www.what2do.co.il

עתירה לפינוי בן זוג לשעבר מבית מגורים

פורסם ע"י מערכת האתר what2do | עודכן בתאריך 01/05/2025
עתירה לפינוי בן זוג לשעבר מבית מגורים

בתביעה דנן עותרת התובעת לפינוי הנתבע מבית המגורים , וכן עותרת לחיוב הנתבע בסכום של 5,250 דולר בגין הימים ששהה בבית המגורים מאז שאמור היה לעזוב את הבית ביום 1.1.07 ועד יום הגשת התביעה. וכן עותרת לחיובו בסכום של 50 דולר נוספים עבור כל יום מיום הגשת התביעה ועד לפינוי בפועל של הבית.

 


האם יש להורות על פינוי בן הזוג לשעבר?

1. הנתבע לא התייצב להיחקר על תצהירו המהווה תצהיר עדות ראשית משכך נמחק התצהיר. הגשת בקשה לצירוף תצהיר בגצ"י התומך באופן כללי בכתב ההגנה אשר התבקשה הגשתו בשלב מאוחר מאוד לאחר הגשת סיכומי הצדדים, אין בה כדי לרפא את אי התייצבות של הנתבע להיחקר על תצהירו כך שגם תצהיר בגצ"י זה אין להתחשב בו בהעדר אפשרות לחקור בחקירה נגדית את הנתבע.


2. בין הצדדים נכרת הסכם ממון על פי חוק יחסי ממון בין בני זוג אשר אושר בהתאם להוראות חוק יחסי ממון בין בני זוג על ידי נוטריון.


3. חלוקת רכוש בהסכם ממון שלא שווה בשווה בין בני הזוג, או ויתור על רכוש על ידי צד אחד מבני הזוג הינה דבר שביום יומו מעשה הנעשה מתוך שיקוליו של כל אחד מבני הזוג ובלבד שנעשה מתוך רצון חופשי.


4. הנתבע לא עמד בנטל הראייה להוכיח כי חתימתו לא נעשתה מתוך רצון חופשי. הנתבע בחר לחתום על ההסכם לאחר ששקל שיקוליו ובחר בדרך הרצויה לו וזאת מתוך רצון חופשי .לא זו אף זו, הנתבע לא הראה ולו בשמץ ראייה כי התובעת איננה צודקת בטענתה כי הבית נרכש לאחר גירושי הצדדים ולפני הנישואין השניים ומכספיה היא.


5. גירסת התובעת כי הנתבע חזר לגור בבית וללא הסכמתה מתיישבת עם עדות העדה – השכנה, הסתירות שבגירסת הנתבע, ועדותה העקבית האמינה והקוהרנטית של התובעת וכל זאת למעלה מן הצורך מבלי להתחשב בהעדר גירסה מטעם הנתבע נוכח אי התייצבותו לחקירה על תצהירו. לפיכך, הנתבע הפר את ההסכם בכך שחזר לבית לאחר שהתובעת מסרה לו בכתב על רצונה בפירוד ועל דרישתה כי יפנה את הבית, גירסת הנתבע כי היה זה בהסכמה התובעת נדחית.

לסיכום,

הנתבע הפר את ההסכם בכך שחזר לבית לאחר שהתובעת מסרה לו בכתב על רצונה בפירוד ועל דרישתה כי יפנה את הבית. על הנתבע לפצות את התובעת עבור כל יום בו התגורר בבית.

לשאלות, תגובות או הערות לחץ/י כאן


דרג עד כמה מדריך משפטי זה עזר לך

עזר מאד

עזר

טוב

עזר קצת

לא עזר
 

רוצה שעו"ד יחזור אליך?

שלח

מאמרים נוספים בתחום

הלכת השיתוף

הלכת השיתוף

על אילו נכסים חלה חזקת השיתוף ... 

הסדר איזון משאבים

הסדר איזון משאבים

מהו הסדר איזון משאבים ? למי הוא מועיל ? על אלו נכסים הוא חל ? ועוד שאלות ותשובות רבות ... 

מדוע חשוב לערוך הסכם ממון בטרם הנישואין?

מהם היתרונות בעריכת הסכם ממון? ... מאמרים, פסקי דין ופניה אל עורכי דין באתר ... 

פסקי דין - דיני משפחה

פסקי דין בנושאי דיני משפחה לרבות: גירושין, צוואת, משמורת, מזונות, הסכמים, גניבת זרע ועוד... 

הסכם גירושין

מהו הסכם גירושין? מהו תוקפו? כיצד מבטלים אותו? קראו עוד... 

מהי כתובה?

הכתובה הינה מסמך עליו חותם הבעל בטרם טקס הנישואין ובו מפורטות התחייבות הבעל כלפי האישה. הבעל חותם על הכתובה בנוכחות שני עדים וזאת עוד בטרם החופה ... 

הפרת הבטחת נישואין

מי שתובע בגין הפרת הבטחת נישואין, מוטל עליו נטל שכנוע כבד לצורך קיומה של הבטחת נישואין שהופרה, באם אין ראיות ממשיות לכך שהצדדים התכוונו להינשא זה לזה ... 

חטיפת ילדים

בהתאם לאמנת האג, כל אדם, מוסד או גוף הטוען כי ילד (עד גיל 16) הורחק או לא הוחזר תוך הפרת זכויות משמורת, ראשי לפנות אל הרשות המרכזית שבמקום מגוריו הרגיל של הילד או אל הרשות המרכזית של כל מדינה מתקשרת אחרת, בבקשה לסייע להחזרתו של הילד ... 

סעדים זמניים,עיקול,עיכוב יציאה

מהם סעדים זמניים אשר בסמכות בית המשפט לענייני משפחה או בית הדין הרבני לתת ? 

אלימות במשפחה

מהי אלימות במשפחה? כיצד מתמודדים עם אלימות במשפחה? האם גם אלימות מילולית עלולה להיות אלימות במשפחה? 



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.