www.what2do.co.il

האם יש לפרק את השיתוף במקרקעין?

פורסם ע"י מערכת האתר what2do | עודכן בתאריך 05/04/2012
האם יש לפרק את השיתוף במקרקעין?

להלן דוגמא לתובענה לפירוק שיתוף במקרקעין. הצדדים הינם בני זוג נשואים אשר מתנהלת ביניהם מערכת מאבקים הטבעית לגירושין, אך במקרה דנן חורגת מקנה מידה מתאים. הדירה רשומה על שם הצדדים ואין חולק שמדובר ברכוש משותף על פי דין.

 

החוק קובע כי אין לבצע חלוקת רכוש עד אשר ניתן פסק דין סופ בעניין הגירושין. הסדר זה מכביד ומעמיק את חוסר השוויון בשל יתרונות "טאקטיים" הגלומים לצד שאינו מעוניין לאפשר לבן זוגו ליהנות מהסדר המשאבים. ולכן, כל שעל אותו בן זוג לעשות הוא למתוח ולהשוות את "מועד פקיעת הנישואין". בהעדר ביטול הנישואין בדרך משפטית אין לפעול לפי ס’3-10 לחוק יחסי ממון בהסדר איזון משאבים.


בענייננו, אין מקום להתייחס לתביעת האב לפירוק השיתוף בנדל"ן המשותף כאל תביעה חסרת תום לב שכן הנישואין אינם קיימים עוד בפועל, האב עזב את הבית וחי עם אישה אחרת. אף תביעת הנתבע לפירוק השיתוף בדירת הצדדים, איננה נגועה בחוסר תום לב מאותה הסיבה.

 

 

במקרה דנן לא מדובר בפירוק שיתוף יזום מצד האב אלא כתוצאה מלחצים שמפעילים הנושים לרבות בנק המשכנתאות. אי לכך אף אם מותב זה נמנע מלצוות על פירוק שיתוף במקרקעין אזי הבנק ימכור את הדירה ויבוצע הפירוק הלכה למעשה בתנאים גרועים.


יחד עם זאת אין לאפשר לנושי הבעל להתחלק בתמורה. אם יעשה כן למעשה יתאפשר איזון משאבים בטרם עת וזאת בניגוד לחוק יחסי ממון בין בני זוג. האחריות לחובות של בני הזוג והאיזון להם תעשה במסגרת חלוקת רכוש בין בני הזוג ויש לעשות במקשה אחת ולא באופן חלקי. בצורה זו אם ישולמו החובות מהתמורה בהעדר קביעת אחריות לחוב וחלקו באיזון המשאבים. יחד עם זאת באיזון המשאבים ניתן להתחשב בחלקו של צד שקיבל מהתמורה.

 

נוכח הנסיבות אין להימנע מפירוק שיתוף במקרקעין כאשר הדירה תימכר כפנויה מכל אדם וחפץ. מהתמורה תנוכה אך ורק המשכנתא כאשר על הבעל להבטיח מדור הקטינים עפ"י ס’ 40 לחוק המקרקעין אף אם כתוצאה מכך האישה נהנית מאותה קורת גג. ימונה כונס נכסים למכירת הדירה.

לסיכום,

במקרה דנן, יש לאפשר את פירוק השיתוף במקרקעין כדי לאפשר איזון משאבים בעת פקיעת הנישואין וכדי להבטיח מדור לקטינים.

לשאלות, תגובות או הערות לחץ/י כאן


דרג עד כמה מדריך משפטי זה עזר לך

עזר מאד

עזר

טוב

עזר קצת

לא עזר
 

רוצה שעו"ד יחזור אליך?

שלח

מאמרים נוספים בתחום

הלכת השיתוף

הלכת השיתוף

על אילו נכסים חלה חזקת השיתוף ... 

הסדר איזון משאבים

הסדר איזון משאבים

מהו הסדר איזון משאבים ? למי הוא מועיל ? על אלו נכסים הוא חל ? ועוד שאלות ותשובות רבות ... 

מדוע חשוב לערוך הסכם ממון בטרם הנישואין?

מהם היתרונות בעריכת הסכם ממון? ... מאמרים, פסקי דין ופניה אל עורכי דין באתר ... 

פסקי דין - דיני משפחה

פסקי דין בנושאי דיני משפחה לרבות: גירושין, צוואת, משמורת, מזונות, הסכמים, גניבת זרע ועוד... 

הסכם גירושין

מהו הסכם גירושין? מהו תוקפו? כיצד מבטלים אותו? קראו עוד... 

מהי כתובה?

הכתובה הינה מסמך עליו חותם הבעל בטרם טקס הנישואין ובו מפורטות התחייבות הבעל כלפי האישה. הבעל חותם על הכתובה בנוכחות שני עדים וזאת עוד בטרם החופה ... 

הפרת הבטחת נישואין

מי שתובע בגין הפרת הבטחת נישואין, מוטל עליו נטל שכנוע כבד לצורך קיומה של הבטחת נישואין שהופרה, באם אין ראיות ממשיות לכך שהצדדים התכוונו להינשא זה לזה ... 

חטיפת ילדים

בהתאם לאמנת האג, כל אדם, מוסד או גוף הטוען כי ילד (עד גיל 16) הורחק או לא הוחזר תוך הפרת זכויות משמורת, ראשי לפנות אל הרשות המרכזית שבמקום מגוריו הרגיל של הילד או אל הרשות המרכזית של כל מדינה מתקשרת אחרת, בבקשה לסייע להחזרתו של הילד ... 

סעדים זמניים,עיקול,עיכוב יציאה

מהם סעדים זמניים אשר בסמכות בית המשפט לענייני משפחה או בית הדין הרבני לתת ? 

אלימות במשפחה

מהי אלימות במשפחה? כיצד מתמודדים עם אלימות במשפחה? האם גם אלימות מילולית עלולה להיות אלימות במשפחה? 



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.