www.what2do.co.il

אימוץ ילדים בישראל

פורסם ע"י מערכת האתר what2do | עודכן בתאריך 29/05/2016
אימוץ ילדים בישראל

הורים רבים, הן מסיבות של אי יכולת להביא ילדים, והן מסיבות סוציאליות, פונים לבית המשפט לענייני משפחה על מנת לאמץ ילדים. אימוץ ילדים במדינת ישראל מוגבל על פי חוק האימוץ במספר פרמטרים.

 

ראשית, ניתן לאמץ בישראל רק קטינים, כאשר אימוץ בגירים יאושר אך ורק במקרים חריגים, ובהתאם להחלטה של בית המשפט.

 

שנית, אימוץ ילדים יאושר רק לבני זוג אשר נשואים על פי דין, אך לעיתים מתיר בית המשפט אימוץ ילדים גם על ידי בני זוג חד מיניים או "ידועים בציבור". חוק נוסף במדינת ישראל הוא כי אימוץ ילד יאושר רק במידה ושני ההורים הם בני אותה הדת כמו הילד, וההפרש בין גילו של ההורה הצעיר לבין הילד לא יהיה נמוך מ-18 שנים.

 

      קראו עוד בתחום:


הסכמה של ההורים הביולוגים, אימתי?

על מנת להביא הליך אימוץ לאישור במדינת ישראל, יש להשיג את אישורם של ההורים הביולוגיים. עם זאת, ישנם מקרים מסוימים בהם יאשר בית המשפט אימוץ של ילדם גם בניגוד לרצונם של ההורים הביולוגיים, עם הכרזה על האישור על ידי היועץ המשפטי לממשלה.

אישור זה יינתן במקרים בהם לא ניתן לאתר את ההורים הביולוגיים, במקרים בהם ההורים הביולוגיים אינם מכירים בילד, כאשר הוריו של הילד הינם פסולי דין או שאין ביכולתם לדאוג לצרכיו. מקרים נוספים בהם יאשר היועץ המשפטי לממשלה אימוץ ילדים ללא הסכמה מפורשת של ההורים הביולוגיים הינם מקרים בהם ההורים הביולוגיים מזניחים או מפקירים את הילד או מסרבים למסרו לאימוץ מתוך מניעים לא מוסריים או בגין מטרות לא חוקיות.

 

      קראו עוד:


האם ניתן להיות מאמץ יחיד?

מאמץ יחיד יוכל להיות כזה במידה והייתה הורות בפועל לפני האימוץ או במקרים בהם הוריו של הקטין נפטרו ויש למנות את אחד מבני המשפחה כמאמץ יחיד של הילד.

מהן זכויותיהם של ההורים המאמצים?

לאחר שהומצא בבית המשפט צו אימוץ אשר קיבל תוקף של פסק דין, נשמטים זכויותיהם של ההורים הביולוגיים מתחת לסמכותם של ההורים המאמצים. לעיתים מאשר בית המשפט צמצום בסמכויותיהם של ההורים המאמצים ומאפשר הסדרי ראייה בין ההורים הביולוגיים לבין הילדים.

 

לשאלות, תגובות או הערות לחץ/י כאן


דרג עד כמה מדריך משפטי זה עזר לך

עזר מאד

עזר

טוב

עזר קצת

לא עזר
 

רוצה שעו"ד יחזור אליך?

שלח

מאמרים נוספים בתחום

עצות, טיפים למתגרשים

עצות מועילות לגירושין מופחתי כאבי ראש ... 

פסקי דין - דיני משפחה

פסקי דין בנושאי דיני משפחה לרבות: גירושין, צוואת, משמורת, מזונות, הסכמים, גניבת זרע ועוד... 

הסכם גירושין

מהו הסכם גירושין? מהו תוקפו? כיצד מבטלים אותו? קראו עוד... 

מהי כתובה?

הכתובה הינה מסמך עליו חותם הבעל בטרם טקס הנישואין ובו מפורטות התחייבות הבעל כלפי האישה. הבעל חותם על הכתובה בנוכחות שני עדים וזאת עוד בטרם החופה ... 

אימוץ ילדים מחו"ל

במקרים רבים מלווה הליך האימוץ בחששות ובחוסר וודאות הנובעים מריבוי הגורמים המעורבים בהליך, וכמובן מהאלמנטים הנפשיים והפסיכולוגיים הנובעים מעצם טיבו של ההליך שהינו מסובך, קשה וטעון... 

מינוי אפוטרופוס

מה קורה במקרה בו אחד ההורים נפטר?  

הפרת הבטחת נישואין

מי שתובע בגין הפרת הבטחת נישואין, מוטל עליו נטל שכנוע כבד לצורך קיומה של הבטחת נישואין שהופרה, באם אין ראיות ממשיות לכך שהצדדים התכוונו להינשא זה לזה ... 

חטיפת ילדים

בהתאם לאמנת האג, כל אדם, מוסד או גוף הטוען כי ילד (עד גיל 16) הורחק או לא הוחזר תוך הפרת זכויות משמורת, ראשי לפנות אל הרשות המרכזית שבמקום מגוריו הרגיל של הילד או אל הרשות המרכזית של כל מדינה מתקשרת אחרת, בבקשה לסייע להחזרתו של הילד ... 

סעדים זמניים,עיקול,עיכוב יציאה

מהם סעדים זמניים אשר בסמכות בית המשפט לענייני משפחה או בית הדין הרבני לתת ? 

אלימות במשפחה

מהי אלימות במשפחה? כיצד מתמודדים עם אלימות במשפחה? האם גם אלימות מילולית עלולה להיות אלימות במשפחה? 



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.