www.what2do.co.il

חוק אמנת האג (החזרת ילדים חטופים) התשנ``א 1991

פורסם ע"י מערכת האתר what2do | עודכן בתאריך 24/11/2013
חוק אמנת האג (החזרת ילדים חטופים) התשנ``א 1991

מטרתה של האמנה היא ליצור תהליך מזורז של החזרת ילדים למקום המגורים המקורי שלהם, ללא הליכים משפטיים ארוכים ומסורבלים. המדינות החתומות על האמנה פועלות בשיתוף פעולה ומסייעות זו לזו בהשבת הילדים בדחיפות.

האמנה אוסרת על העברת ילד ממדינתו ללא אישור הוריו ונועדה להילחם בתופעה של לקיחת הילד מחוץ למדינה, תוך הפרת הסכמי המשמורת, בעקבות גירושין או סכסוך משפחתי.

 

הגדרות החוק:


האמנה עוסקת בהחזרת ילדים שנחטפו ממדינתם המקורית למדינה אחרת, היא נחתמה בעיר האג בשנת 1980, ותוקפם של סעיפי האמנה שווי ערך לתוקפם של הוראות החוק.
המדינות איתן מתקיים קשר עם ישראל יפורסמו על ידי שר החוץ. היועץ המשפטי לממשלה רשאי להסמיך עובדים סוציאליים לביצוע הוראות האמנה, והוא רשאי למסור מידע שקיבל לידיו לצורך ביצוע ההליכים של החזרת הילדים.
בית המשפט המוסמך לדון בפסקי דין אלה, הוא בית המשפט לענייני משפחה. והממונה על הוראות חוק זה הוא שר המשפטים.

 

פרק ראשון

 

תחולת האמנה

 

מטרותיה של האמנה הן להחזיר באופן מיידי ילדים עד גיל 16 שהורחקו ממדינתם, שלא כדין ובניגוד לזכויות המשמורת שקיבלו הוריהם, ולהבטיח את שמירת זכויות של הילדים בכל המדינות שחתומות על האמנה. המדינות החתומות יפעלו בדחיפות למען השבת הילדים למדינתם וישתמשו בכל האמצעים העומדים לרשותם.

 

פרק שני

 

רשויות מרכזיות

 

הרשויות המרכזיות ישתפו ביניהם פעולה במטרה לגלות את מקום הימצאו של הילד שהורחק ממדינתו, הם ימסרו מידע רלוונטי על ההורים המחזיקים בילדים בניגוד לחוק ואת תנאי המשמורת לפי הוראת בית המשפט.

הרשויות ימנעו פגיעה נוספת בילד תוך כדי נקיטת אמצעים זמניים והליכים שיפוטיים, הם יספקו סיוע וייעוץ משפטי וישמרו על קשר ביניהן לביצוע האמנה והחזרת הילד בשלום למקום מולדתו.

 

פרק שלישי

 

החזרת הילדים

 

כל אדם פרטי או מוסד אחר, הטוען כי זכויות הילד הופרו והוא הורחק ממדינתו בניגוד לחוק, רשאי לפנות לרשות המרכזית של כל מדינה החברה באמנה, בבקשה לקבל סיוע להחזרתו. הבקשה תכיל מידע על זהות המבקש, תאריך הלידה של הילד, ופרטים אודות האדם שכנגדו נטען שהרחיק את הילד. הרשות המרכזית תפעל במהירות על מנת לספק את המידע המבוקש ותגרום להחזרתו של הילד.
הרשות המשפטית רשאית לסרב להחזיר את הילד, אם החזרה עלולה לגרום לילד נזק פיזי קשה או נזק נפשי ממשי, או אם יתברר כי הילד הגיע לבגרות (מעל גיל 16) והוא מתנגד לחזרה ומביע רצון להישאר בארץ החדשה.

 

פרק רביעי

 

זכויות הביקור

 

ההורה של הילד המורחק רשאי לבקר במדינה בו נמצא ילדו ולקבל את כל הסיוע והתמיכה של אותה מדינה, על מנת שהביקור ייצא לפועל וההורה יוכל להיפגש עם ילדו החטוף במהירות וללא הפרעות או עיכובים משפטיים.

 

פרק חמישי

 

הוראות כלליות

 

במסגרת האמנה לא יידרשו כל פיקדונות לתשלום ההוצאות המשפטיות. המסמכים והבקשות הנשלחים אל המדינה אליה שייכים הילדים, יהיו בשפת המקור בתוספת תרגום. אזרחי המדינות החתומים על האמנה, יהיו זכאים לקבל סיוע וייעוץ משפטי, מכל מדינה לפי התנאים והזכויות שלהם.

לשאלות, תגובות או הערות לחץ/י כאן


דרג עד כמה מדריך משפטי זה עזר לך

עזר מאד

עזר

טוב

עזר קצת

לא עזר
 

רוצה שעו"ד יחזור אליך?

שלח

מאמרים נוספים בתחום

סמכות אפוטרופוס בהליך גירושין

בתי המשפט נוטים להגדיר נושאים מהותיים בחיי הקטינים כגון מדור וחינוך כתלויים בהסכמתו של ההורה הלא משמורן. פעמים רבות ימנע בית המשפט מהורה משמורן להעתיק את מקום מגוריו באופן שימנע מההורה שאינו משמורן לראות את הילדים... 

הסדרי ראיה

הסדרי ראיה

מהם הסדרי ראייה? מה קורה במקרה בו אחד ההורים מפר את הסדרי הראייה?  

עירעור על פסק דין משמורת

פסק דין בעניין משמורת והסדרי ראייה אינו סופי, וניתן לפנות שוב לערכאה שהכריעה בעניין המשמורת בתביעה חדשה למשמורת/הסדרי ראייה ... 

פסקי דין - דיני משפחה

פסקי דין בנושאי דיני משפחה לרבות: גירושין, צוואת, משמורת, מזונות, הסכמים, גניבת זרע ועוד... 

אימוץ ילדים מחו"ל

במקרים רבים מלווה הליך האימוץ בחששות ובחוסר וודאות הנובעים מריבוי הגורמים המעורבים בהליך, וכמובן מהאלמנטים הנפשיים והפסיכולוגיים הנובעים מעצם טיבו של ההליך שהינו מסובך, קשה וטעון... 

מינוי אפוטרופוס

מה קורה במקרה בו אחד ההורים נפטר?  

חטיפת ילדים

בהתאם לאמנת האג, כל אדם, מוסד או גוף הטוען כי ילד (עד גיל 16) הורחק או לא הוחזר תוך הפרת זכויות משמורת, ראשי לפנות אל הרשות המרכזית שבמקום מגוריו הרגיל של הילד או אל הרשות המרכזית של כל מדינה מתקשרת אחרת, בבקשה לסייע להחזרתו של הילד ... 

סעדים זמניים,עיקול,עיכוב יציאה

מהם סעדים זמניים אשר בסמכות בית המשפט לענייני משפחה או בית הדין הרבני לתת ? 

אלימות במשפחה

מהי אלימות במשפחה? כיצד מתמודדים עם אלימות במשפחה? האם גם אלימות מילולית עלולה להיות אלימות במשפחה? 

מאגר חוקים

לרשותך מאגר חוקים הקשורים בתחום המשפט במשפחה ... מה אומר החוק על הבעיה שלך ? 



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.