בית המשפט המחוזי קיבל ערעור על החלטתו של בית המשפט לענייני משפחה וקבע כי אין לבטל סעיף בהסכם גירושין שאושר ונחתם לפני למעלה מ-20 שנה. על פי הסכם הגירושין, הוסכם בין הצדדים כי האישה תמשיך לדור בדירה המשותפת עם שני ילדיהם של בני הזוג. כמו כן, האישה התחייבה לרכוש את זכויותיו של בעלה לשעבר בדירה באופן של תשלום דו שנתי על סך 900 שקלים.
קראו גם:
-
תביעת מזונות עצמאית לאחר אישור הסכם גירושין, האמנם? - האם הסכם למכירת דירת בני הזוג יבוטל בעקבות שלום בית?
- שינוי סעיפים בהסכם גירושין
- הסכם גירושין לא אושר בבית המשפט והצדדים נהגו על פיו, האם יבוטל?
19 שנה לאחר חתימת ואישור ההסכם, סירב הגבר למלא את חלקו ולהעביר את הרישום על הנכס על שם גרושתו. הגבר טען כי דינם של סעיפי הסכם הגירושין העוסקים בבעלות על הדירה ודמי השימוש הראויים – להתבטל. הגבר תמך טענותיו בכך שהאישה לא פרעה את הסכום הנדרש במשך השנים שחלפו ועל כן הפרה היא את ההסכם ביניהם. הגבר הוסיף כי יש למכור את הדירה ולחלק את תמורתה בין הצדדים באופן שווה.
הסכם הגירושין אושר ויתקיים
בעקבות מעשיו של הגבר, הגישה האישה תביעה לבית המשפט לענייני משפחה. לטענתה, הבעל קיזז את חובה במסגרת הסכם הגירושין בתוך תשלום מזונות הילדים. האישה אמנם העידה כי אין בידיה הוכחות לכך, אך הבעל הודה בעניין זה בעדותו. עם זאת, הבעל כפר בעובדה כי מדובר היה בדרך קבע ועל כן לא קיבל הוא את הסכום במלואו.
כבוד השופטת נילי מיימון קבעה כי יש לדחות את תביעתה של האישה. בעקבות החלטה זו, הגישה האחרונה ערעור לבית המשפט המחוזי. השופטים בערכאה הגבוהה הפכו את פסק הדין וקבעו כי דין טענותיה של האישה להתקבל. על פי פסק הדין, האישה תישא בתשלום הסכום המלא על פי הסכם הגירושין ואילו הבעל יעביר את זכויותיו בדירה על שמה.