www.what2do.co.il

תביעה של גבר לביטול צו מניעה שניתן מכוח הסכמה על אישור הסכם גירושין

פורסם ע"י מערכת האתר what2do | עודכן בתאריך 02/04/2012
תביעה של גבר לביטול צו מניעה שניתן מכוח הסכמה על אישור הסכם גירושין

תמש (י-ם) 21962/02 ח. ש נ' י. ש


פעמים רבות, במסגרת הליכים בבית המשפט לענייני משפחה, ניתנים צווי הגנה כנגד אחד הצדדים. על פי רוב, מדובר בצווים שמטרתם הרחקת הגבר (בד"כ, "הצד האלים") מהאישה. להלן דוגמא לתביעה אשר הוגשה על ידי גבר, ובמסגרתה ביקש האחרון את ביטולו של פסק דין שבמסגרתו ניתן כנגדו צו מניעה.

 

       קראו עוד בתחום:

 

התובע במקרה דנן עתר לביטול פסק דין לפיו ניתן כנגדו צו מניעה האוסר עליו להיכנס לבית המגורים של הצדדים. הצו המדובר ניתן בפברואר 2005 על ידי בית המשפט לענייני משפחה, וזאת במסגרת הסכמה בין בני הזוג לפי החוק למניעת אלימות במשפחה, התשנ"א-1991. הגבר טען כי בית המגורים אשר צו המניעה אסר עליו להיכנס אליו מצוי בבעלות משותפת שלו ושל האישה. לדבריו, הבעלות על הבית הינה משותפת וזאת לאחר שבית הדין הרבני הגדול בירושלים ביטל הסכם גירושין בין הצדדים לפיו הבית היה אמור לעבור לבעלות האישה. הגבר טען כי הוא הסכים למתן הצו רק משום שהוא היה סבור שהסכם הגירושין יקבע את בעלותה של האישה על הנכס.


האישה התנגדה לביטול פסק הדין והצו. לטענתה, ביטול הסכם הגירושין על ידי בית הדין הרבני הגדול לא היה סופי. הנתבעת הדגישה כי בית הדין הרבני קבע שבמידה ויינתן גט, הסכם הגירושין ייכנס לתוקף. אי לכך, נטען כי כל אימת שלא נדונה שאלת חיוב הבעל בגט, לא היה מקום לדון בתוקף הסכם הגירושין.

 

עובדות המקרה והכרעת בית המשפט


למעשה, הצדדים ערכו הסכם גירושין בשנת 1998 ובית הדין הרבני האזורי נתן להסכם תוקף של פסק דין. על פי הסכם הגירושין הנ"ל, הבעל נדרש לעזוב את בית המגורים בתוך 48 שעות. בשנת 2002 האישה הגישה תביעה למתן צו מניעה קבוע כנגד הבעל על בסיס הסכם הגירושין. ארבעה חודשים לאחר מכן ניתן צו מניעה קבוע בהסכמה. עם זאת, נקבע כי במידה והסכם הגירושין יבוטל על ידי בית הדין הרבני הגדול, אזי הגבר יוכל להגיש כל תביעה שימצא לנכון. הגבר סמך ידו על הוראה זו במסגרת תביעתו דנן.


בית המשפט לענייני משפחה קבע כי ביטולו לכאורה של הסכם הגירושין על ידי בית הדין הרבני הגדול לא ביטל את צו המניעה כי אם התיר לגבר להגיש תביעות ככל שימצא לנכון. הגבר טען טיעון נוסף – היות והסכם הגירושין בוטל, הבעלות על הנכס איננה עוד של האישה אלא של שני בני הזוג ביחד. בית המשפט לענייני משפחה הדגיש בעניין זה כי ביטולו של הסכם הגירושין לא היה סופי וזאת משום שנקבע כי מתן גט יכניס את ההסכם לתוקפו. אי לכך, נקבע כי בית הדין הרבני סבר שהיות ושאלת חיוב הבעל בגט לא נדונה, לא היה ניתן לבחון את תוקפו של הסכם הגירושין.


