www.what2do.co.il

האם בית המשפט ישנה את הסדרי הראיה, בעקבות הטענה שהאב אלים?

פורסם ע"י מערכת האתר what2do | עודכן בתאריך 10/02/2014
האם בית המשפט ישנה את הסדרי הראיה, בעקבות הטענה שהאב אלים?

בית משפט לענייני משפחה במחוז תל אביב דן בתביעה של אם לשני קטינים, בבקשה למתן צו מניעה זמני לקיום הסדרי הראיה בין הקטינים לאביהם, וקיומם בפיקוח, נוכח התנהגותו האלימה והתוקפנית של האב.


שני ההורים מסוגלים לטפל בילדים בצורה תקינה

 

בשנת 2012 הכריע בית המשפט כי הקטינים יהיו במשמורת של אמם והאב יוכל להתראות עם הקטינים, ללא ליווי או פיקוח, במתכונת של יומיים באמצע השבוע ובכל סוף שבוע שני. בית המשפט הסתמך על חוות דעת של מומחה מטעם גורמי הרווחה, שציינה כי שני ההורים הם בעלי מסוגלות הורית תקינה.

 

האם טענה כי עברה דירה בכדי להתרחק מהאב האלים

 

במהלך הדיון המשפטי האם העתיקה את מקום מגוריה ליישוב מרוחק, ממקום מגורם הקודם של הצדדים ובעקבות שינוי המגורים הוחלט כי ההסעות הילדים למפגש עם האב יחולקו באופן שווה בין ההורים. האם טענה כי עברה להתגורר במקום רחוק מאחר והאב נוקט באלימות כלפיה וכלפי ילדיו ואף הגישה נגדו שני כתבי אישום בגין תקיפה ואיומים.

 

ההורים משתמשים בקטינים לצורך המאבק הממושך ביניהם

 

מתסקיר של העובדת הסוציאלית התברר כי זוג ההורים נמצא במאבק מתמשך, ולהם 21 תיקים קשורים. ההורים אף נוטים להשתמש באופן קבוע בילדים הקטנים כחלק מהסכסוך. עוד נטען כי הצדדים הופנו ליחידת הסיוע ולגורמי הרווחה על מנת לנסות לגשר ביניהם, אך התובעת מסרבת לשתף פעולה ואינה מסכימה לקחת חלק בתכנית הטיפולית המוצעת.

 

בדיקת הפוליגרף הוכיחה כי האם אינה דוברת אמת

 

בכתב ההגנה כפר האב בטענותיה של התובעת וטען כי היא מפרה את הסדרי הראיה ועושה הכל בכדי למנוע ממנו להיפגש עם ילדיו ובמשך ארבעה חודשים הוא לא ראה אותם בשל התנהגותה. וגם מהתסקיר נמצא כי האם אכן אינה מאפשרת את המפגשים בין האב לילדיו.

 

טובת הילדים עומדת בראש סדר העדיפויות של בית המשפט, ובעת המפגש עם הקטינים ביחידת הסיוע, התרשם בית המשפט, כי הם אינם מפחדים כלל מאביהם ורוצים לשהות במחיצתו. לאחר שהצדדים נבדקו בפוליגרף, נמצאה התובעת כמי שאינה דוברת אמת בנוגע לאלימות האב ולכן בית המשפט העדיף את גרסת הנתבע.

 

התובעת לא מוכנה ליישב את הדברים עם בעלה לשעבר

 

התובעת נשאלה האם היא מתכוונת לשתף פעולה עם התכנית הטיפולית המוצעת לה ולאב ילדיה, לפתרון הסכסוך ביניהם על ידי גורמי הרווחה, אך התובעת ענתה בשלילה. אי לכך קבע בית המשפט כי היא לא תוכל לקבל סעד, כל עוד היא מסרבת לקבל הדרכה הורית, או כל הצעה מקצועית אחרת והדבר היחידי שהיא מוכנה להסכים לו הוא שבעלה לשעבר יראה את ילדיו בפיקוח, לכן האב רואה את ילדיו פעם בארבעה חודשים, בניגוד מוחלט להסדרי הראיה שנקבעו.

 

בית המשפט לענייני משפחה במחוז תל אביב מחק את התביעה, בשל חוסר מוכנותה של התובעת להשתתף בתכנית טיפולית וקבע כי התובעת תישא בהוצאות המשפט בסך 3,500 שקלים. 

לשאלות, תגובות או הערות לחץ/י כאן


דרג עד כמה מדריך משפטי זה עזר לך

עזר מאד

עזר

טוב

עזר קצת

לא עזר
 

רוצה שעו"ד יחזור אליך?

שלח

מאמרים נוספים בתחום

סמכות אפוטרופוס בהליך גירושין

בתי המשפט נוטים להגדיר נושאים מהותיים בחיי הקטינים כגון מדור וחינוך כתלויים בהסכמתו של ההורה הלא משמורן. פעמים רבות ימנע בית המשפט מהורה משמורן להעתיק את מקום מגוריו באופן שימנע מההורה שאינו משמורן לראות את הילדים... 

הסדרי ראיה

הסדרי ראיה

מהם הסדרי ראייה? מה קורה במקרה בו אחד ההורים מפר את הסדרי הראייה?  

עירעור על פסק דין משמורת

פסק דין בעניין משמורת והסדרי ראייה אינו סופי, וניתן לפנות שוב לערכאה שהכריעה בעניין המשמורת בתביעה חדשה למשמורת/הסדרי ראייה ... 

פסקי דין - דיני משפחה

פסקי דין בנושאי דיני משפחה לרבות: גירושין, צוואת, משמורת, מזונות, הסכמים, גניבת זרע ועוד... 

אימוץ ילדים מחו"ל

במקרים רבים מלווה הליך האימוץ בחששות ובחוסר וודאות הנובעים מריבוי הגורמים המעורבים בהליך, וכמובן מהאלמנטים הנפשיים והפסיכולוגיים הנובעים מעצם טיבו של ההליך שהינו מסובך, קשה וטעון... 

מינוי אפוטרופוס

מה קורה במקרה בו אחד ההורים נפטר?  

חטיפת ילדים

בהתאם לאמנת האג, כל אדם, מוסד או גוף הטוען כי ילד (עד גיל 16) הורחק או לא הוחזר תוך הפרת זכויות משמורת, ראשי לפנות אל הרשות המרכזית שבמקום מגוריו הרגיל של הילד או אל הרשות המרכזית של כל מדינה מתקשרת אחרת, בבקשה לסייע להחזרתו של הילד ... 

סעדים זמניים,עיקול,עיכוב יציאה

מהם סעדים זמניים אשר בסמכות בית המשפט לענייני משפחה או בית הדין הרבני לתת ? 

אלימות במשפחה

מהי אלימות במשפחה? כיצד מתמודדים עם אלימות במשפחה? האם גם אלימות מילולית עלולה להיות אלימות במשפחה? 

מאגר חוקים

לרשותך מאגר חוקים הקשורים בתחום המשפט במשפחה ... מה אומר החוק על הבעיה שלך ? 



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.