www.what2do.co.il

תביעת מזונות עצמאית לאחר אישור הסכם גירושין, האמנם?

פורסם ע"י מערכת האתר what2do | עודכן בתאריך 30/04/2025
תביעת מזונות עצמאית לאחר אישור הסכם גירושין, האמנם?

האם קטינה רשאית להגיש תביעה עצמאית וראשונית למזונות ילדים, זאת לאחר אישור סכום המזונות במסגרת הסכם גירושין שנחתם בין אימה לאביה? סוגיה זו הונחה לפתחו של בית המשפט לענייני משפחה.

 

בני הזוג במקרה דנן היו נשואים במשך שלוש שנים, כאשר שמונה חודשים לאחר החתונה נולדה הקטינה. גירושיהם של הצדדים נחתמו בהסכם גירושין אשר קיבל תוקף של פסק דין והתפרש על 37 עמודים. במסגרת החתימה על ההסכם, נפגשו עורכי הדין משני הצדדים פעמים רבות וגיבשו מסמך המוסכם הן על האישה והן על הגבר. במסגרת הסכם זה נקבע כי האב ישלם את מזונותיה של הקטינה עד גיל 8 בשיעור 1,800 שקלים, ו-1,400 שקלים עד לבגרותה לאחר מכן.

 

      קראו עוד בתחום:


כעבור פחות מחצי שנה, ולאחר שהצדדים כבר התגרשו, הגישה הקטינה באמצעות אימה תובענה להגדלת מזונותיה שכותרתה הייתה "מזונות ומדור". סכום התביעה עמד על סך של 4,326 ₪ לחודש, בתוספת עלות גן ודמי טיפול בסך של 3,000 ₪ לחודש. סה"כ עמדו התביעות על סך של 7,326 ₪ לחודש.

 

השופט - מדובר בסכום מזונות סביר, אין טעם לשנות


השופט קבע במקרה דנן כי לאור הכנסתם של הצדדים, כאשר האם משתכרת 4,800 שקלים בחודש, והאב מרוויח 5,000 שקלים בכל חודש, אין מקום להתערב בפסיקת המזונות. בפסק הדין נכתב כי סכום המזונות הינו סכום סביר שאינו מקפח את הקטינה ועומד בקנה אחד עם הפסיקה המקובלת.

 

טענת האם בכתב התביעה, ואף במהלך חקירתה הנגדית, כי לא הייתה לה כל ברירה לחתום על ההסכם מתוך "כופר נפש", לא הוכחה כלל. כמו כן, בהסכם הגירושין ניתנו הוראות מפורטות ביותר ביחס להסדרי הראייה, לרבות הוראות לא שגרתיות בדבר נוכחות של האם במפגשים. הסדרים אלו לימדו את בית המשפט כי האם ידעה להתעקש ולכלול בהסכם הגירושין הוראות שלטעמה יישמרו היטב על האינטרסים של הקטינה.


זאת ועוד, במסגרת כתב ההגנה שהגישה האם בתובענה, טענה האם כי הסדרי הראיה אלו נקבעו על ידי הצדדים "מתוך שיקול דעת לאחר שקלא וטריא". האם ייתכן כי הסדריה ראייה נבחנו לעובייה של הקורה, ואילו דמי המזונות לאו, תהה השופט.


האם מדובר בשינוי נסיבות מהותי?


האם יכלה לבחון אפשרות של הגשת תובענה להגדלת מזונות עקב שינוי נסיבות מהותי. עם זאת, האם לא השכילה במהלך הדיון להציג ולו ראשית ראיה לגבי שינוי נסיבות זה. יש לציין כי השופט דחה מכל וכל את הטענה כי עצם זה שהילדה מתחילה ללכת לגן, יש בכך שינוי נסיבות מהותי.

 

 

הליכת הילדה לגן היא עובדה ידועה וצפויה ולא ניתן לראות בה סיבה להגדיל את המזונות. מאידך, השופט ציין כי לו אכן תצליח האם להוכיח שאין היא מסוגלת למצוא עבודה, יכול להיות שיהיה מדובר בשינוי נסיבות מהותי. נושא זה ייבחן כל אימת שתוגש תביעה להגדלת מזונות בגין שינוי נסיבות.

לשאלות, תגובות או הערות לחץ/י כאן


דרג עד כמה מדריך משפטי זה עזר לך

עזר מאד

עזר

טוב

עזר קצת

לא עזר
 

רוצה שעו"ד יחזור אליך?

שלח

מאמרים נוספים בתחום

קטינים, תביעת מזונות

כל קטין רשאי לתבוע מזונותיו מאביו, מבלי לייחס כל חשיבות למצבו הכלכלי של האב, ליחסיהם של ההורים או נסיבות פרידתם... מהם קטני קטינים? איך מחשבים דמי מזונות? מהם מזונות בדין צדקה? קראו עוד בפורטל דיני משפחה... 

תביעת מזונות, מידע משפטי

כללים להגשת תביעת מזונות, היכן מגישים תביעה למזונות ילדים ?  

מי חייב במזונות קטינים?

בהתאם לחוק לתיקון דיני המשפחה (מזונות) מזונות קטינים נקבעים ע"פ הדין האישי ... 

חישוב מזונות ילדים, הכיצד?

כיצד מחשבים דמי מזונות הקטינים? האם האם תישא בדמי המזונות במהלך השירות הצבאי? במידה והאם עברה עם הילדים לדירה גדולה יותר, האם יישא האב במשכנתא? קראו עוד בפורטל משפחה... 

שינוי דמי מזונות, אימתי?

ככל הסכם אשר קיבל תוקף של פסק דין, גם הסכם מזונות לא ישונה בנקל בבית המשפט. כאמור, נטל ההוכחה לשינוי הנסיבות מוטל על כתפיו של המבקש אותו ועליו לעמוד במבחן מצטבר של שלושה תנאים: תביעתו נעשתה בתום לב. בהסכם המזונות הושאר פתח לשינוי אשר מקובל על שני הצדדים. עקב שינוי הנסיבות (פיטורין מעבודה, מחלה, וכו'), אין באפשרותו לשאת את ההסכם כפי שהוא כיום והשארתו על כנו תעשה עימו עוול... קראו עוד בפורטל משפחה... 

אי תשלום מזונות

מה קורה אם האב מסרב לקיים את פסק הדין ולשלם את המזונות?  

פסקי דין - דיני משפחה

פסקי דין בנושאי דיני משפחה לרבות: גירושין, צוואת, משמורת, מזונות, הסכמים, גניבת זרע ועוד... 

אילו קטינים רשאים להגיש תביעת מזונות ילדים?

מהם מזונות ילדים? היכן ניתן לדון בהם? מתי ניתן להעביר תביעה למזונות הילדים לבית המשפט לענייני משפחה? האם הקטין יכול להגיש תביעה בעצמו למזונות? קראו עוד... 

אימוץ ילדים מחו"ל

במקרים רבים מלווה הליך האימוץ בחששות ובחוסר וודאות הנובעים מריבוי הגורמים המעורבים בהליך, וכמובן מהאלמנטים הנפשיים והפסיכולוגיים הנובעים מעצם טיבו של ההליך שהינו מסובך, קשה וטעון... 

סעדים זמניים,עיקול,עיכוב יציאה

מהם סעדים זמניים אשר בסמכות בית המשפט לענייני משפחה או בית הדין הרבני לתת ? 



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.