אם לשתי בנות קטינות הגישה תביעה למזונות קטינים נגד האב על פי הדין העברי, וטענה כי במשך כל שנות הנישואין הרוויח הנתבע מעבר לסכומים המוצהרים המדווחים והבאים לידי ביטוי בתלושי השכר שהציג בפני בית המשפט, ואף טענה כי הם קיבלו עזרה ממשפחתה על בסיס קבוע בתשלום דמי השכירות.
בית משפט לענייני משפחה בתל אביב - יפו נדרש כדי לחשב את גובה המזונות לילדות, להכריע מהי הכנסתו של האב והאם קיבלו הצדדים עזרה ממשפחת הורי האישה לשם כלכלת המשפחה.
בשנת 2005, נישאו הצדדים ומנישואיהם נולדו להם שתי בנות, כאשר כיום הבכורה כבת 7 שנים והקטנה כבת 4 שנים. בחודש אפריל 2012, האב עזב את בית המגורים של המשפחה ואף הגיש תביעת גירושין נגד האם בטענה כי היא פגעה בו והעליבה אותו קשות, מנגד טענה האם כי טענותיו חסרות בסיס והוא זה שהתעמר והתעלל בה כל השנים.
הצדדים הסכימו שהאב יישא בפרנסת המשפחה והאם תגדל את הבנות
האם טענה כי במשך חמש שנים לא עבדה, מאחר שהוסכם בין הצדדים, כי היא תישאר עם הבנות ותגדלן ואילו האב יעבוד ויכלכל התא המשפחתי, אולם תחת העוצר הכלכלי שהוא הטיל עליה במסגרת הליך הגירושין, לא נותרה לה כל ברירה אלא לחפש עבודה. האם הצהירה כי כיום היא עובדת במשרדו של אביה בחצי משרה וממהרת לשוב לביתה לאחר שהבנות מסיימות את יום הלימודים בגן ובבית הספר. האב הכחיש כי היה ביניהם הסכם מסוג זה, ואף טען כי התחנן בפניה שתצא לעבוד.
האם אשר עתרה לקביעת מזונות הילדים לרבות: כלכלה ומזון, מחצית הוצאות חינוך ודמי מדור, ביקשה לקבוע כי הכנסות הנתבע גבוהות מאלו המוצהרות על ידו. ואף מהנתונים שהציגה עלה כי בשנים האחרונות הוא עובד בתחום היהלומים, וגם על פי הצהרתו לא כל הכנסתיו מגולמת בתלושי השכר.
לאחר דיון בעניין זה, בית המשפט התרשם כי התובעת לא הצליחה להוכיח שהכנסתו של הנתבע היא כפי שנטען על ידה, אולם גם הנתבע עצמו לא הצליח להוכיח מהו בדיוק אותו סכום, מאחר שציין כי מעבר לסכום בתלוש השכר, משולם לו גם סכום במזומן שעל גובהו קיימת מחלוקת.
בית המשפט הגיע למסקנה כי פוטנציאל הכנסתו של האב מגיע ל - 9,000 שקלים בחודש
בית המשפט השתכנע כי הנתבע הוא אדם חרוץ אשר לא נרתע ממאמצים להרחיב הכנסותיו, והוא עבד במספר מקומות עבודה ובמספר תחומים, ולא ישב בטל במהלך כל שנות הנישואים. על כן הגיע למסקנה כי פוטנציאל הכנסתו עולה לשיעור של כ - 9,000 שקלים נטו בחודש.
בסופו של דבר קבע בית המשפט כי האב ישלם מזונות הקטינות על סך של 1,400 שקלים לחודש לכל אחת מהן ובנוסף חויב להשתתף בהוצאות מדור הקטינות בגובה של 40% מדמי שכירות, במחצית עלות המעון ובמחצית עלויות אבחון ושעורים פרטיים.
תמ"ש 33168-05-12