www.what2do.co.il

חובות הימורים בבורסה ומשמעותם בהליך גירושין

פורסם ע"י מערכת האתר what2do | עודכן בתאריך 22/07/2012
חובות הימורים בבורסה ומשמעותם בהליך גירושין

בני זוג אשר עומדים בפני גירושין, נדרשים להסדיר את כלל מערכת היחסים ביניהם, החל ממשמורת הילדים, דרך מזונות האישה וכלה בחלוקת הנכסים והכספים. במסגרת תביעות לחלוקת רכוש, מושכלות ראשונים הן כי רכוש אשר נצבר במהלך חיי הנישואין הינו רכוש משותף. עם זאת, כאשר מדובר בחובות, ייתכן ותעלה טענה הפוכה בדבר "העדר שיתוף". אחד המקרים הקלאסיים בעניין זה הינו צבירת חובות אשר נוצרו בשל הימורים. מהו אפוא דינם של "הימורים" כאשר הם למעשה השקעות חוקיות בבורסה שנעשו תוך כדי לקיחת סיכון והסתיימו בחובות כבדים? האם מדובר ברכוש משותף ומהם המבחנים מבחינת הפסיקה בסוגיות אלה?

 

      קראו עוד על חובות בגירושין:


על מנת להכיל שיתוף על חובות הימורים, הפסיקה קבעה שלושה קריטריונים מרכזיים. ראשית, יש לבחון את משך תקופת ההימורים. שנית, בית המשפט בוחן האם הצד השני ידע על ההימורים. לבסוף, בית המשפט בודק מה הייתה השפעת ההימורים על משק הבית המשותף.


הימורים בבורסה, משמעותם


כאשר מדובר בחובות אשר נוצרו בשל "הימורים" (או שמא נאמר, "סיכונים") במסגרת השקעות בבורסה, ייתכן כי אם המהלכים הכלכליים לא נשאו פרי, ואף יצרו חובות, הצד השני יבקש להחריג עצמו מהם. בית המשפט נדרש לסוגיה זו לאחרונה כאשר אישה טענה שעסקאות שבעלה ביצע בעסקאות מט"ח בסיכון גבוה גרמו להפסדים אשר יש להניחם לפתחו של הגבר בלבד.

 

בית המשפט דחה את טענות האישה וקבע כי לא ייתכן מצב שבו האישה תהיה שותפה מלאה ברווחים, אך תדיר עצמה מההפסדים. הודגש גם כי האישה ידעה על כך שבעלה מבצע את ההשקעות המדוברות והחובות אשר נוצרו בעקבותיהם לא גרמו לחוסר יכולתה של המשפחה לנהל אורח חיים סביר.


בשני מקרים אחרים, בתי המשפט בחרו דווקא להטיל את מלוא האחריות על החובות על הבעלים בלבד. עם זאת, גם כאן, בתי המשפט הלכו בדרכה של ההלכה הפסוקה ובחנו את הקריטריונים שהוזכרו לעיל. לדוגמא, במקרה אחד הודגש חוסר ידיעתה של האישה באשר להשקעות וצוין הנטל הכלכלי הכבד אשר ההשקעות גרמו לתא המשפחתי.

 

כמו כן, מדובר בהימורים אשר שימשו את הבעל מחשבון אשר הוחזק על ידו בלבד ואשר לא הובא לידיעתה של אשתו. יתרה מזאת, אפילו הדואר אשר מוען לחשבון זה כוון על ידי הבעל לתיבת דואר אחרת. דהיינו, לא רק שהאישה לא "עצמה עיניה" בנוגע לחשבון, אלא שהבעל אף פעל ביודעין על מנת להסתיר אותו מפניה. בית המשפט הדגיש כי הבעל הפר כלפי אשתו את חובת הנאמנות והוכח שהיא לא רצתה בהשקעותיו ובהימוריו.


במקרה אחר, בית המשפט קבע כי למרות שהבעל איבד את כספו בהשקעות בסיכון גבוה ולא בקזינו, הרי שהוא פעל כאמור מתוך התמכרות להימורים ולא באופן מושכל. דהיינו, נקבע כי היות והבעל התמכר להימורים והרולטה עבורו הייתה שוק ההון, והיות והנזקים הכספיים אשר ההימורים גרמו לתא המשפחתי היו עצומים, הרי שלא היה מקום לחייב את האישה בחובות.

 

יודגש כי האישה העידה שהיא ידעה אודות ההשקעות אך הגבילה את בעלה בסכום מקסימאלי של 50,000 שקלים לכל היותר. עם זאת, הבעל השקיע בבורסה כ-625,000 שקלים וזאת ללא אישורה ו/או ידיעתה של אשתו. בית המשפט קבע כי הבעל, אשר השקיע בבורסה סכומי כסף אדירים, מתוך התמכרותו להימורים ומבלי לקבל לכך את הסכמתה של אשתו, יישא לבד בחובות במסגרת הסדר איזון המשאבים.
 

לשאלות, תגובות או הערות לחץ/י כאן


דרג עד כמה מדריך משפטי זה עזר לך

עזר מאד

עזר

טוב

עזר קצת

לא עזר
 

רוצה שעו"ד יחזור אליך?

שלח

מאמרים נוספים בתחום

הלכת השיתוף

הלכת השיתוף

על אילו נכסים חלה חזקת השיתוף ... 

הסדר איזון משאבים

הסדר איזון משאבים

מהו הסדר איזון משאבים ? למי הוא מועיל ? על אלו נכסים הוא חל ? ועוד שאלות ותשובות רבות ... 

מדוע חשוב לערוך הסכם ממון בטרם הנישואין?

מהם היתרונות בעריכת הסכם ממון? ... מאמרים, פסקי דין ופניה אל עורכי דין באתר ... 

פסקי דין - דיני משפחה

פסקי דין בנושאי דיני משפחה לרבות: גירושין, צוואת, משמורת, מזונות, הסכמים, גניבת זרע ועוד... 

הסכם גירושין

מהו הסכם גירושין? מהו תוקפו? כיצד מבטלים אותו? קראו עוד... 

מהי כתובה?

הכתובה הינה מסמך עליו חותם הבעל בטרם טקס הנישואין ובו מפורטות התחייבות הבעל כלפי האישה. הבעל חותם על הכתובה בנוכחות שני עדים וזאת עוד בטרם החופה ... 

הפרת הבטחת נישואין

מי שתובע בגין הפרת הבטחת נישואין, מוטל עליו נטל שכנוע כבד לצורך קיומה של הבטחת נישואין שהופרה, באם אין ראיות ממשיות לכך שהצדדים התכוונו להינשא זה לזה ... 

חטיפת ילדים

בהתאם לאמנת האג, כל אדם, מוסד או גוף הטוען כי ילד (עד גיל 16) הורחק או לא הוחזר תוך הפרת זכויות משמורת, ראשי לפנות אל הרשות המרכזית שבמקום מגוריו הרגיל של הילד או אל הרשות המרכזית של כל מדינה מתקשרת אחרת, בבקשה לסייע להחזרתו של הילד ... 

סעדים זמניים,עיקול,עיכוב יציאה

מהם סעדים זמניים אשר בסמכות בית המשפט לענייני משפחה או בית הדין הרבני לתת ? 

אלימות במשפחה

מהי אלימות במשפחה? כיצד מתמודדים עם אלימות במשפחה? האם גם אלימות מילולית עלולה להיות אלימות במשפחה? 



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.