www.what2do.co.il

דמי טיפול מופחתים - ילד מחוץ לנישואין

פורסם ע"י מערכת האתר what2do | עודכן בתאריך 28/03/2011
דמי טיפול מופחתים - ילד מחוץ לנישואין

אב בישראל חייב לשלם מזונות ילדים לילדיו וזאת מכוח הדין העברי ודיני המשפחה. חבות זו של האב במזונות כוללת גם את החובה המוטלת עליו לטפל באופן ישיר בילדיו. במידה והאב איננו מקיים קשר עם הילדים, יכול בית המשפט להטיל עליו דמי טיפול אשר ישולמו להורה המטפל במקומו בילדים.

 

האם נסיבות הולדתו של הילד הינן בעלות השלכה לגבי דמי הטיפול אשר יפסקו בעניינו? האם במקרה בו האב נשוי לאחת, והפך ל"אב בעל כורחו", לאחר שהמאהבת עשתה כל שביכולתה להיכנס להריון (הפסיקה עם שימוש באמצעי מניעה ולקחה טיפולי פוריות), יש לפסוק דמי טיפול מופחתים? סוגיה זו נדונה בבית המשפט לענייני משפחה.

 

מדובר במקרה בו האישה טענה כי העובדה שהאב מתכחש לבתו גורמת לכך שכל עול גידול הקטינה מונח על כתפיה. לטענתה, דבר זה צריך לבוא לידי ביטוי בפסיקת "דמי טיפול ראויים". האב טען, לעומת זאת, כי האם איננה יכולה להלין אלא על עצמה. לדבריו, ההחלטה להביא את הקטינה לעולם הייתה שלה ורק שלה. האב הוסיף כי מדובר היה בהחלטה חד צדדית אשר התקבלה ללא הסכמתו וחרף התנגדותו הנחרצת הנובעת ממצבו המשפחתי (נשוי פלוס שלוש).

 

האב התנגד להריון באופן נחרץ

 

בפסק הדין נכתב כי מטרתם של דמי הטיפול היא לפצות את ההורה המשומרן עבור הטיפול הישיר בילד ו\או עבור הוצאותיה לטיפול חיצוני (שמטרף, מטפלת, בייביסיטר, קייטנות, מעון וכדומה). במקרה דנן, עולה כי בין אם ההריון היה מתכונן ובין אם לאו, האב התנגד לו באופן שאיננו משתמע לשני פנים.

 

"ההחלטה להביא את הקטינה לעולם הייתה החלטה חד צדדית של האם", נכתב בפסק הדין, "כמו כן, השתכנעתי כי במערכת היחסים בין הצדדים לא נשקלה אפשרות כניסתה להריון של התובעת אשר הציגה לנתבע מצג לפיו אינה מעוניינת בילד".

 

      קראו עוד בתחום:

 

זאת ועוד, מדובר באישה בוגרת בת 43 ובגבר בן 53, נשוי ואב לילדים בגירים. השופט קבע כי ניתן לקבל את טענותיו של האב לכך שהתובעת ידעה כי הוא איננו מעוניין בילדים נוספים וידיעה זו הייתה לה בטרם נכנסה להריון. זאת ועוד, גם לאחר כניסתה של התובעת להריון, ביקש האב את הפסקת ההריון בשלביו הראשונים.

 

לסיכום, בית המשפט קבע כי היות והאב מחויב לשאת במזונותיה ההכרחיים של בתו, ובהתחשב ביכולתה הכלכלית הלא מבוטלת של האם (כ-9,000 שקלים בחודש), יש לפסוק במקרה זה "דמי טיפול מופחתים".


במקרים אלו, בהם אם פנויה מחליטה להביא ילד לעולם מחוץ למסגרת הנישואין, כאשר נוכחותו של אב בחיי הקטין אינה וודאית כלל וכלל, הרי מלכתחילה היא לוקחת על עצמה אחריות גדולה יותר.

 

לשאלות, תגובות או הערות לחץ/י כאן


דרג עד כמה מדריך משפטי זה עזר לך
2 מתוך 5.0 (מספר מדרגים 1)

עזר מאד

עזר

טוב

עזר קצת

לא עזר
 

רוצה שעו"ד יחזור אליך?

שלח

מאמרים נוספים בתחום

קטינים, תביעת מזונות

כל קטין רשאי לתבוע מזונותיו מאביו, מבלי לייחס כל חשיבות למצבו הכלכלי של האב, ליחסיהם של ההורים או נסיבות פרידתם... מהם קטני קטינים? איך מחשבים דמי מזונות? מהם מזונות בדין צדקה? קראו עוד בפורטל דיני משפחה... 

תביעת מזונות, מידע משפטי

כללים להגשת תביעת מזונות, היכן מגישים תביעה למזונות ילדים ?  

מי חייב במזונות קטינים?

בהתאם לחוק לתיקון דיני המשפחה (מזונות) מזונות קטינים נקבעים ע"פ הדין האישי ... 

חישוב מזונות ילדים, הכיצד?

כיצד מחשבים דמי מזונות הקטינים? האם האם תישא בדמי המזונות במהלך השירות הצבאי? במידה והאם עברה עם הילדים לדירה גדולה יותר, האם יישא האב במשכנתא? קראו עוד בפורטל משפחה... 

שינוי דמי מזונות, אימתי?

ככל הסכם אשר קיבל תוקף של פסק דין, גם הסכם מזונות לא ישונה בנקל בבית המשפט. כאמור, נטל ההוכחה לשינוי הנסיבות מוטל על כתפיו של המבקש אותו ועליו לעמוד במבחן מצטבר של שלושה תנאים: תביעתו נעשתה בתום לב. בהסכם המזונות הושאר פתח לשינוי אשר מקובל על שני הצדדים. עקב שינוי הנסיבות (פיטורין מעבודה, מחלה, וכו'), אין באפשרותו לשאת את ההסכם כפי שהוא כיום והשארתו על כנו תעשה עימו עוול... קראו עוד בפורטל משפחה... 

אי תשלום מזונות

מה קורה אם האב מסרב לקיים את פסק הדין ולשלם את המזונות?  

פסקי דין - דיני משפחה

פסקי דין בנושאי דיני משפחה לרבות: גירושין, צוואת, משמורת, מזונות, הסכמים, גניבת זרע ועוד... 

אילו קטינים רשאים להגיש תביעת מזונות ילדים?

מהם מזונות ילדים? היכן ניתן לדון בהם? מתי ניתן להעביר תביעה למזונות הילדים לבית המשפט לענייני משפחה? האם הקטין יכול להגיש תביעה בעצמו למזונות? קראו עוד... 

אימוץ ילדים מחו"ל

במקרים רבים מלווה הליך האימוץ בחששות ובחוסר וודאות הנובעים מריבוי הגורמים המעורבים בהליך, וכמובן מהאלמנטים הנפשיים והפסיכולוגיים הנובעים מעצם טיבו של ההליך שהינו מסובך, קשה וטעון... 

סעדים זמניים,עיקול,עיכוב יציאה

מהם סעדים זמניים אשר בסמכות בית המשפט לענייני משפחה או בית הדין הרבני לתת ? 



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.