www.what2do.co.il

מענק היובל - האם נכס בר איזון במסגרת הליך גירושין?

פורסם ע"י מערכת האתר what2do | עודכן בתאריך 08/04/2012
מענק היובל - האם נכס בר איזון במסגרת הליך גירושין?

מענק היובל הינו מענק אשר ניתן לעובד בשירות המדינה או בצה"ל לאחר 25 שנה (לפחות) של שירות ציבורי. האם במסגרת גירושין בין בני זוג, כאשר הגבר שירת בצבע למעלה מ-25 שנה, אך השניים היו נשואים רק תשע שנים מתוכן, קיימת לאישה זכאות למחצית זכויותיו במענק היובל?

 

      קראו עוד בתחום:


התובע טען כי מי שזכאי למענק יובל הוא רק מי ששירת שירות מלא של 25 שנים בצה"ל. לטעמו, כשם שמי ששירת רק עשרים וארבע שנים - לא מקבל חלק יחסי ממענק היובל והוא לא זכאי כלל למענק זה, זהו דינה של אשתו לשעבר. לטענת הגבר, האישה לא חיה עם עימו אפילו מחצית מתקופה זו - אי לכך, לא מגיע לה דבר ממענק היובל.


הגבר הוסיף והטעים כי המענק מגיע רק למי "שלא אמר נואש ולא הרפה ידיו והמשיך לשרת, למרות העייפות והשחיקה המצטברים, לטפס ולהעפיל עד קו הסיום". לטענתו, האישה לא הייתה עימו "בקו הסיום" והיא פרשה מהמרוץ שנים רבות קודם לכן. לפיכך, לא מגיע לה כלל ולו חלק ממענק היובל.


זכויות במענק יובל מן הפסיקה


השופט, נפתלי שילה, הביא בפסק דינו את דבריה של השופטת חנה קיציס, אשר דימתה את הזכות לגמול מענק היובל במסגרת הליך גירושין כזכויות על פרי עמלם של בני הזוג יחדיו. השופטת קיציס קבעה בפסיקתה כי "הזכות למענק היובל אומנם מתגבשת בחלוף תקופת עבודה של 25 שנה, אך רגליה נטועות בתקופת הזמן שקדמה לה. משמע, ניתן להגדירה אותה כזכות הצומחת במהלך השנים. תחילתה של הזכות הינה בזרע הנטמן במועדת תחילת העבודה, הזכות מכה שורשים במהלך שנות העבודה ופרייה מבשיל בחלוף התקופה".

 

הזכות למענק היובל - זכות משותפת


במילים אחרות - הפרי לא יוכל להבשיל אלמלא ניטע הזרע ואלמלא צמחו השורשים לאורך השנים. האישה הייתה לגבר לעזר בצבירת הזכות, בעוד היא מסייעת לו, עומדת לצידו, מגדלת עימו את ילדיו ונושאת יחד עימו בעול משק הבית. הלכה פסוקה היא שהושטת כתף זו היא הדשן בזכותו הבשיל הפרי.


במקרה דנן, השופט סבור היה כי לא ניתן להתעלם מתרומתה זו של האישה ולקבוע כי גם בלעדיה היה מצליח הנתבע להתמיד בעבודתו. אי לכך, הזכות לקבל את מענק היובל הינה בגדר "זכות שנוצרה במהלך הנישואין" ובהתאם להוראת הסכם הגירושין בין הצדדים, על הבעל והאישה לחלוק גם זכות זו במסגרת תביעה רכושית.
 

לשאלות, תגובות או הערות לחץ/י כאן


דרג עד כמה מדריך משפטי זה עזר לך
5 מתוך 5.0 (מספר מדרגים 1)

עזר מאד

עזר

טוב

עזר קצת

לא עזר
 

רוצה שעו"ד יחזור אליך?

שלח

מאמרים נוספים בתחום

הלכת השיתוף

הלכת השיתוף

על אילו נכסים חלה חזקת השיתוף ... 

הסדר איזון משאבים

הסדר איזון משאבים

מהו הסדר איזון משאבים ? למי הוא מועיל ? על אלו נכסים הוא חל ? ועוד שאלות ותשובות רבות ... 

מדוע חשוב לערוך הסכם ממון בטרם הנישואין?

מהם היתרונות בעריכת הסכם ממון? ... מאמרים, פסקי דין ופניה אל עורכי דין באתר ... 

פסקי דין - דיני משפחה

פסקי דין בנושאי דיני משפחה לרבות: גירושין, צוואת, משמורת, מזונות, הסכמים, גניבת זרע ועוד... 

הסכם גירושין

מהו הסכם גירושין? מהו תוקפו? כיצד מבטלים אותו? קראו עוד... 

מהי כתובה?

הכתובה הינה מסמך עליו חותם הבעל בטרם טקס הנישואין ובו מפורטות התחייבות הבעל כלפי האישה. הבעל חותם על הכתובה בנוכחות שני עדים וזאת עוד בטרם החופה ... 

הפרת הבטחת נישואין

מי שתובע בגין הפרת הבטחת נישואין, מוטל עליו נטל שכנוע כבד לצורך קיומה של הבטחת נישואין שהופרה, באם אין ראיות ממשיות לכך שהצדדים התכוונו להינשא זה לזה ... 

חטיפת ילדים

בהתאם לאמנת האג, כל אדם, מוסד או גוף הטוען כי ילד (עד גיל 16) הורחק או לא הוחזר תוך הפרת זכויות משמורת, ראשי לפנות אל הרשות המרכזית שבמקום מגוריו הרגיל של הילד או אל הרשות המרכזית של כל מדינה מתקשרת אחרת, בבקשה לסייע להחזרתו של הילד ... 

סעדים זמניים,עיקול,עיכוב יציאה

מהם סעדים זמניים אשר בסמכות בית המשפט לענייני משפחה או בית הדין הרבני לתת ? 

אלימות במשפחה

מהי אלימות במשפחה? כיצד מתמודדים עם אלימות במשפחה? האם גם אלימות מילולית עלולה להיות אלימות במשפחה? 



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.