האם שופטת תפסול עצמה בשל קשרי משפחה?
האם שופטת בית משפט המחוזי, דליה גנות, תוכל לשמש כשופטת בתיק אשר דן בתביעת נזיקין, כנגד קופת חולים אשר מבוטחת ע"י חברת ביטוח בה עוסק לעיתים בעלה?
התובע, ד"ר בוריס פלוטקין, הגיש לאחר שתי ישיבות קדם-משפטיות, דרישה מן השופטת לפסול עצמה מהתיק. דרישתו נובעת מן העובדה שבעלה של גנות, מייצג את חברת הביטוח המקצועי של קופת החולים, אי לכך, במידה ויזכה בערעורו, תחלקנה החברות את הסכום ביניהם.
השופטת: התובע איננו מעוניין להעיד ומנסה לפסול אותי
השופטת גנות ענתה בתגובה כי אין לבעלה שום קשר לתיק. בנוסף טענה השופטת כי חברת כלל איננה צד בהליך המשפטי שלפניה והסיבה האמיתית שביקש ד"ר פולטקין כי תפסול עצמה, נובע מחוסר הסכמתו לעלות על דוכן העדים כפי שביקשה ממנו.
שופטת בית המשפט העליון, דורית בייניש, חלקה על גנות, ואמרה כי אין ספק שלחברת הביטוח ישנו צד בהליך המשפטי. לעומת זאת, כאשר דן בית המשפט בפסילתו של שופט זה או אחר, יש לבחון רק את החשש מפני משוא פנים בהחלטת השיפוט. קירבה משפחתית או עסקית, איננה סיבה אוטומאטית לפסילת דיין כזה או אחר.
לדברי בייניש, השופטת כלל לא ידעה כי ישנו קשר בין חברת הביטוח לקופת החולים. קל וחומר כאשר הקשר בינה לבין התיק רחוק כל כך. אי לכך, אין באמת דאגה מפני סובייקטיביות שיפוטית ולכן השופטת מאושרת ע"י בית המשפט העליון לדון בתביעה.
האם השופטת תפסול את עצמה בגלל קשרי משפחה?
לשאלות, תגובות או הערות לחץ/י כאן
![]() עזר מאד |
![]() עזר |
![]() טוב |
![]() עזר קצת |
![]() לא עזר |