אנשים רבים אינם מודעים לכך אך כתובה איננה רק מספר המעיד על אהבתו של החתן לכלתו. כתובה יכולה להיות פעמים רבות התחייבות אשר החתן, בבוא הגירושין אל הפתח, ייאלץ לשלם. דוגמא לכך ניתן לראות בפסק דין אשר ניתן לאחרונה בבית הדין הרבני.
במסגרת הגירושין הוגשה על ידי אישה תביעה כנגד בעלה. האישה טענה בתביעתה כי היא זכאית לפיצויים בסך 86,435 שקלים בגין כתובתה. בית הדין הרבני קבע כי היות והייתה מחלוקת בין הצדדים לגבי סכום הכתובה, בני הזוג יתגרשו ולאחר הגירושין תוכרע שאלת הכתובה. עם כניסת הגירושין לתוקף, הגדילה האישה את סכום הכתובה וטענה כי היא זכאית לסך של כחצי מיליון שקלים, בין השאר פיצויים בגין בגידה אשר גרמה לגירושין ולפירוק התא המשפחתי. זאת ועוד, האישה הוסיפה כי בית המשפט לענייני משפחה חייב אותה במסגרת הסדר איזון משאבים לשלם לבעלה כחצי מיליון שקלים.
הבעל טען כי הוא הסכים לגירושין וזאת על בסיס הסכמה בין הצדדים לכך שסכום הכתובה יעמוד על הסכום אשר נתבע לראשונה. בית הדין הרבני קבע כי כבר ניתנה החלטה בנושא הכתובה בעבר ולא ייתכן כי סכום הכתובה יתפח במאות אחוזים בתוך שנתיים בלבד.
קראו עוד על הכתובה:
- אי תשלום כתובה בגין תלונות שווא נגד הבעל
- בית הדין הרבני - אישה תקבל חלק מהכתובה למרות שיזמה גירושין
- גירושין בגין הפלה מכוונת לאחר בגידת הבעל - האם תשולם הכתובה?
- תביעת כתובה מהעיזבון - דחייה בגין ירושת נכסים אחרים
כמו כן, נקבע כי הגט ניתן בין הצדדים בהסתמך על סכום הכתובה המקורי והיות ובין הצדדים היה פער מצומצם מבחינת המחלוקות ועילות הגירושין. בית הדין ציין כי במסגרת ההחלטה הראשונית נקבע טענה האישה כי כתובתה עומדת על 86,000 שקלים, ואילו הבעל הסכים ל-65,000 שקלים בלבד. אי לכך, אין מקום לסטות באופן כה מהותי מהסכומים עליהם הוסכם בהתחלה.
נקבע כי היות ולא הוכחו עילות לשלילת כתובתה של האישה, זכאית האחרונה לכתובתה. יתרה מכך, אף הבעל הכיר בחובתו זו והסכים על פיצויי כלשהו לאשתו. היות ובני הזוג במקרה דנן היו כבר גרושים במועד מתן פסק הדין, והיות ובשלב זה לא ניתן לפצות אישה מעבר לכתובתה, בית הדין הרבני קבע כי יש לפסוק עבור האישה 80,000 שקלים עבור כתובתה.
כמו כן, צוין כי הוסכם על הכתובה כתנאי למתן גט ושני הצדדים לא ציפו לפסיקת סכום גבוה מהסכום אשר התנוסס על הכתובה. זאת ועוד, הוכח כי טענת הפיצוי נולדה עם פסיקת בית המשפט לענייני משפחה.