www.what2do.co.il

תביעת אבהות, מהי?

פורסם ע"י מערכת האתר what2do | עודכן בתאריך 27/02/2011
תביעת אבהות, מהי?

במידה ולאישה נולד ילד, אשר אביו הביולוגי אינו מכיר בקיומו, יכולה האחרונה להגיש תביעת אבהות בבית המשפט, ולהכריח את האב להכיר בקיום הקשר בינו לבין בנו. באותה המידה, יכול גבר אשר אם ילדו טוענת כי הוא אינו האב הביולוגי, לעתור לתביעת אבהות.

עניין האבהות איננו עניין של מה בכך, שכן לאבהות על הילד ישנן השלכות רבות, החל מתשלום מזונות ילדים, הסדרי ראיה, תשלום בעבור מדור שקט ועוד. זאת בנוסף לדין העברי אשר עלול לראות את הילד כ"ממזר" או "שיתוקי" במידה ונולד מחוץ לברית הנישואין.

מהי משמעות התביעה מבחינת הדין העברי?

מבחינת הדין העברי, במידה ואישה רווקה איננה יודעת מיהו אבי בנה, יחשב הילד כ"שיתוקי". אם ידוע מיהו האב, והוא אינו ממזר בעצמו או "פסול חיתון", יהיה הילד כשר. הילד יחשב ככשר גם במידה וישנו ספק לגבי זהות האב, אך כל הגברים הפוטנציאלים הינם כשרים.

כאשר אישה נשואה איננה יודעת מי הוא אבי בנה, יחשב הילד כממזר. בית המשפט לרוב לא יתיר ביצוע בדיקת רקמות במידה וישנו ספק לגבי גבר פוטנציאלי אשר יכול להיות אבי הילד, על מנת לא לפגוע בטובת הילד ולגרום לו להגדרת "ממזר".

מהי בדיקת רקמות?

בדיקת רקמות הינה הדרך היעילה והנפוצה ביותר לבדיקת אבהות. בבדיקה זו מושווה המטען הגנטי של הילד אל מול הגבר הטוען להיות אביו, ומתוצאות הבדיקה ניתן לבדוק באופן כמעט וודאי לחלוטין האם הגבר הוא אבי הילד או לא.

 

האם גבר יכול לסרב לבצע בדיקת רקמות במסגרת תביעת אבהות?

 

בדיקת הרקמות נעשית על ידי נטילת דגימה גנטית משערות או מרוק, ומכיוון שלא מדובר בבדיקה פולשנית, רשאי בית המשפט להורות על ביצועה. כאשר גבר אשר מסרב לבצע את הבדיקה, עלול סירובו לעמוד כראייה נגדו בבית הדין ובית המשפט יכול לראות אותו כמי שיש לו דבר להסתיר.

במידה ומדובר באישה נשואה, ארש היה בידו של הגבר להוכיח כי בתקופה הנדונה קיימה האישה יחסי מין עם מספר גברים, יתכן ויקבל בית המשפט את סירובו של הגבר לביצוע בדיקת הרקמות, על מנת למנוע מצב של הגדרת הילד כממזר.
 

לשאלות, תגובות או הערות לחץ/י כאן


דרג עד כמה מדריך משפטי זה עזר לך

עזר מאד

עזר

טוב

עזר קצת

לא עזר
 

רוצה שעו"ד יחזור אליך?

שלח

מאמרים נוספים בתחום

סמכות אפוטרופוס בהליך גירושין

בתי המשפט נוטים להגדיר נושאים מהותיים בחיי הקטינים כגון מדור וחינוך כתלויים בהסכמתו של ההורה הלא משמורן. פעמים רבות ימנע בית המשפט מהורה משמורן להעתיק את מקום מגוריו באופן שימנע מההורה שאינו משמורן לראות את הילדים... 

הסדרי ראיה

הסדרי ראיה

מהם הסדרי ראייה? מה קורה במקרה בו אחד ההורים מפר את הסדרי הראייה?  

עירעור על פסק דין משמורת

פסק דין בעניין משמורת והסדרי ראייה אינו סופי, וניתן לפנות שוב לערכאה שהכריעה בעניין המשמורת בתביעה חדשה למשמורת/הסדרי ראייה ... 

פסקי דין - דיני משפחה

פסקי דין בנושאי דיני משפחה לרבות: גירושין, צוואת, משמורת, מזונות, הסכמים, גניבת זרע ועוד... 

אימוץ ילדים מחו"ל

במקרים רבים מלווה הליך האימוץ בחששות ובחוסר וודאות הנובעים מריבוי הגורמים המעורבים בהליך, וכמובן מהאלמנטים הנפשיים והפסיכולוגיים הנובעים מעצם טיבו של ההליך שהינו מסובך, קשה וטעון... 

מינוי אפוטרופוס

מה קורה במקרה בו אחד ההורים נפטר?  

חטיפת ילדים

בהתאם לאמנת האג, כל אדם, מוסד או גוף הטוען כי ילד (עד גיל 16) הורחק או לא הוחזר תוך הפרת זכויות משמורת, ראשי לפנות אל הרשות המרכזית שבמקום מגוריו הרגיל של הילד או אל הרשות המרכזית של כל מדינה מתקשרת אחרת, בבקשה לסייע להחזרתו של הילד ... 

סעדים זמניים,עיקול,עיכוב יציאה

מהם סעדים זמניים אשר בסמכות בית המשפט לענייני משפחה או בית הדין הרבני לתת ? 

אלימות במשפחה

מהי אלימות במשפחה? כיצד מתמודדים עם אלימות במשפחה? האם גם אלימות מילולית עלולה להיות אלימות במשפחה? 

מאגר חוקים

לרשותך מאגר חוקים הקשורים בתחום המשפט במשפחה ... מה אומר החוק על הבעיה שלך ? 



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.