ברם, נקבע כי בית המשפט לענייני משפחה היה זה אשר אישר את הסכם הגירושין. אי לכך, נקבע בפסק הדין, שאלות בנוגע לביטול ההסכם היו צריכות להיות מונחות לפתחה של הערכאה האזרחית ולא הערכאה הדתית. הלכה פסוקה היא כי "עצם אישור הסכם גירושין ומתן תוקף של פסק דין לו, אינו מקנה סמכות לבית הדין הרבני לדון במחלוקות הנוגעות לעניניים הכלולים בו".


בנוגע לעצם תוקפו של הסכם הגירושין, נקבע כי למרות שטרם ניתן גט בין הצדדים, ניכר כי הן הגבר והן האישה פעלו לפי ההסכם. כמו כן, עיקריו של ההסכם בוצעו בכל הנוגע לסוגיות הרכושיות. בית המשפט הדגיש כי ההסכם קבע שהבעל יעזוב את הבית המשותף בתוך 48 שעות והצדדים ביקשו לבצע את חלוקת הרכוש באופן מיידי וללא המתנה למתן/קבלת הגט. לסיכום, נקבע כי פסק הדין אשר במסגרתו ניתן בהסכמה צו המניעה הקבועה, איננו בטל.

לשאלות, תגובות או הערות לחץ/י כאן


דרג עד כמה מדריך משפטי זה עזר לך

עזר מאד

עזר

טוב

עזר קצת

לא עזר
 

רוצה שעו"ד יחזור אליך?

שלח

מאמרים נוספים בתחום

המדריך למתגרשים - דע את זכויותיך!

סברה נפוצה היא, אם כן, כי לגבר עדיף להגיש תביעות לבית הדין הרבני, ואילו לאישה עדיף לגשת לבית המשפט לענייני משפחה. עם זאת, יש לבחון כל מקרה לגופו ופעמים רבות עדיפה הגשת תביעה הפוכה מאמרה זו – בנסיבות המקרה... קראו עוד בפורטל משפחה 

גירושין בהסכמה

הליך משפטי מסורבל וממושך אינו הכרחי. במידה והינכם נמנים על ברי המזל שמעדיפים לסיים את ההליכים בצורה שקטה וחברית, ניתן כמובן להגיע לידי הסכם גירושין כולל ולהימנע מ"מלחמה כוללת".  

גירושין ללא הסכמה

בהיעדר הסכמה בין שני בני הזוג על נכונותם להתגרש, נדרש בן הזוג המעוניין להתגרש להוכיח כי עומדת לו עילת גירושין בגינה יש לחייב את הבעל לתת גט/ את האישה לקבל את הגט 

עצות, טיפים למתגרשים

עצות מועילות לגירושין מופחתי כאבי ראש ... 

פסקי דין - דיני משפחה

פסקי דין בנושאי דיני משפחה לרבות: גירושין, צוואת, משמורת, מזונות, הסכמים, גניבת זרע ועוד... 

הסכם גירושין

מהו הסכם גירושין? מהו תוקפו? כיצד מבטלים אותו? קראו עוד... 

מהי כתובה?

הכתובה הינה מסמך עליו חותם הבעל בטרם טקס הנישואין ובו מפורטות התחייבות הבעל כלפי האישה. הבעל חותם על הכתובה בנוכחות שני עדים וזאת עוד בטרם החופה ... 

אימוץ ילדים מחו"ל

במקרים רבים מלווה הליך האימוץ בחששות ובחוסר וודאות הנובעים מריבוי הגורמים המעורבים בהליך, וכמובן מהאלמנטים הנפשיים והפסיכולוגיים הנובעים מעצם טיבו של ההליך שהינו מסובך, קשה וטעון... 

הפרת הבטחת נישואין

מי שתובע בגין הפרת הבטחת נישואין, מוטל עליו נטל שכנוע כבד לצורך קיומה של הבטחת נישואין שהופרה, באם אין ראיות ממשיות לכך שהצדדים התכוונו להינשא זה לזה ... 

חטיפת ילדים

בהתאם לאמנת האג, כל אדם, מוסד או גוף הטוען כי ילד (עד גיל 16) הורחק או לא הוחזר תוך הפרת זכויות משמורת, ראשי לפנות אל הרשות המרכזית שבמקום מגוריו הרגיל של הילד או אל הרשות המרכזית של כל מדינה מתקשרת אחרת, בבקשה לסייע להחזרתו של הילד ... 



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.