www.what2do.co.il

מאסר עקב אי תשלום מזונות

פורסם ע"י מערכת האתר what2do | עודכן בתאריך 17/09/2024
מאסר עקב אי תשלום מזונות

אי תשלום מזונות (מזונות אישה או מזונות ילדים) אשר ניתנו כפסק דין בבית הדין הרבני או בבית המשפט לענייני משפחה מהווה עבירה אשר דינה עלול להיות מעצר. אי תשלום המזונות יכול להיפתר על ידי אזהרה לבעל ו\או האב הסורר, אך במידה והאחרון ממשיך וממאן לשלם את חובו, יכולה הלשכה להוצאה לפועל להביא למאסרו.


במידה והבעל\האב מסרב לשלם את דמי המזונות אשר נקבעו בעניין בני הזוג וקיבלו תוקף של פסק דין חלוט, יכולים האישה ו\או הילדים להגיש תביעה למזונותיהם לביטוח הלאומי או ללשכת ההוצאה לפועל.


תביעה לתשלום מזונות במוסד לביטוח הלאומי תהה יכולה להיות מוגשת רק על ידי הזכאי לחוב, כאשר אנשים אשר אינם זכאים בחוב על פי דין, יפנו באופן ישיר ללשכה להוצאה לפועל. יש לציין כי גם ברגע שמוגשת תביעה לתשלום מזונות מהביטוח הלאומי, האישה ו\או הילדים יקבלו את מזונותיהם בשיעור מסוים מהמוסד, בעוד האחרון יפעל לפתיחת תיק הוצאה לפועל בעניין הבעל\האב הסורר וינסה להביא לגביית החוב במלואו.


מכתב אזהרה – תשלום תוך 21 ימים


שימו לב, חוב מזונות אשר איננו מגיע לכדי פירעון, דינו ככל חוב ואף יותר מכך (שכן בתי המשפט רואים בחומרה יתרה אי תשלום חוב ערכי שכזה) ולכן תביעה בעניינו אשר תהה מוגשת ללשכה להוצאה לפועל תגרור שליחת הודעת אזהרה מיידית לחייב בנוגע להליך שנפתח בעניינו לרבות שובר מצורף לפירעון הסכום נשוא ההליך.


מרגע שמגיעה הודעת האזהרה (אשר נשלחת בדואר רשום התלוי באישור מסירה) לידיו של החייב, יש לו 21 ימים על מנת לעשות אחד מן השלושה – לשלם את החוב, לערער עליו בטענות של "פרעתי" או להגיש בקשה לסעד זמני כנגדו.

 

מאסר חייב במזונות – בין שלושה שבועות לחודש


בחלוף 21 ימים מן הרגע בו הגיעה האזהרה לחייב בנוגע לחוב מזונות, ולא ננקט כל צעד כנגדה על ידו, רשאית הלשכה להוצאה לפועל להוציא כנגדו פקודת מאסר. פרק הזמן אשר מותר לאסור חייב במזונות הינו עד חודש ימים ולעיתים אף עד שלושה חודשים (במידה ומומצא צו מאסר כנגדו).

 

חייב אשר איננו בר מאסר (מתוקף שירות צבאי או היות ואיננו נמצא בתחומי המדינה), יעמוד הצו כנגדו ויכנס לתוקף מרגע שהופך מאסרו לבר ביצוע.


מה עליי לעשות במידה וקיבלתי אזהרה לתשלום חוב מזונות?


במידה וקיבלת חוב מזונות אשר אינך יכול לשאת בנטל התשלום אותו, והוא מגיע מן המוסד לביטוח לאומי, עליך להתייצב לחקירת יכולת בלשכת הוצאה לפועל (הנוחה לך). במידה ולא תתייצב בלשכת ההוצאה לפועל בתוך 21 ימים מרגע בו קיבלת את מכתב האזהרה, תהיה צפוי למאסר.

