www.what2do.co.il

מזונות ילדים בהוצאה לפועל

פורסם ע"י מערכת האתר what2do | עודכן בתאריך 06/01/2013
מזונות ילדים בהוצאה לפועל

אין כל ספק כי גירושין אינם מהלך פשוט לאף אחד מן הצדדים. מיותר לציין כי כאשר מעורבים בעניין גם ילדים קטינים, הקושי עלול להיות גדול שבעתיים. אחד הנושאים המרכזיים בגירושין עם ילדים הינו מזונות. מזונות ילדים הינם כספים אשר האב צריך לשלם לילדים (דרך האם) וזאת בדרך כלל לאחר גירושין. טרם הגירושין ובמקביל להליכים המשפטיים, ייתכן והאב יחויב בתשלום מזונות זמניים (שהינם גבוהים יחסית למזונות ה"קבועים").

 

בכל אופן, ישנם מקרים בהם הבעל/האב איננו ממלא אחר חובתו. במידה והאישה אוחזת בידה בפסק דין המזכה אותה במזונות ילדים, היא יכולה לפעול כנגד האב הסרבן בהליכי הוצאה לפועל. גביית מזונות בהוצאה לפועל הינה אפוא תופעה נפוצה בישראל.


ראשית, על מנת לעסוק במזונות ילדים, חשוב להבדיל בין מזונות אלה לבין מזונות האישה. מזונות אישה הינם זכותה של האישה למזונות מבעלה עד למועד הגירושין (ולעיתים לאחר מכן כמזונות שיקום). מדובר בחובה המוטלת על הבעל מכוח הנישואין והתחייבויותיו כלפי אשתו בעת החתונה. מזונות ילדים, לעומת זאת, הינם חובה אשר מונחת על כתפי האב מכוח הדין האישי החל עליו. מדובר בחובה אשר תקפה כל אימת שהילדים אינם בגירים (עד גיל 18). יודגש כי בישראל, בשל מצבה המיוחד, מזונות ילדים נפסקים עד גיל 21 (בדרך כלל).


האב לא משלם מזונות ילדים, מה עושים?


ובכן, כיצד מתמודדים עם אי תשלום מזונות? במקרים כגון דא, פתוחות בפני האישה שתי אפשרויות. האחת, לפנות לביטוח לאומי. האישה זכאית לקבל על בסיס פסק הדין מזונות ילדים מביטוח לאומי. במקרים אלה, הביטוח הלאומי ישלם לאישה ולילדים סכום דומה (אשר עלול במקרים רבים להיות נמוך מהסך הנתבע) לפסק הדין.

 

      קראו עוד בתחום:

 

במקביל, הביטוח הלאומי יפתח בהליכי הוצאה לפועל כנגד החייב על מנת שזה ישפה אותו בגין הסכומים שהועברו לאישה והילדים. חשוב להדגיש כי במידה והביטוח הלאומי מצליח לגבות מהחייב את מלוא הסכום, ההפרש הראוי יועבר לאישה ולילדים. כאשר עסקינן במזונות אישה, רק אישה אשר משכורתה איננה עולה על הסכומים הקבועים בתקנות הביטוח הלאומי תוכל לקבל מזונותיה מהמל"ל.


הדרך השנייה לפעול לגביית מזונות ילדים הינה באמצעות ההוצאה לפועל. האישה יכולה לפנות להוצאה לפועל ולהציג את פסק דין המזונות ו/או הסכם הגירושין. בעת פנייה ישירה להוצאה לפועל, אין משמעות למהות המזונות (ילדים או אישה). לשכת ההוצאה לפועל תסייע לאישה לגבות את הסכומים בהתאם לפסק הדין או הסכם הגירושין, וזאת תוך שהיא מתייחסת אליהם כחוב לכל דבר ועניין.


