www.what2do.co.il

הוכחת אבהות לצורך חוק השבות - רק דרך בדיקת רקמות

פורסם ע"י מערכת האתר what2do | עודכן בתאריך 03/05/2025
הוכחת אבהות לצורך חוק השבות - רק דרך בדיקת רקמות

בג"ץ לא מכיר בזכאות לאזרחות ישראלית ללא בדיקת רקמות


בג"ץ דחה בקשתו של עותר להכירו כעולה חדש מכורח חוק השבות ולהעניק לו אשרת שהייה זמנית בישראל עד אשר תבורר בקשתו למעמד כאמור. העותר נולד במולדובה בשנת 1974 לגב’ שרה קופרמן, אשר הייתה נשואה באותה עת למר יבגני מטרינצ’וק.

 

בעתירה טוען העותר כי אביו הביולוגי אינו מר מטרינצ'וק כי אם מר איסק קופרמן, יהודי אשר נישא לאימו בשנת 1990 ואשר עלה עמה לישראל לאחר מכן. זאת ועוד, בית המשפט במולדובה נעתר לבקשתו של התובע ושינה את שם משפחתו לאיסק תוך שהוא רושם אותו כבנו הביולוגי של מר קופרמן.

 

בדיקת רקמות לאור החוק החדש

דחיית בקשת אם לביצוע בדיקת רקמות

תביעה למתן צו לבדיקת רקמות

 

בית המשפט לענייני משפחה מפנה התובע לבדיקת רקמות

 

משרד הפנים טען כי יש לדחות את העתירה בשל חוסר ניקיון כפיים וזאת משום שהעותר לא גילה כי הוא הגיש לפני כחמישה חודשים תובענה לבית המשפט לענייני משפחה באשדוד בה ביקש שאיסק יוכרז כאביו. זאת ועוד, משרד הפנים טען גם כי בית המשפט לענייני משפחה החליט להפנותו לבדיקת רקמות ואף קבע מועד דחוף לקיום הבדיקה נוכח טענות העותר בדבר מצבו הבריאותי של איסק.

 

הבדיקה לא נערכת עקב מצבו הבריאותי הקשה, לכאורה, של האב

 

הבדיקה לא נערכה, ובית המשפט לענייני משפחה לא קיבל את טענותיו של התובע כי היא לא בוצעה משום שלא היה ביכולתו של איסק הקשיש להגיע אליה. בית המשפט המשיך והורה לצדדים לערוך את הבדיקה בדחיפות. בנוסף, משרד הפנים טוען כי אין להכיר בהחלטת הערכאה במולדובה שכן היא אינה מהווה ראיה מינהלית מספקת להוכחת זכאות לאזרחות ישראלית מכוח חוק השבות.


בית המשפט דחה את עתירתו של התובע משום שלא הקפיד להציג תשתית עובדתית מלאה הכוללת, בין היתר, פירוט מלא ומדויק של הליכים משפטיים נוספים העומדים בעניינו. זאת ועוד, השופטים קבעו כי העותר ידע שבדיקת הרקמות היא "ראייה מכריעה" לצורך הוכחת זכאותו לאזרחות ישראלית ולמרות זאת, ניכר כי הוא לא פעל לעריכת הבדיקה על אף החלטותיו של בית המשפט לענייני משפחה.

לשאלות, תגובות או הערות לחץ/י כאן


דרג עד כמה מדריך משפטי זה עזר לך

עזר מאד

עזר

טוב

עזר קצת

לא עזר
 

רוצה שעו"ד יחזור אליך?

שלח

מאמרים נוספים בתחום

עצות, טיפים למתגרשים

עצות מועילות לגירושין מופחתי כאבי ראש ... 

פסקי דין - דיני משפחה

פסקי דין בנושאי דיני משפחה לרבות: גירושין, צוואת, משמורת, מזונות, הסכמים, גניבת זרע ועוד... 

הסכם גירושין

מהו הסכם גירושין? מהו תוקפו? כיצד מבטלים אותו? קראו עוד... 

מהי כתובה?

הכתובה הינה מסמך עליו חותם הבעל בטרם טקס הנישואין ובו מפורטות התחייבות הבעל כלפי האישה. הבעל חותם על הכתובה בנוכחות שני עדים וזאת עוד בטרם החופה ... 

אימוץ ילדים מחו"ל

במקרים רבים מלווה הליך האימוץ בחששות ובחוסר וודאות הנובעים מריבוי הגורמים המעורבים בהליך, וכמובן מהאלמנטים הנפשיים והפסיכולוגיים הנובעים מעצם טיבו של ההליך שהינו מסובך, קשה וטעון... 

מינוי אפוטרופוס

מה קורה במקרה בו אחד ההורים נפטר?  

הפרת הבטחת נישואין

מי שתובע בגין הפרת הבטחת נישואין, מוטל עליו נטל שכנוע כבד לצורך קיומה של הבטחת נישואין שהופרה, באם אין ראיות ממשיות לכך שהצדדים התכוונו להינשא זה לזה ... 

חטיפת ילדים

בהתאם לאמנת האג, כל אדם, מוסד או גוף הטוען כי ילד (עד גיל 16) הורחק או לא הוחזר תוך הפרת זכויות משמורת, ראשי לפנות אל הרשות המרכזית שבמקום מגוריו הרגיל של הילד או אל הרשות המרכזית של כל מדינה מתקשרת אחרת, בבקשה לסייע להחזרתו של הילד ... 

סעדים זמניים,עיקול,עיכוב יציאה

מהם סעדים זמניים אשר בסמכות בית המשפט לענייני משפחה או בית הדין הרבני לתת ? 

אלימות במשפחה

מהי אלימות במשפחה? כיצד מתמודדים עם אלימות במשפחה? האם גם אלימות מילולית עלולה להיות אלימות במשפחה? 



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.