www.what2do.co.il

אימוץ ילדים לזוגות חד מיניים, מהם התנאים?

פורסם ע"י מערכת האתר what2do | עודכן בתאריך 19/12/2017
אימוץ ילדים לזוגות חד מיניים, מהם התנאים?

הליך אימוץ ילדים מקנה להורה המאמץ מעמד חוקי של הורה על ילד שנולד להורים אחרים ומקנה לו זכויות והטבות שונות הקשורות לאימוץ, כמו: קצבת לידה, מענק להורה מאמץ, תקופה מוגנת מפני פיטורים ועוד.

 

חוק אימוץ ילדים שנחקק בשנת 1981, מסדיר את התנאים שבהם ניתן אישור לאימוץ, וקובע את הדרך וההליך שבהם הוא יבוצע, את תנאי הכשירות של הילד וההורים המועמדים והסדרים נוספים הנוגעים להליך.

 

החוק קובע כי בעל ואישה הטרוסקסואליים זכאים לאמץ ילדים, ובנסיבות מסוימות, גם מאמץ יחיד רשאי להתחיל בהליכי אימוץ. כמו כן, במקרים מסוימים רשאי אדם לאמץ את ילדיו של בן זוגו על פי עיקרון טובת הילד, והעובדה שמדובר בבני זוג מאותו מין לא מהווה שיקול נגד אישור האימוץ.

 

כיום זוגות חד מיניים רשאים לאמץ ילדים בישראל בהתאם לעמדת המדינה, אך לא באופן שווה לזוגות הטרוסקסואליים. כאשר טובת הילד תומכת באימוץ, רשאי גבר לאמץ את ילדיו של בן זוגו, ואישה רשאית לאמץ את ילדיה של בת זוגה.

 

סערת האימוץ בשנת 2017

 

במהלך שנת 2017, הודיעה המדינה בתגובה לעתירה בבג"ץ של אבות חד מיניים להכרה בהורות משותפת, שזוגות הומוסקסואלים אינם רשאים לאמץ ילדים וקבעה חד משמעית ובצורה רשמית כי לא תאפשר זאת, בטענה כי אין להעמיס מטען נוסף על הילד.

 

בסוף אוגוסט 2017, בעקבות סערת האימוץ והפגנה שנערכה מול קריית הממשלה שבה השתתפו 10,000 מפגינים, הודיע משרד הרווחה על שינוי עמדתו בנושא זה, והמדינה חזרה בה והסכימה כי יש לבטל את תנאי הסף בחוק אימוץ ילדים הדורש זוגיות של איש ואשתו, תוך עמידה על כך שנדרש קשר זוגי יציב וממושך ולשם כך נדרש שינוי חקיקה בכנסת, שנכון להיום עדיין לא בוצע.

 

אימוץ ילדים של בן או בת הזוג מאותו מין

 

בשנת 2008, הודיע היועץ המשפטי לממשלה כי בהתקיים נסיבות מתאימות, כאשר מדובר בטובת הילד, רשאי בית המשפט לענייני משפחה לקבל בקשות אימוץ של בני זוג מאותו המין לאמץ ילד שאינו ילדו של אחד מבני הזוג.

 

במסגרת הודעה זו, הדגיש היועץ המשפטי לממשלה כי הוא עוסק בבדיקת האפשרות המשפטית להסכים לבקשות אימוץ בנסיבות מיוחדות, וכי העמדה הקונקרטית בכל בקשת אימוץ תגובש על ידי הגורמים המקצועיים בשירות למען הילד בכל מקרה לגופו לאחר בחינת טובת הילד. נוסף על כך נקבע כי שאלת הזהות המינית של ההורים המאמצים היא רק אחד מהשיקולים הרלוונטיים, שיש לשקול לצד כל שאר הנסיבות והשיקולים לאישור ההליך, כאשר כל מקרה נבחן לגופו וכל אינטרס נבחן כעוצמתו.

 

כיום רשאים בני זוג הומואים ובנות זוג לסביות לאמץ את ילדיו הביולוגיים או המאומצים של בן או בת זוגם, באמצעות הגשת עתירה לצו אימוץ בבית המשפט לענייני משפחה. בית המשפט בוחן כל מקרה לגופו ומתחשב בחוות דעתם של השירות למען הילד ורשויות הרווחה, ואף בוחן את מהות הקשר בין בני הזוג ורמת מחויבותו של המבקש כלפי הילד.
 

לשאלות, תגובות או הערות לחץ/י כאן


דרג עד כמה מדריך משפטי זה עזר לך
5 מתוך 5.0 (מספר מדרגים 1)

עזר מאד

עזר

טוב

עזר קצת

לא עזר
 

רוצה שעו"ד יחזור אליך?

שלח

מאמרים נוספים בתחום

עצות, טיפים למתגרשים

עצות מועילות לגירושין מופחתי כאבי ראש ... 

פסקי דין - דיני משפחה

פסקי דין בנושאי דיני משפחה לרבות: גירושין, צוואת, משמורת, מזונות, הסכמים, גניבת זרע ועוד... 

הסכם גירושין

מהו הסכם גירושין? מהו תוקפו? כיצד מבטלים אותו? קראו עוד... 

מהי כתובה?

הכתובה הינה מסמך עליו חותם הבעל בטרם טקס הנישואין ובו מפורטות התחייבות הבעל כלפי האישה. הבעל חותם על הכתובה בנוכחות שני עדים וזאת עוד בטרם החופה ... 

אימוץ ילדים מחו"ל

במקרים רבים מלווה הליך האימוץ בחששות ובחוסר וודאות הנובעים מריבוי הגורמים המעורבים בהליך, וכמובן מהאלמנטים הנפשיים והפסיכולוגיים הנובעים מעצם טיבו של ההליך שהינו מסובך, קשה וטעון... 

מינוי אפוטרופוס

מה קורה במקרה בו אחד ההורים נפטר?  

הפרת הבטחת נישואין

מי שתובע בגין הפרת הבטחת נישואין, מוטל עליו נטל שכנוע כבד לצורך קיומה של הבטחת נישואין שהופרה, באם אין ראיות ממשיות לכך שהצדדים התכוונו להינשא זה לזה ... 

חטיפת ילדים

בהתאם לאמנת האג, כל אדם, מוסד או גוף הטוען כי ילד (עד גיל 16) הורחק או לא הוחזר תוך הפרת זכויות משמורת, ראשי לפנות אל הרשות המרכזית שבמקום מגוריו הרגיל של הילד או אל הרשות המרכזית של כל מדינה מתקשרת אחרת, בבקשה לסייע להחזרתו של הילד ... 

סעדים זמניים,עיקול,עיכוב יציאה

מהם סעדים זמניים אשר בסמכות בית המשפט לענייני משפחה או בית הדין הרבני לתת ? 

אלימות במשפחה

מהי אלימות במשפחה? כיצד מתמודדים עם אלימות במשפחה? האם גם אלימות מילולית עלולה להיות אלימות במשפחה? 



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.