www.what2do.co.il

הסכמה בדבר עזיבת בעל את הדירה ודחייה של תביעה למזונות אישה

פורסם ע"י מערכת האתר what2do | עודכן בתאריך 21/02/2012
הסכמה בדבר עזיבת בעל את הדירה ודחייה של תביעה למזונות אישה

תמ"ש 28954-09-10 ל. נ' כ.


הדין העברי הוא הדין אשר מנחה את יחסי הנישואין בישראל לגבי בני זוג יהודים. על פי דין זה, בעל חייב במזונותיה של אשתו עד לפקיעת הנישואין. כמו כן, מזונות אישה נפסקים לאחרונה על בסיס רמת החיים אליה היא הורגלה. מיושם בעניין זה הכלל כי האישה עולה עם הבעל אך אינה יורדת עימו. עם זאת, מזונות אישה אינם חבות מוחלטת. זכאותה של אישה למזונות אלה קיימת לאחרונה כל אימת שהיא חיה עם בעלה, מתגוררת עימו ומקיימת את חיוביה כלפיו.


במידה והבעל עוזב את הבית, ללא סיבה מוצדקת, אין מדובר באיון זכותה של האישה למזונות. עם זאת, ישנם מקרים בהם הבעל עוזב את הבית מסיבה הנעוצה באישה. במקרים אלה, לא יונח על כתפיו הנטל לשלם את מזונותיה של האחרונה. נטל ההוכחה בסיטואציות אלה רובץ לפתחו של הבעל ועליו להוכיח כי המניעה מלגור ביחד מקורה באישה. דהיינו, בעל לא יהיה חייב במזונות אשתו במידה ויעלה בידו להוכיח כי הוא "נאלץ לעזוב את הבית" שלא ברצונו ובהסכמת האישה.

 

טענות בדבר בגידה ואף איומים לרצח


במקרה דנן, שני הצדדים היו מלאים טענות כרימון האחד כלפי השני. בעוד האישה טענה כי הבעל שינה עורו כלפיה לאחר הולדת בתם המשותפת, והחל להתייחס אליה בקרירות, הגבר טען כי לא היו דברים מעולם. לטענתו, הוא נאלץ להתמודד עם מרדנותה והתנהגותה הבזויה של האישה. כמו כן, בין הצדדים עלו טענות בדבר נתינת עיניים באחרים וניסיונות/כוונות בגידה.

 

      קראו עוד בתחום:


האישה טענה כי הבעל עזב את הבית לטובת אישה אחרת ואילו הבעל טען כי האישה סילקה אותו מהבית משום שהיא לא הייתה מעוניינת בהמשך היחסים המשותפים. לטענת האישה, היא החלה לחשוד לפני מספר חודשים כי בעלה מנהל רומן עם אישה אחרת. האישה טענה כי כאשר היא הטיחה בו את הדברים, הוא החל לאיים עליה כי ירצח אותה. עם זאת, בתצהיר העדות הראשית האישה השמיטה את הטענות בדבר האיומים ברצח והסתפקה רק בגרסה כי "לאחר שגילתה את הרומן החלו מריבות ביניהם ויחסי הנישואין עלו לשרטון באופן שהביא לעזיבת הבעל את הדירה".


מנגד, הבעל טען כי האישה "לא בחלה בשום אמצעי על מנת להביא לסילוקו מביתו". לטענתו, הוא איננו מתגורר עם אישה אחרת ומעולם לא בגד באשתו. אדרבא, טען הבעל, האישה היא זו אשר נתנה עיניה באחרים. בנוגע לטענות האלימות, הבעל טען כי האישה הגישה מספר תלונות במשטרה אך ביטלה אותן בעצמה.

 

בית המשפט: לא יושלמו מזונות אישה, הצדדים השלימו עם עזיבת הבעל


בית המשפט קבע כי ניתן לראות באופן ברור שהצדדים לא היו מעוניינים להמשיך את חיי הנישואין המשותפים בשום פנים ואופן. צוין עוד כי בשלב מסוים הגישה האישה בקשה למתן צו הגנה בטענה כי בעלה איים עליה, אך לאחר מכן ביטלה את בקשתה בהסכמה ותחת מתן צו מניעה לפיו כל צד מנוע מלהיכנס לדירת הצד השני ו/או ליצור קשר עימו.

