אב לילדה בת חמש הסובל מסכיזופרניה, טען כי גרושתו מפרה את הסדרי הראייה, בכך שהיא מסרבת לאפשר לו להיפגש עם בתו ביחידות במרכז הקשר, למרות קביעת בית המשפט. האם טענה מנגד כי האב מסוכן ואלים, על כן היא חוששת להשאירו לבד עם הילדה.
הצדדים נישאו בשנת 2009, לאחר כשנה נולדה בתם שכיום בת חמש, ובשנת 2011 נחתם הסכם גירושין. בכפוף לסידור הגט האם ויתרה על כתובתה ותוספתה ומזונות אשה, ונקבע כי משמורת הבת תהיה ביד האם, כאשר הסדרי ראייה ייקבעו על פי המלצות תסקיר של עובדת סוציאלית.
האב ביקש להיפגש עם בתו במרכז הקשר אחת לשבוע
האב טען כי הוא אינו נפגש עם בתו למעלה משלושה חודשים, וביקש לפגוש אותה לפחות פעם בשבוע. בהמלצות ביניים נכתב על ידי עובדת סוציאלית שהילדה תישאר במשמורת האם וחידוש הקשר בין הבת ואביה ייעשה בהדרגה במרכז הקשר למשך שלושה חודשים עד להמשך המלצות שיוגשו לבית הדין הרבני.
לאור המלצות התסקיר הוסכם כי האב יראה את בתו פעם בשבוע למשך שעתיים במרכז הקשר לתקופה של חודש ימים, ולאחר מכן הוא יראה את בתו פעמיים בשבוע למשך שעתיים. בתום שלושה חודשים הוגש תסקיר נוסף ובו נכתב כי במפגשים הראשונים היה קשה לילדה להיפרד מאמה והיא הגיבה בריחוק כלפי אביה, אולם בהמשך היא השתחררה ונהנתה מהקרבה לאב.
עוד נכתב כי האב נלחם על הקשר עם בתו, בשעה שהאם מעבירה מסרים שליליים, בכך שלא תמסור לו את הבת להסדרי ראייה ללא פיקוח, ואף נוצר הרושם כי הקשר עדיין לא הבשיל לכדי קבלת הילדה ללא פיקוח והדרכה חיצוניים.
האם הסיתה את הילדה כנגד האב ולכן אין התפתחות משמעותית בקשר עם בתו
בתסקיר נוסף שהוגש בסוף שנת 2012, שבה האם וטענה שהאב אינו יודע לטפל בילדה והילדה נרתעת ממנו. מנגד טען האב כי האם פועלת למען הרחקת בתו. הוועדה המליצה על אבחון מסוגלות הורית, והחליטה כי בינתיים הקשר ימשיך במרכז הקשר, כאשר האם תעזוב את המרכז בזמן הביקור.
בחודש יולי 2014, הוגש תסקיר משלים, לפיו הבעל אובחן כסובל מסכיזופרניה, והוא אושפז במצב פסיכוטי במרכז לבריאות הנפש. עם זאת הוא מקפיד על הטיפול התרופתי ועל מעקב סדיר ואף עובד במשרה חלקית. כמו כן הוא פנה להדרכה הורית ומבין כי המחלה כרונית ודורשת טיפול וביקורת בקביעות.
עוד נקבע בתסקיר כי לאחר שלוש שנות הסדרי הראייה בפיקוח מרכז הקשר, ניתן להרחיבם אל מחוץ למרכז באופן מדורג, כדי לאפשר לאב לבלות זמן ממושך יותר עם בתו ולהשתתף בפעילויות נוספות מחוץ למרכז. וכן הומלץ כי אחת לחודש ייפגש האב עם בתו במרכז הקשר בנוכחותה של הסבתא שהיא אם האב.
בית הדין אסר על האם להיות במרכז הקשר בזמן הסדרי הראייה
האם המשיכה לשבת במרכז הקשר, חרף ההמלצה שלא תהיה נוכחת במקום, ובכך הקשתה על פרידת הילדה ממנה ועל קיום המפגשים, ואף סירבה לגשת להדרכה הורית כדי להתמודד עם קשייה.
לאחר שמיעת טענות הצדדים ועיון בתסקירים הרבים הגיע בית הדין האזורי נתניה למסקנה כי האב ימשיך בהדרכה הורית, האם תפנה להדרכה הורית, וכן הסדרי הראייה יישארו במתכונתם הרגילה במרכז הקשר, ואחת לחודש ייפגש האב עם בתו בנוכחותה של הסבתא, בנוסף אסר בית הדין על האם לשבת במרכז הקשר בזמן הסדרי הראייה.
תיק 297018/12