ישנם מספר יתרונות בפנייה ללשכת ההוצאה לפועל בעניין זה. למשל, לשכת ההוצאה לפועל יכולה להעניק לאישה אפשרות לפעול כנגד החייב תוך כדי הטלת סנקציות שונות. לדוגמא, הטלת עיקול על חסכונותיו, הטלת עיקול על משכורתו, עיקול נכסים (כגון דירה) וכדומה. במקרים מסוימים, ניתן גם לעכב את יציאתו של החייב מהארץ ואף להביא למאסרו.


עם זאת, חשוב לדעת כי ההתנהלות מול הלשכה להוצאה לפועל איננה סוגיה פשוטה כלל וכלל. מדובר בפרוצדורה מורכבת הדורשת הצגת מסמכים ועריכת תצהירים. אי לכך, מומלץ לפנות בעניין זה לעורך דין העוסק בתחום. חשוב לציין כי עם פנייה ללשכת ההוצאה לפועל, ניתן לגבות גם שכר טרחת עורך דין המצטרף לחוב הפסוק.
 

לשאלות, תגובות או הערות לחץ/י כאן


דרג עד כמה מדריך משפטי זה עזר לך

עזר מאד

עזר

טוב

עזר קצת

לא עזר
 

רוצה שעו"ד יחזור אליך?

שלח

מאמרים נוספים בתחום

קטינים, תביעת מזונות

כל קטין רשאי לתבוע מזונותיו מאביו, מבלי לייחס כל חשיבות למצבו הכלכלי של האב, ליחסיהם של ההורים או נסיבות פרידתם... מהם קטני קטינים? איך מחשבים דמי מזונות? מהם מזונות בדין צדקה? קראו עוד בפורטל דיני משפחה... 

תביעת מזונות, מידע משפטי

כללים להגשת תביעת מזונות, היכן מגישים תביעה למזונות ילדים ?  

מי חייב במזונות קטינים?

בהתאם לחוק לתיקון דיני המשפחה (מזונות) מזונות קטינים נקבעים ע"פ הדין האישי ... 

חישוב מזונות ילדים, הכיצד?

כיצד מחשבים דמי מזונות הקטינים? האם האם תישא בדמי המזונות במהלך השירות הצבאי? במידה והאם עברה עם הילדים לדירה גדולה יותר, האם יישא האב במשכנתא? קראו עוד בפורטל משפחה... 

שינוי דמי מזונות, אימתי?

ככל הסכם אשר קיבל תוקף של פסק דין, גם הסכם מזונות לא ישונה בנקל בבית המשפט. כאמור, נטל ההוכחה לשינוי הנסיבות מוטל על כתפיו של המבקש אותו ועליו לעמוד במבחן מצטבר של שלושה תנאים: תביעתו נעשתה בתום לב. בהסכם המזונות הושאר פתח לשינוי אשר מקובל על שני הצדדים. עקב שינוי הנסיבות (פיטורין מעבודה, מחלה, וכו'), אין באפשרותו לשאת את ההסכם כפי שהוא כיום והשארתו על כנו תעשה עימו עוול... קראו עוד בפורטל משפחה... 

אי תשלום מזונות

מה קורה אם האב מסרב לקיים את פסק הדין ולשלם את המזונות?  

פסקי דין - דיני משפחה

פסקי דין בנושאי דיני משפחה לרבות: גירושין, צוואת, משמורת, מזונות, הסכמים, גניבת זרע ועוד... 

אילו קטינים רשאים להגיש תביעת מזונות ילדים?

מהם מזונות ילדים? היכן ניתן לדון בהם? מתי ניתן להעביר תביעה למזונות הילדים לבית המשפט לענייני משפחה? האם הקטין יכול להגיש תביעה בעצמו למזונות? קראו עוד... 

אימוץ ילדים מחו"ל

במקרים רבים מלווה הליך האימוץ בחששות ובחוסר וודאות הנובעים מריבוי הגורמים המעורבים בהליך, וכמובן מהאלמנטים הנפשיים והפסיכולוגיים הנובעים מעצם טיבו של ההליך שהינו מסובך, קשה וטעון... 

סעדים זמניים,עיקול,עיכוב יציאה

מהם סעדים זמניים אשר בסמכות בית המשפט לענייני משפחה או בית הדין הרבני לתת ? 



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.