אשה שגלתה כי בעלה בוגד בה הגישה תביעה לחלוקת רכוש לבית משפט לענייני משפחה במחוז תל אביב ועתרה למשמורת, למזונות ולאיזון משאבים.
הצדדים נישאו בשנת 1990, ולהם שני ילדים, בן בגיל העשרה, ובת המשרתת בסדיר. לאחר שגלתה האשה כי בעלה בוגד בה עם עובדת שלו, פנו השניים לטיפול זוגי שלא צלח, ובחודש ספטמבר 2012 השניים התגרשו.
כיום האשה עובדת כמאמנת אישית בעסק קטן שהקימה והיא מרוויחה 1,600 שקל בחודש. הבעל הקים שתי חברות בתחום סחר של רכיבי אלקטרוניקה, ששוויין מוערך בלמעלה משבעה מיליון שקל, כאשר שכרו החודשי עומד על 26,000 שקל בחודש, לא כולל דיווידנדים.
לאור הפער הגדול בין כושר ההשתכרות של הצדדים, ורמת החיים הגבוהה בה חיו עד לפירוק הבית, הכולל טיולים לחו"ל, ארוחות במסעדות יקרות, ובילויים קבועים, עתרה האשה לביצוע איזון משאבים לא שוויוני, כך שהיא תקבל 75% מערך כל הנכסים של בעלה, והוא יישאר עם 25% בלבד.
בנוסף דרשה מחצית משווי המוניטין ונכסי הקריירה שלו, ותשלום מזונות אשה בסך 5,600 שקל, ומזונות ילדים עבור הבת הבכורה 5,600 שקל, ועבור הבן הצעיר 4,600 שקל.
האשה ויתרה על פיתוח הקרירה לטובת גידול הילדים
לטענת האשה, שהינה בעלת תואר ראשון בסוציולוגיה, היא נאלצה לוותר על פיתוח הקריירה שלה, לטובת גידול הילדים וטיפול במשק הבית, וכיום אין לה כל ניסיון בשוק העבודה. עוד טענה שבעלה הבריח רכוש וכספים, לחשבון בנק שהוא פתח בארצות הברית.
מנגד הכחיש הבעל את המיוחס לו, וטען כי במהלך שנות הנישואין, אשתו הקימה את העסק שלה לאימון אישי, ולא נאלצה לעכב כפי שטענה את התפתחותה במקצועית, מכיוון שהוא סייע רבות בטיפול בילדים ובמשק הבית. לדבריו כיום אשתו מעבירה הדרכות לייעוץ זוגי ולהעצמה נשית, ומרוויחה לפחות 6,000 בחודש, ואף פוטנציאל הכנסתה רב.
חלוקת המניות עלולה למוטט את העסק
לטענת הבעל, לחברות שבבעלותו קיימים עוד שני שותפים מלבדו, ולאשתו אין כל הבנה בעסקיו, על כן הם לא יוכלו לשתף פעולה בניהול, וחלוקת המניות עלולה למוטט את החברות. עוד טען כי המוניטין האישי שצבר בזכות כישוריו ועבודתו המאומצת, אינו נכס בר איזון, ובכל אופן התקדמותו על באה על חשבון אשתו. לדעתו בשל העסק שלה ופוטנציאל ההשתכרות הוא אינו נדרש לשלם מזונות אשה, וכן, סכום המזונות עבור הילדים הוא מופרז, נוכח גילם המתקדם.
לאחר שמיעת טענות הצדדים, קבע בית המשפט לענייני משפחה כי מאחר וקיימים נכסים משותפים נוספים כמו הבית, יש לבצע איזון באופן שבתמורה לזכויות האשה במחצית שווי מניות בעלה, יועברו אליה מלוא הזכויות בבית. ואת ההפרש הבעל ישלם לה במזומנים.
האשה תרכוש את הבית על חשבון המניות המגיעות לה
בסופו של דבר קבע בית המשפט כי האשה תרכוש את חלקו של בעלה בבית, באמצעות קיזוז חלקה בשווי המניות של החברה, והוא ישלם לה את יתרת כספי האיזון בתוספת הפיצוי בגין הפרשי כושר השתכרות. הבעל יישא בסכום מזונות לילדים, עבור הקטין סכום של 2,000 שקל ועבור הבת החיילת 660 שקל בחודש, וישלם הוצאות משפט בסך 50,000 שקל.
תמ"ש 47769-01-12
תמ"ש 52381-01-12
תמ"ש 22124-01-13