קראו גם:
האישה הגישה תביעה בה היא מבקשת לחייב את הגבר להעביר את הדירה על שמה. לדבריה, היא שילמה את מלוא התשלום בסך 19,800 ₪ בו חויבה על פי הסכם הגירושין. לעומת זאת, פסק דין שניתן במאי 2008 קבע כי התובעת לא הוכיחה תביעתה, לא הוכיחה ששילמה את הסכום האמור לנתבע, ואין לקזז הסכומים מהתחייבויות עתידיות.
האישה לא שילמה - הגבר מבקש לבטל הסעיף בנוגע לדירה
הנתבע טען כי נוכח אי מילוי חיובה של התובעת לשלם לו סך של 19,800 ₪ תקופה כה ארוכה, הוא נאלץ להודיע לה בע"פ ובכתב, על ביטול ההסכם בכל הנוגע לעניין הדירה. הגבר הגיש תביעה שכנגד ובה הוא מבקש למכור הדירה ולחלק את תמורתה שווה בשווה בין הצדדים.
בהסכם הגירושין נקבע כי האישה תשלם לבעלה לשעבר סכום של 19,800 ₪ בתשלומים של 900 ₪ כל שישה חודשים החל מששה חודשים שלאחר מתן הגט. עם התשלום האחרון ימחוק הגבר את שמו בטאבו והתובעת מתחייבת שלא למכור או להעביר החזקה בדירה כל זמן שלא מובטח דיור הולם וקבוע לילדים עד הגיעם לגיל 21.
סעיפים שזורים זה בזה בהסכם גירושין, אימתי?
בית המשפט קבע כי הצדק נמצא עם הגבר שכן אי מילוי הוראות ההסכם לפיהם על התובעת לשלם לנתבע סכום של 19,800 ₪ מהווה הפרה יסודית של ההסכם בכל הנוגע לעניין הדירה. לעומת זאת, טענת התובעת כי אין ניתן לבטל רק את הסעיף המדבר בדירה, מאחר ומדובר בהסכם גירושין אשר סעיפיו ותנאיו שזורים זה בזה, איננה מתאימה לנסיבות הסכם הגירושין הספציפי הנדון.
קראו גם:
הסכם הגירושין אשר הונח על שולחנה של השופטת נילי מימון, אינו שוזר את הסעיפים בנוגע לדירה או מזונות הילדים לשאר סעיפי ההסכם ולכן כל סעיף עומד לבדו. במידה והסעיפים אינם תלויים זה בזה, הפרה של אחד מהם, אפילו באופן בוטה, איננה מפילה את כל ההסכם אך מהווה הצדקה להפרתו מן הצד השני.
התרת הפרת סעיפים ספציפיים בהסכם גירושין מותרת כאשר אין בהסכם הוראות ממוניות נוספות, אין הסדרים ואין מוזכרות זכויות כספיות או סוציאליות או זכויות מעבודה כספים בבנקים או כל זכויות כספיות או הכנסות נוספות מלבד עניין הדירה.
לסיכום,
מכיוון שהאישה לא הצליחה להוכיח בבית המשפט כי שילמה את 19,800 השקלים כעולה מהתחייבותה בהסכם, צודק הגבר בטענתו שמדובר בהפרה של סעיף הדירה בחוזה. אי לכך, בית המשפט לענייני משפחה קיבל את התביעה שכנגד שהוגשה על ידי הגבר וביטל את הסעיף המבטל את חזקתו על הדירה, כעולה מהסכם הגירושין שהופר.