סמכות לדון במזונות האישה קיימת גם לבית המשפט לענייני משפחה וגם לבית הדין הרבני. ידוע כי קיימת עדיפות בעבור האישה להגיש את התביעה לבית המשפט לענייני משפחה (אם כי אין זו אמירה חלוטה). במידה ותוגש תביעה לבית הדין הרבני על ידי הגבר, ובה יכרכו מזונותיה של האישה, אזי לא תוכל האחרונה להגיש תביעה זהה לבית המשפט לענייני משפחה.
אילו מסמכים יש לצרף לתביעת מזונות אישה?
במידה ומוגשת התביעה לבית המשפט, לא נעשה העניין על ידי פתיחת הליך גירושין (שכן סמכות זו נתונה לבית הדין הרבני בלבד) אלא באמצעות כתב תביעה מנוסח לגבי המחלוקת אשר עומדות בין בני הזוג ומוגש לבית המשפט לענייני משפחה.
כתב התביעה הנ"ל מהווה לרוב את הבסיס הראשוני לתביעה ולכן אין להגישו באופן עצמאי אלא רק אגב התייעצות מעמיקה עם עו"ד המתמחה בדיני משפחה.לכתב תביעה זה יש לצרף את כל המסמכים אשר רלבנטיים לנשוא התובענה לרבות חשבונות בנק של הבעל, רכוש שבבעלותו, ירושה שאמור הוא לקבל וכו’. בנוסף, יש להוסיף לכתב התביעה גם תלושי משכורת של 12 החודשים האחרונים ו"טופס הרצאת פרטים".
לעיתים מוגשות בנוסף לכתב התביעה גם בקשות לסעדים זמניים כגון צווי עיקול, צווי עיכוב יציאה מן הארץ, צווי הרחקה וכו’. התביעה מוגשת אפוא למזכירות בית המשפט לענייני משפחה (או בית הדין הרבני) ומקנה סמכות לערכאה הרלבנטית לדון בתביעה עת תשלום אגרה המתאימה ושליחת עותק לבן הזוג השני.