www.what2do.co.il

איזון משאבים בפנסיה צה``לית, הכיצד?

פורסם ע"י מערכת האתר what2do | עודכן בתאריך 03/11/2011
איזון משאבים בפנסיה צה``לית, הכיצד?

בני זוג היו נשואים במשך תשע שנים ובמהלך נישואיהם נולדו להם שני ילדים. בשנת 1999 נפרדו בני הזוג ונכרת ביניהם הסכם גירושין אשר הסדיר את הפרידה וקיבל בסוף דצמבר 1999 תוקף של פסק דין. באותה שעה היה המערער קצין בצבא קבע. לאחר פרישתו של הגבר מהצבא, התעוררה בין בני הזוג מחלוקת בנוגע לזכותה של האישה לחלק מקרן הפנסיה שלו.

 

המחלוקת נגעה בעיקר לפרשנותו של הסכם הגירושין אשר עסק, בין השאר, בזכותה של האישה בכספים אשר מקורם בשירותו הצבאי של בעלה לשעבר (מענק פרישה, פנסיה, מענק היובל ופדיון ימי חופשה).


הסכסוך לא הגיע לפתרונו והצדדים, מצוידים בעורכי דין מטעמם, פנו לערכאות המשפטיות. המערער טען כי המשיבה זכאית לזכויות שנוצרו בתקופת הנישואין ומועד השכר הקובע לצורך חישוב זכויות אלו הינו יום הפירוד (13.9.1999). לשיטתו, אחוז הקצבה אשר מגיעה לאישה בעקבות זכויותיו מהצבא צריך להיות מחושב באופן הבא – 2% לשנה, ובחישוב כולל – 18%. מסכום זה, טען המערער, מגיעה למשיבה מחצית בלבד – 9%.


המשיבה טענה, לעומת זאת, כי השכר הקובע ממנו צריך לחשב את חלקה בפנסיית המערער צריך להיות השכר האחרון אשר קיבל המערער עם פרישתו מצה"ל (וזאת בניגוד לטענת המערער בנוגע לשכר הקובע לפי יום הפירוד).

 

      קראו עוד בתחום:

 

המשיבה הפנתה את בית המשפט להסכם הגירושין בו נאמר באופן מפורש שהיא זכאית לכל הזכויות העתידיות. כמו כן, המשיבה טענה כי אין לקבל את טענות המערער באשר לחישוב זכויותיה לפי 2% לשנה, והשיעור זכאותה בתשלומי הפנסיה צריך לעמוד לפי החלק היחסי של חודשי השירות אשר הקבילו לחיי הנישואין. לפי חישוב זה, טענה המשיבה, זכאית אני למחצית מ-35.4%.


בית המשפט לענייני משפחה קבע כי יש לקבל את עמדת האישה. בפסק הדין נקבע כי המשיבה אכן זכאית לתשלומי הפנסיה באופן יחסי לחודשי השירות בהם היו בני הזוג נשואים. כמו כן, בית המשפט קבע כי המשכורת לחישוב הזכות תהיה בהתאם למשכורתה האחרונה של המערער, עם פרישתו מהצבא. עם זאת, משכורתו של הבעל לשעבר השתפרה באופן משמעותי עת השלים האחרון תואר שני. אי לכך, בית המשפט קבע כי היות והשלמת התואר הייתה לאחר הנישואין, יש לנכות את תוספת המשכורת בגינו בחישוב איזון הכספים.
 

לשאלות, תגובות או הערות לחץ/י כאן


דרג עד כמה מדריך משפטי זה עזר לך

עזר מאד

עזר

טוב

עזר קצת

לא עזר
 

רוצה שעו"ד יחזור אליך?

שלח

מאמרים נוספים בתחום

הלכת השיתוף

הלכת השיתוף

על אילו נכסים חלה חזקת השיתוף ... 

הסדר איזון משאבים

הסדר איזון משאבים

מהו הסדר איזון משאבים ? למי הוא מועיל ? על אלו נכסים הוא חל ? ועוד שאלות ותשובות רבות ... 

מדוע חשוב לערוך הסכם ממון בטרם הנישואין?

מהם היתרונות בעריכת הסכם ממון? ... מאמרים, פסקי דין ופניה אל עורכי דין באתר ... 

פסקי דין - דיני משפחה

פסקי דין בנושאי דיני משפחה לרבות: גירושין, צוואת, משמורת, מזונות, הסכמים, גניבת זרע ועוד... 

הסכם גירושין

מהו הסכם גירושין? מהו תוקפו? כיצד מבטלים אותו? קראו עוד... 

מהי כתובה?

הכתובה הינה מסמך עליו חותם הבעל בטרם טקס הנישואין ובו מפורטות התחייבות הבעל כלפי האישה. הבעל חותם על הכתובה בנוכחות שני עדים וזאת עוד בטרם החופה ... 

הפרת הבטחת נישואין

מי שתובע בגין הפרת הבטחת נישואין, מוטל עליו נטל שכנוע כבד לצורך קיומה של הבטחת נישואין שהופרה, באם אין ראיות ממשיות לכך שהצדדים התכוונו להינשא זה לזה ... 

חטיפת ילדים

בהתאם לאמנת האג, כל אדם, מוסד או גוף הטוען כי ילד (עד גיל 16) הורחק או לא הוחזר תוך הפרת זכויות משמורת, ראשי לפנות אל הרשות המרכזית שבמקום מגוריו הרגיל של הילד או אל הרשות המרכזית של כל מדינה מתקשרת אחרת, בבקשה לסייע להחזרתו של הילד ... 

סעדים זמניים,עיקול,עיכוב יציאה

מהם סעדים זמניים אשר בסמכות בית המשפט לענייני משפחה או בית הדין הרבני לתת ? 

אלימות במשפחה

מהי אלימות במשפחה? כיצד מתמודדים עם אלימות במשפחה? האם גם אלימות מילולית עלולה להיות אלימות במשפחה? 



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.