 

בבואך למזכירות הלשכה להוצאה לפועל תתבקש למלא שאלון, לחתום על כתב ויתור על סודיות ולצרף מסמכים אותם נתבקשת להביא לחקירת היכולת ואשר פורטו במכתב האזהרה. במידה ותעזוב את לשכת ההוצאה לפועל מבלי לעבור חקירת יכולת, תיחשב כאילו לא התייצבת כלל וכלל בלשכה וראש ההוצאה לפועל יהיה רשאי לקבוע באופן חד צדדי כי אתה בעל יכולת אשר מתחמק מתשלום חובותיו ולכן ניתן להוציא כנגדך פקודת מאסר.

לשאלות, תגובות או הערות לחץ/י כאן


דרג עד כמה מדריך משפטי זה עזר לך
3 מתוך 5.0 (מספר מדרגים 3)

עזר מאד

עזר

טוב

עזר קצת

לא עזר
 

רוצה שעו"ד יחזור אליך?

שלח

מאמרים נוספים בתחום

קטינים, תביעת מזונות

כל קטין רשאי לתבוע מזונותיו מאביו, מבלי לייחס כל חשיבות למצבו הכלכלי של האב, ליחסיהם של ההורים או נסיבות פרידתם... מהם קטני קטינים? איך מחשבים דמי מזונות? מהם מזונות בדין צדקה? קראו עוד בפורטל דיני משפחה... 

תביעת מזונות, מידע משפטי

כללים להגשת תביעת מזונות, היכן מגישים תביעה למזונות ילדים ?  

מי חייב במזונות קטינים?

בהתאם לחוק לתיקון דיני המשפחה (מזונות) מזונות קטינים נקבעים ע"פ הדין האישי ... 

חישוב מזונות ילדים, הכיצד?

כיצד מחשבים דמי מזונות הקטינים? האם האם תישא בדמי המזונות במהלך השירות הצבאי? במידה והאם עברה עם הילדים לדירה גדולה יותר, האם יישא האב במשכנתא? קראו עוד בפורטל משפחה... 

שינוי דמי מזונות, אימתי?

ככל הסכם אשר קיבל תוקף של פסק דין, גם הסכם מזונות לא ישונה בנקל בבית המשפט. כאמור, נטל ההוכחה לשינוי הנסיבות מוטל על כתפיו של המבקש אותו ועליו לעמוד במבחן מצטבר של שלושה תנאים: תביעתו נעשתה בתום לב. בהסכם המזונות הושאר פתח לשינוי אשר מקובל על שני הצדדים. עקב שינוי הנסיבות (פיטורין מעבודה, מחלה, וכו'), אין באפשרותו לשאת את ההסכם כפי שהוא כיום והשארתו על כנו תעשה עימו עוול... קראו עוד בפורטל משפחה... 

אי תשלום מזונות

מה קורה אם האב מסרב לקיים את פסק הדין ולשלם את המזונות?  

פסקי דין - דיני משפחה

פסקי דין בנושאי דיני משפחה לרבות: גירושין, צוואת, משמורת, מזונות, הסכמים, גניבת זרע ועוד... 

אילו קטינים רשאים להגיש תביעת מזונות ילדים?

מהם מזונות ילדים? היכן ניתן לדון בהם? מתי ניתן להעביר תביעה למזונות הילדים לבית המשפט לענייני משפחה? האם הקטין יכול להגיש תביעה בעצמו למזונות? קראו עוד... 

אימוץ ילדים מחו"ל

במקרים רבים מלווה הליך האימוץ בחששות ובחוסר וודאות הנובעים מריבוי הגורמים המעורבים בהליך, וכמובן מהאלמנטים הנפשיים והפסיכולוגיים הנובעים מעצם טיבו של ההליך שהינו מסובך, קשה וטעון... 

סעדים זמניים,עיקול,עיכוב יציאה

מהם סעדים זמניים אשר בסמכות בית המשפט לענייני משפחה או בית הדין הרבני לתת ? 



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.