www.what2do.co.il

האם בית המשפט רשאי להורות על מתן טיפולים כימותרפיים לקטין בניגוד להסכמת הוריו?

פורסם ע"י מערכת האתר what2do | עודכן בתאריך 10/06/2014
האם בית המשפט רשאי להורות על מתן טיפולים כימותרפיים לקטין בניגוד להסכמת הוריו?

היועץ המשפטי לממשלה הגיש בקשה בפני בית המשפט לענייני משפחה בטבריה, להורות על מתן טיפולים כימותרפיים לקטין, כבן 14 וחצי שנים, חרף התנגדותו והתנגדות הוריו.

 

לפני כחמש שנים הקטין, שכיום הוא בן 14 וחצי שנים, סבל מלוקמיה לימפטית חריפה, לאחר שעבר טיפולים בכימותרפיה הוא הבריא וחזר לשגרת חייו.
בחודש פברואר 2014 המחלה אובחנה שוב באשך והנער עבר ניתוח לכריתת הגידול. הניתוח עבר בהצלחה, אך לדעת הרופאים, הנער נזקק לקבל טיפולים כימותרפיים והקרנות באופן מיידי, על מנת לטפל במחלה.

 

הרופאים הדגישו כי בעזרת הטיפולים קיימים סיכויי החלמה טובים ופוריותו תישמר, אך אם המחלה לא תטופל בהקדם, היא עלולה לגרום נזק רב ולהתפשט למח העצם עד למצב של סכנת חיים ממשית.

 

ההורים טענו כי הילד בריא והטיפול הכימותרפי יפגע בבריאותו

 

הוריו של הנער התנגדו לתכנית הטיפולים המוצעת. ההורים הביעו את החשש כי הטיפול הכימותרפי יפגע במצבו הנפשי והבריאותי של בנם ואף יוביל למותו. התנגדותם נבעה בעקבות המלצת הרב שהורה להימנע מקבלת הטיפול הכימותרפי, וגם עקב תוצאות הבדיקות האחרונות שיצאו תקינות לאחר הסרת הגידול.

ההורים ביססו את טענתם בנוגע לבריאותו התקינה של הנער ולחוסר הדחיפות בכימותרפיה. על סמך חוות דעת של מומחה באונקולוגיה.

 

במידה והמחלה תתפרץ הנער יתחיל מיד את הטיפול

 

ההורים הסכימו לקחת את הנער לבדיקות תכופות בבית החולים, ואם יתברר להם כי המחלה חלילה התפרצה, הם מיד יתחילו בטיפול הכימותרפי, חרף ההשלכות והנזקים הצפויים בעקבותיו.

 

גם הקטין התנגד לביצוע הפעולות הרפואיות. הנער אמר כי הוא מעדיף להיות בבית ולמות כאשר הוא מוקף בחבריו ובבני משפחתו, מאשר להיות "כלוא" בבית החולים, ולמות שם. הנער הוסיף ואמר כי אם חלילה הוא יחלה, הוא מיד יסכים לקבל את הטיפול.

 

בית המשפט התרשם כי הנער אינו מבין את משמעות דבריו, והוא חוזר על דברים שנאמרו על ידי הוריו. נוכח גילו הצעיר והתנגדותו לפעולה הרפואית, מינה בית המשפט אפוטרופוס לדין. האפוטרופוס שוחח עם הקטין והשתכנע כי יש לכבד את רצונו, חרף הסיכונים.

 

בית המשפט נדרש להכריע האם יש להתערב בסמכות ההורים ולהורות על מתן הטיפול חרף התנגדותם ובניגוד לרצונו של הנער.

 

לנער נשקפת סכנת חיים אם לא יטופל בדחיפות

 

לאחר שמיעת עדויות הרופאים וחוות הדעת השונות, הגיע בית המשפט למסקנה כי למרבה הצער, המחלה קיימת בגופו של הנער ואם לא יקבל בדחיפות טיפולים כימותרפיים והקרנות, המחלה צפויה להתפרץ ואז הטיפולים יהיו קשים וארוכים יותר וסיכויי החלמה יהיו נמוכים.

 

עוד השתכנע בית המשפט כי אין חלופה אלטרנטיבית לטיפול כימותרפי. סיכויי ההחלמה בשלב זה של המחלה לאחר הטיפולים הם טובים וגבוהים, לעומת סכנת החיים בחוסר הטיפול המיידי.

 

בנסיבות אלה קבע כי יש לקבל את הבקשה של היועץ המשפטי ולהורות על התחלת מתן טיפול כימותרפי באופן מיידי, חרף התנגדות הקטין והוריו. בנוסף הורה על עיכוב יציאתו מן הארץ, מחשש שהוריו ינסו להוציא אותו מהארץ, על מנת להתחמק מהטיפול.

בית המשפט סיים באיחולי בריאות ואריכות ימים לקטין ולבני משפחתו.

 

א"פ 16397-04-14 

לשאלות, תגובות או הערות לחץ/י כאן


דרג עד כמה מדריך משפטי זה עזר לך

עזר מאד

עזר

טוב

עזר קצת

לא עזר
 

רוצה שעו"ד יחזור אליך?

שלח

מאמרים נוספים בתחום

עצות, טיפים למתגרשים

עצות מועילות לגירושין מופחתי כאבי ראש ... 

פסקי דין - דיני משפחה

פסקי דין בנושאי דיני משפחה לרבות: גירושין, צוואת, משמורת, מזונות, הסכמים, גניבת זרע ועוד... 

הסכם גירושין

מהו הסכם גירושין? מהו תוקפו? כיצד מבטלים אותו? קראו עוד... 

מהי כתובה?

הכתובה הינה מסמך עליו חותם הבעל בטרם טקס הנישואין ובו מפורטות התחייבות הבעל כלפי האישה. הבעל חותם על הכתובה בנוכחות שני עדים וזאת עוד בטרם החופה ... 

אימוץ ילדים מחו"ל

במקרים רבים מלווה הליך האימוץ בחששות ובחוסר וודאות הנובעים מריבוי הגורמים המעורבים בהליך, וכמובן מהאלמנטים הנפשיים והפסיכולוגיים הנובעים מעצם טיבו של ההליך שהינו מסובך, קשה וטעון... 

מינוי אפוטרופוס

מה קורה במקרה בו אחד ההורים נפטר?  

הפרת הבטחת נישואין

מי שתובע בגין הפרת הבטחת נישואין, מוטל עליו נטל שכנוע כבד לצורך קיומה של הבטחת נישואין שהופרה, באם אין ראיות ממשיות לכך שהצדדים התכוונו להינשא זה לזה ... 

חטיפת ילדים

בהתאם לאמנת האג, כל אדם, מוסד או גוף הטוען כי ילד (עד גיל 16) הורחק או לא הוחזר תוך הפרת זכויות משמורת, ראשי לפנות אל הרשות המרכזית שבמקום מגוריו הרגיל של הילד או אל הרשות המרכזית של כל מדינה מתקשרת אחרת, בבקשה לסייע להחזרתו של הילד ... 

סעדים זמניים,עיקול,עיכוב יציאה

מהם סעדים זמניים אשר בסמכות בית המשפט לענייני משפחה או בית הדין הרבני לתת ? 

אלימות במשפחה

מהי אלימות במשפחה? כיצד מתמודדים עם אלימות במשפחה? האם גם אלימות מילולית עלולה להיות אלימות במשפחה? 



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.