בית המשפט לענייני משפחה בת"א דחה הבוקר עת בקשתו של אב לדחות תביעת משמורת שהגישה האם על הסף. האישה, אם לשני ילדים קטינים, ילידי השנים 2003 ו-2006, הגישה לבית המשפט תביעת משמורת ותובענה על פי החוק למניעת אלימות במשפחה. לעומתה טוען האב (המבקש) כי תביעת גירושין אשר בה נכרכו ענייני המשמורת והסדרי הראיה הוגשה כבר לבית הדין הרבני.
האישה טוענת כי תביעת הגירושין הזו הוגשה בחוסר כנות וחוסר תום לב. לטענת האישה, מדובר בתביעת גירושין שהוגשה בזמן שבני הזוג נמצאים בהליכים של טיפול זוגי. בנוסף, היו הצדדים בבית המשפט על מנת לנסות להגיע, בעזרת יחידת הסיוע, להסדרים שיביאו לשלום בית. זאת ועוד, הגבר לא הודיע לאישה על תביעת הגירושין, ולמעשה היא נתקלת בה לראשונה בדיון בנוגע למחיקת תביעתה על הסף.
ספק בכנות תביעת הגירושין
השופטת שפרה גליק, הטילה ספק רב בכנותה של תביעת הגירושין ולאחר דיון ממושך ופסק דין מפורט, עולה כי לא הצליח המבקש להרים את הרף הדרוש להוכיח את כנות מעשיו. בבחינת כנות תביעת גירושין נבדקים ע"י בית המשפט אופייה של התביעה כגון, מועד הגשתה, התנהגות הצדדים לאחר מכן ובמיוחד במהלך הדיונים בבית המשפט.
קרא עוד:
- ערעור על פסק דין משמורת
- קביעת משמורת בין שני הורים לא נשואים שאחד הומוסקסואל
- סכסוך גירושין - האם אפשר לתת עדות מהצד בועידת וידאו?
בתביעה שהוגשה לבית הדין הרבני נכתב כי עילת הגירושין הינה בגידה של האישה בגבר עם חבר משותף של השניים שהינו אדם נשוי. זאת ועוד, מדובר במעשה שחוזר על עצמו והאישה התעסקה, לטענתו, עם גברים נוספים בעבר. בתביעה לא מפורטים שמות הגברים, והטענות נשמעות סתמיות ולא מפורטות, אי לכך, קבעה השופטת, כי קיים חשש סביר שמדובר בבדיות אשר נועדו להטות את כף בית הדין הרבני לטובת הגבר.
בנוסף, אין ספק כי התביעה הוגשה תו"כ כדי הטיפול הזוגי ולפני דיונים ביחידת הסיוע אשר בה הושגו הסכמים והסדרים בנוגע לחלוקת השהות בבית ומשמורות הילדים. השופטת ציינה כי נדמה שהגבר ניסה לרקוד על שתי החתונות, באופן לא תמים לחלוטין.
הגשת תביעת הגירושין וכריכת המשמורת לבית הדין הרבני, מבלי להראות על הדבר לאישה, מעלה חשד סביר כי הגבר ניסה לבדוק היכן יקבל תוצאות טובות יותר. בנוסף, אי הגשת כתב תביעה לצד השני, יש בה חוסר תום לב משווע אשר מפר את חוקי הצדק ומונע מן הצד השני להתגונן כיאות.
לסיכום,
בית המשפט למשפחה מסמיך את עצמו להיות הדיין בנוגע למשמורת הילדים. בנוסף נגזרו על הגבר הוצאות משפט על סך 5,000 שקלים בהם גם שכ"ט עו"ד. כמובן שהבקשה נדחית.