 31/05/2015
מסורב גט שחי עם המאהבת הגיש תביעה כנגד אשתו, האם מגיע לו פיצויים?

האשה פחדה לאבד את זכויותיה הרכושיות וסירבה לתת גט לבעלה, לכן הבעל הגיש נגדה תביעה לפיצויים בגין פגיעה בחירותו, בסך 300,000 שקל, לבית משפט לענייני משפחה בתל אביב.

 

בשנת 1979, בני הזוג נישאו ונולדו להם חמישה ילדים. עם השנים יחסיהם עלו על שרטון ובשנת 2002, הגיש הבעל תביעה לגירושין. עד היום מתנהלים הליכים ממושכים ורבים בבית הדין הרבני, ללא הסכמה בין הצדדים והבעל עדיין לא קיבל את הגט המבוקש.

 

התנהגותה הזדונית של הסרבנית פוגעת בכבודו ובחירותו

 

לטענת הבעל, אשתו דחתה דיונים משפטיים פעמים רבות וכלל לא הגיעה אליהם. למעלה מעשר שנים היא מסרבת לתת לו גט, תוך שהיא מפרה את חובותיה על פי חוק כבוד האדם וחירותו. לכן הוא הגיש נגדה תביעה בסך 300,000 שקל בגין הנזק הלא ממוני, ופיצוי עקב הזדון בהתנהגותה. הכולל 4,000 שקל לכל חודש בו היא תסרב לקבל את הגט.

 

האשה טענה מנגד כי מועד החיוב הגט הינו בשנת 2012, ולא עשר שנים קודם לכן, כפי שטען בעלה. מאחר ובית הדין הרבני הגדול ביטל את פסק הדין שניתן בשנת 2004. עוד טענה כי בעלה מסרב להסדיר ביניהם את סוגיית המדור, והוא זה המונע בעצם את הגט.

 

האשה מבקשת להגן על זכויותיה בדירה המשותפת

 

לדבריה, היא אינה מסרבת להתגרש ממנו, אלא מבקשת פיצוי הולם בגין זכויותיה הרכושיות על הדירה המשותפת, מכיוון שלדעתה בעלה מתכנן להשליך אותה לרחוב, לאחר שלושים שנות נישואים, כשהוא חי עם המאהבת שלו.

 

בית המשפט קיבל את טענת האשה, כי עילת התביעה של בעלה מתחילה רק משנת 2012, במועד בו חייב אותה בית הדין האזורי בתל אביב להתגרש, זאת לאחר שהחיוב הקודם בוטל.

 

בית המשפט השתכנע כי הבעל עזב את הבית בחודש רק מרץ 2012, לכן עניין הסרבנות במשך עשר שנים נראה בעיניו תמוה, בשעה שהתובע גר תחת קורת גג אחת עם האשה המסרבת לתת לו גט. כמו כן, על פי הסדר הגט ביניהם, בית הדין שיחרר את הבעל ונתן לו אישור, להינשא לאשה אחרת. לכן הנזק שנגרם אינו כה רב כפי שנטען על ידו.

 

לאחר הגירושין יש להסדיר את הסכמי הרכוש

 

עם זאת נקבע כי האשה, המסרבת לתת גט לבעלה ולשחרר אותו לדרכו החדשה, פוגעת בזכותו הבסיסית לכבוד, חירות ומימוש עצמי. כמו כן, טענת האשה לגבי הגנה על זכויותיה הרכושיות, לא התקבלה בידי בית המשפט. אשר קבע כי השניים צריכים קודם כל להתגרש, ואחר כך להסדיר ביניהם את תביעות הרכוש.

 

בנסיבות אלה קבע בית המשפט כי האשה תפצה את בעלה בסך של 45,760 שקל בגין סרבנותה והנזקים שנגרמו לו. במידה והיא תמשיך לסרב למתן הגט, היא תפצה אותו בסך 2,080 שקל, עבור כל חודש נוסף. כמו כן, האשה תישא בהוצאות המשפט בסך 10,000 שקל.

 

תמ"ש 53194-01-13 

לשאלות, תגובות או הערות לחץ/י כאן


דרג עד כמה מדריך משפטי זה עזר לך

עזר מאד

עזר

טוב

עזר קצת

לא עזר
 

רוצה שעו"ד יחזור אליך?

שלח

מאמרים נוספים בתחום

המדריך למתגרשים - דע את זכויותיך!

סברה נפוצה היא, אם כן, כי לגבר עדיף להגיש תביעות לבית הדין הרבני, ואילו לאישה עדיף לגשת לבית המשפט לענייני משפחה. עם זאת, יש לבחון כל מקרה לגופו ופעמים רבות עדיפה הגשת תביעה הפוכה מאמרה זו – בנסיבות המקרה... קראו עוד בפורטל משפחה 

גירושין בהסכמה

הליך משפטי מסורבל וממושך אינו הכרחי. במידה והינכם נמנים על ברי המזל שמעדיפים לסיים את ההליכים בצורה שקטה וחברית, ניתן כמובן להגיע לידי הסכם גירושין כולל ולהימנע מ"מלחמה כוללת".  

גירושין ללא הסכמה

בהיעדר הסכמה בין שני בני הזוג על נכונותם להתגרש, נדרש בן הזוג המעוניין להתגרש להוכיח כי עומדת לו עילת גירושין בגינה יש לחייב את הבעל לתת גט/ את האישה לקבל את הגט 

עצות, טיפים למתגרשים

עצות מועילות לגירושין מופחתי כאבי ראש ... 

פסקי דין - דיני משפחה

פסקי דין בנושאי דיני משפחה לרבות: גירושין, צוואת, משמורת, מזונות, הסכמים, גניבת זרע ועוד... 

הסכם גירושין

מהו הסכם גירושין? מהו תוקפו? כיצד מבטלים אותו? קראו עוד... 

מהי כתובה?

הכתובה הינה מסמך עליו חותם הבעל בטרם טקס הנישואין ובו מפורטות התחייבות הבעל כלפי האישה. הבעל חותם על הכתובה בנוכחות שני עדים וזאת עוד בטרם החופה ... 

אימוץ ילדים מחו"ל

במקרים רבים מלווה הליך האימוץ בחששות ובחוסר וודאות הנובעים מריבוי הגורמים המעורבים בהליך, וכמובן מהאלמנטים הנפשיים והפסיכולוגיים הנובעים מעצם טיבו של ההליך שהינו מסובך, קשה וטעון... 

הפרת הבטחת נישואין

מי שתובע בגין הפרת הבטחת נישואין, מוטל עליו נטל שכנוע כבד לצורך קיומה של הבטחת נישואין שהופרה, באם אין ראיות ממשיות לכך שהצדדים התכוונו להינשא זה לזה ... 

חטיפת ילדים

בהתאם לאמנת האג, כל אדם, מוסד או גוף הטוען כי ילד (עד גיל 16) הורחק או לא הוחזר תוך הפרת זכויות משמורת, ראשי לפנות אל הרשות המרכזית שבמקום מגוריו הרגיל של הילד או אל הרשות המרכזית של כל מדינה מתקשרת אחרת, בבקשה לסייע להחזרתו של הילד ... 



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.