 

נקבע אפוא כי המניעה הראשונית שגרמה ליציאת הבעל מהבית המשותף הפכה מאוחר יותר להחלטה משותפת. בנוסף, לא הובאו ראיות לכך שההסכמה המשותפת נבעה מקיומן של נסיבות אשר לא אפשרו לאישה לקיים חיים סבירים בבית בגין התנהגות בעלה. אמנם הבעל יזם את תביעת הגירושין, אך הדבר נעשה לאחר שהצדדים כבר גמרו אומר לסיים את הקשר ביניהם.

 

דהיינו, "המניעה למגורים משותפים הייתה בהתאם להחלטה משותפת שהתקבלה בכפוף להסכמה של שני הצדדים". בית המשפט הוסיף וציין כי האישה לא הביעה רצון לפיוס ומעדותה הייתה ניתן להתרשם כי היא איננה רוצה עוד לחיות עם בעלה. לאור האמור, נקבע כי הבעל לא יהיה חייב במזונות אשתו.
 

לשאלות, תגובות או הערות לחץ/י כאן


דרג עד כמה מדריך משפטי זה עזר לך

עזר מאד

עזר

טוב

עזר קצת

לא עזר
 

רוצה שעו"ד יחזור אליך?

שלח

מאמרים נוספים בתחום

שינוי דמי מזונות, אימתי?

ככל הסכם אשר קיבל תוקף של פסק דין, גם הסכם מזונות לא ישונה בנקל בבית המשפט. כאמור, נטל ההוכחה לשינוי הנסיבות מוטל על כתפיו של המבקש אותו ועליו לעמוד במבחן מצטבר של שלושה תנאים: תביעתו נעשתה בתום לב. בהסכם המזונות הושאר פתח לשינוי אשר מקובל על שני הצדדים. עקב שינוי הנסיבות (פיטורין מעבודה, מחלה, וכו'), אין באפשרותו לשאת את ההסכם כפי שהוא כיום והשארתו על כנו תעשה עימו עוול... קראו עוד בפורטל משפחה... 

אי תשלום מזונות

מה קורה אם האב מסרב לקיים את פסק הדין ולשלם את המזונות?  

מהם מזונות אישה?

בהתאם לדין העברי, יש לאישה עקרונית זכות לתשלום מזונות ("מזונות אישה") בגובה רמת החיים שהורגלה אליה ... 

מתי תובעים מזונות אישה?

כל עוד קשר הנישואין שריר וקיים, ניתן עקרונית לתבוע מזונות, אולם חשוב להדגיש כי לא ניתן לתבוע מזונות רטרואקטיבית וחיוב הבעל במזונות האישה, אם ייקבע, ייקבע רק החל מיום הגשת התביעה ... 

איך מגישים תביעה למזונות האישה?

כללים להגשת תביעת מזונות ... 

סירוב תשלום מזונות אישה

סירוב הבעל לשלם לאשתו מזונות כפי המגיעים לה, בין אם יש לו יכולת והוא מסרב לעשות כן, ובין אם מפני שהוא מסרב לצאת לעבודה ולהשתכר, יכול עקרונית לתת לאישה את הזכות לדרוש את חיובו במתן גט. ... 

גובה המזונות ומה כולל החיוב במזונות

בדומה למזונות ילדים, גם החיוב במזונות אישה מורכב מצרכיה של האישה במובן הרחב של המילה, היינו לצד צרכים בסיסיים דוגמת מדור מזון לבוש ובריאות, יכול החיוב במזונות לכלול אף החזקת רכב, נסיעות, קוסמטיקה, מכון כושר וכו’. 

מדור ספציפי, מזונות האישה

לצו מדור ספציפי שניתן ע"י בית הדין הרבני ישנה חשיבות רבה, משום שהוא עלול לעכב, לתקופות משתנות את מכירת הבית בו מתגוררים בני הזוג ... 

מתי ניתן לשנות פסק דין מזונות?

במקרה בו קיימה יחסי אישות עם מישהו אחר... 

סירוב הבעל לשלם מזונות

במקרה כזה, קיימות שתי אפשרויות לגביית המזונות... 



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.