www.what2do.co.il

עיכוב יציאה מהארץ בגין אי תשלום חוב מזונות ילדים

פורסם ע"י מערכת האתר what2do | עודכן בתאריך 01/11/2010
עיכוב יציאה מהארץ בגין אי תשלום חוב מזונות ילדים

בית המשפט נדרש לבחון האם יש להוציא צו עיכוב יציאה מהארץ כנגד גבר אשר איננו נושא בנטל תשלום מזונות ילדים. בהתאם לתקנות סדר הדין האזרחי, תשמ"ד-1984, בחן בית המשפט את הקריטריונים להטלת צו עיכוב יציאה מהארץ.

 

ראיות מהימנות לכאורה בקיומה של עילת תובעה

הלכה פסוקה היא כי בכל הנוגע לנטל ההוכחה בבקשה לסעד זמני, מוטל על המבקש את הסעד להציג הוכחה לכך שישנן ראיות לכאוריות שיש בהן לקיים את עילת התובענה. במקרה דנן מדובר בבני זוג אשר להם שתי בנות משותפות ובין הצדדים נחתמו הסכמים אשר קיבלו תוקף של פסקי דין.

 

      קראו עוד בתחום:

 

שני ההסכמים הללו כללו באופן מפורש את חובתו של האב בתשלום מזונות ילדיו. האב טען כי החתימה על ההסכם הראשון נעשתה כאשר הוא איננו מיוצג על ידי עורך דין ולא היה לו מושג על מה הוא חותם. עם זאת, החתימה על ההסכם השני הייתה כאשר היה האב מיוצג על ידי ב"כ (המייצג אותו גם במסגרת ההליך המשפטי דנן). אי לכך, בית המשפט קבע כי האב מודע לחובתו לשלם את מזונותיהן של בנותיו. כמו כן, מזה שנה הגבר איננו משלם את מזונות הבנות על פי ההסכם.

 

חשש הכבדה

בהתאם לתקנה 384 לתקנות, על המבקשת מוטל היה להוכיח כי ישנו חשש סביר כי האב עומד לצאת מהארץ לתמיד או לתקופה ממושכת, באופן בו יוותרו היא ובנותיה מול שוקט שבורה. בית המשפט קבע כי המבקשת עמדה בתנאי זה, אם כי בדוחק רב. השופטת ציינה כי התנהגותו של המשיב (לא הופיע לחלק מהדיונים בהליכים המשפטיים), והעובדה כי למעשה הוא מתנער כעת מכל מחויבות כלפי המבקשת, הטו כף זה לטובת האם.

 

      קראו גם:

 

שנית, המבקש איננו בעל נכסים בישראל והוא אף לא פעל על מנת להבטיח ערובה לתשלום החוב לאחר יציאתו מהארץ. זאת ועוד, האב הינו תושב חוץ ועל כן ישנו חשש סביר כי לא ישוב הוא לישראל לאחר עזיבתו.


שיקולי יושר

הלכה פסוקה היא כי בבואו של בית המשפט לבחון הוצאתו של צו עיכוב יציאה מהארץ, על השופטים להתייחס גם לתום ליבם של הצדדים, הן מבחינת הבקשה והן מבחינת התנהלותם. השופטת קבעה כי לאחר שמיעת חקירת שני הצדדים, ובחינת כתבי הטענו. עמדה האישה בנטל זה מבחינת תום הלב והפסיקה.


מאזן הנוחות ושאלת הוגנות הסעד בנסיבות העניין

במאזן הנוחות הכולל יש לבחון, בהתאם לתקנה 362(ב)(1) לתקנות, ולאחר ששמעתי את הצדדים קבעה השופטת כי היא סבורה שידה של המבקשת היא על העליונה, ויש להבטיח את תביעתה. השופטת ציינה כי בבחינת הנזק אשר ייגרם למבקשת אם לא יינתן הסעד של עיכוב יציאת האב מהארץ, לעומת הנזק אשר ייגרם לאב עם תעוכב יציאתו זו, יש לקבוע שנזקה של האישה רב יותר.


לסיכום, בית המשפט קבע כי יש להתייחס לעובדה שהאב הינו תושב חוץ ולהעניק לו אפשרות לצאת מהארץ בהתאם לבטוחות מתאימות. ראשית, בית המשפט קבע כי על האב להפקיד בטוחות בסך כולל של כ-270,000 שקלים וזאת בשיעור גובה חוב המזונות.
 

לשאלות, תגובות או הערות לחץ/י כאן


דרג עד כמה מדריך משפטי זה עזר לך

עזר מאד

עזר

טוב

עזר קצת

לא עזר
 

רוצה שעו"ד יחזור אליך?

שלח

מאמרים נוספים בתחום

קטינים, תביעת מזונות

כל קטין רשאי לתבוע מזונותיו מאביו, מבלי לייחס כל חשיבות למצבו הכלכלי של האב, ליחסיהם של ההורים או נסיבות פרידתם... מהם קטני קטינים? איך מחשבים דמי מזונות? מהם מזונות בדין צדקה? קראו עוד בפורטל דיני משפחה... 

תביעת מזונות, מידע משפטי

כללים להגשת תביעת מזונות, היכן מגישים תביעה למזונות ילדים ?  

מי חייב במזונות קטינים?

בהתאם לחוק לתיקון דיני המשפחה (מזונות) מזונות קטינים נקבעים ע"פ הדין האישי ... 

חישוב מזונות ילדים, הכיצד?

כיצד מחשבים דמי מזונות הקטינים? האם האם תישא בדמי המזונות במהלך השירות הצבאי? במידה והאם עברה עם הילדים לדירה גדולה יותר, האם יישא האב במשכנתא? קראו עוד בפורטל משפחה... 

שינוי דמי מזונות, אימתי?

ככל הסכם אשר קיבל תוקף של פסק דין, גם הסכם מזונות לא ישונה בנקל בבית המשפט. כאמור, נטל ההוכחה לשינוי הנסיבות מוטל על כתפיו של המבקש אותו ועליו לעמוד במבחן מצטבר של שלושה תנאים: תביעתו נעשתה בתום לב. בהסכם המזונות הושאר פתח לשינוי אשר מקובל על שני הצדדים. עקב שינוי הנסיבות (פיטורין מעבודה, מחלה, וכו'), אין באפשרותו לשאת את ההסכם כפי שהוא כיום והשארתו על כנו תעשה עימו עוול... קראו עוד בפורטל משפחה... 

אי תשלום מזונות

מה קורה אם האב מסרב לקיים את פסק הדין ולשלם את המזונות?  

פסקי דין - דיני משפחה

פסקי דין בנושאי דיני משפחה לרבות: גירושין, צוואת, משמורת, מזונות, הסכמים, גניבת זרע ועוד... 

אילו קטינים רשאים להגיש תביעת מזונות ילדים?

מהם מזונות ילדים? היכן ניתן לדון בהם? מתי ניתן להעביר תביעה למזונות הילדים לבית המשפט לענייני משפחה? האם הקטין יכול להגיש תביעה בעצמו למזונות? קראו עוד... 

אימוץ ילדים מחו"ל

במקרים רבים מלווה הליך האימוץ בחששות ובחוסר וודאות הנובעים מריבוי הגורמים המעורבים בהליך, וכמובן מהאלמנטים הנפשיים והפסיכולוגיים הנובעים מעצם טיבו של ההליך שהינו מסובך, קשה וטעון... 

סעדים זמניים,עיקול,עיכוב יציאה

מהם סעדים זמניים אשר בסמכות בית המשפט לענייני משפחה או בית הדין הרבני לתת ? 



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.