בית המשפט לענייני משפחה בתל אביב פסק דמי מזונות לאישה ומזונות לקטינה בשתי תקופות זמן שונות. בתקופה הראשונה נפסקו לאישה ולקטינה מזונות זמניים בסך כולל של 11,000 ₪ לחודש, החל מיום הגשת התביעה למשך שנתיים, ובתקופה השניה נפסקו לאישה מזונות בסך 10,000 ₪ לחודש, ומזונות ילדים נקבעו על סך 2,500 ₪ לחודש.
קראו עוד בתחום:
- האב בהליכי הוצאה לפועל - האם רוצה עזרה בתשלום הוצאות חריגות של הילדים
- קיזוז בין תשלומים: דירת הצדדים וחוב מזונות בתיק מזונות בהוצאה לפועל
-
מתי ניתן לשנות פסק דין מזונות?
האב הגיש ערעור על פסק הדין בנוגע למזונות התקופה השנייה, וטען שיש להתערב בתקופה הראשונה ולקבוע שחיוב המזונות יחל רק שנה לאחר שנקבעו דמי המזונות הזמניים. במילים אחרות, האב טען כי דמי המזונות אשר הוא חייב בהם בהוצאה לפועל, נפרעו זה מכבר משום שהאישה השתמשה בחשבון המשותף מימי הנישואין. זאת ועוד, האב טען כי יש להתערב בגובה המזונות שנפסקו למשיבה ולהעמידם ע"ס 6,600 ₪ לחודש.
תביעה למזונות זמניים לאחר חסימת חשבון הבנק
בית המשפט קיבל את טענותיו של האב ופירט את החלטתו באופן הבא. התביעה לדמי המזונות בעבור התקופה הראשונה, הוגשה בינואר 2006, כאשר כשנה וחודשיים לאחר מכן הוגשה בקשה לדמי מזונות זמניים. עד התביעה לקביעת מזונות זמניים, שנה לאחר הגשת התביעה הראשונה, לא הוגשה לבית המשפט על ידי האישה כל תביעה לסעד זמני של מזונות.
התביעה לדמי המזונות הזמניים הוגשה על ידי האישה בעקבות חסימת חשבון הבנק המשותף של בני הזוג (שנמצאים בהליכי גירושין) אשר "הותיר את האישה והקטינה ללא פרוטה". האישה טענה בתביעתה למזונות הזמניים, כי לאורך כל חייה התקיימה מחשבון זה. באותו הדיון טענה האישה בנוסף, שעד לחסימת החשבון הותיר הבעל בידיה ובידי בנותיה את אמצעי המחייה להם הן זקוקות, ואפשר להן לעשות שימוש בחשבון המשותף.
למעשה, בני הזוג חיו בנפרד אולם המשיכו לממן את הוצאות המחייה השוטפות מחשבון הבנק המשותף אליו הקפיד הבעל להזרים כספים. התנהלות זו הופסקה עת חסם הבעל את חשבון הבנק ועקב כך נדרש בית משפט קמא לפסוק מזונות זמניים בבקשה שהוגשה.
קראו עוד בתחום:
בנסיבות אלו קבע בית המשפט כי יש להטיל על הבעל חיוב מזונות החל רק ממועד חסימת החשבון ולבטל את חיוב המזונות שהוטל ביחס לתקופה מיום הגשת התביעה הראשונה.
האם יש להשיב את הכספים שניתנו עד כה?
כאן אנו באים לשאלה, האם יש להורות על החזרת סכומי המזונות ששולמו ביתר, אם שולמו, ביחס לתקופה מיום הגשת התביעה. הדיון בסוגיה זו מתייתר לאור הבהרת עורך דינם של האם ובנותיה, שקיים חוב מזונות בהוצאה לפועל העומד ע"ס כ- 500,000 ₪, ושלא שולמו מזונות במשך תקופה ממושכת. אשר על כן יקוזז סכום המזונות לתקופה זו, אם שולם, מסכום החוב הקיים.