www.what2do.co.il

העברת סמכות הדיון לבית המשפט ברוסיה, למרות האזרחות הישראלית

פורסם ע"י מערכת האתר what2do | עודכן בתאריך 05/04/2012
העברת סמכות הדיון לבית המשפט ברוסיה, למרות האזרחות הישראלית

היכן תידון תביעת משמורת בעניין ילדים אשר הם והוריהם גרים ברוסיה מזה למעלה מעשר שנים, פרט לשנה אחת בה גרו בישראל? על פי פסיקה של בית המשפט העליון, הערכאה המתאימה לדיון בתובענה הינה בית המשפט הרוסי.

 

המשפחה עלתה לישראל לקראת סוף שנת 2008 ויום לפני חזרתה של המשפחה לרוסיה, הגישה האם תביעה לבית המשפט על מנת לקבל סעד הצהרתי המונע את יציאתם של הילדים מהארץ. האם טענה כי היא מעוניינת בגירושין מן האב משום שהאחרון נוקט כלפיה וכלפי הילדים באלימות.

תביעתה של האם הוגשה לבית הדין הרבני בישראל ובני הזוג התירו את ברית הנישואין. במהלך ההליכים המשפטיים בין הצדדים, נקבע בערכאות השונות כי הסמכות הראויה לדיון בתביעת המשמורת הינה בית המשפט ברוסיה, היות וזהו מקום מושבם הטבעי של הילדים.

 

      קראו עוד בתחום:

 

האם מגישה ערעור לבית המשפט העליון


האם לא נואשה והגישה ערעור לבית המשפט העליון על מנת להפוך את ההחלטה ולמנוע מעבר ילדיה לרוסיה. לטענתה, ברוסיה היא במעמד של זרה ואין לה כל יכולת לנהל הליכים משפטיים הוגנים. עוד הוסיפה האם כי ניהול ההליך ברוסיה עלול להסב נזק לילדים ועיקרון טובת הילד מחייב ניהול הדיון בערכאות הישראליות. האם הוסיפה לחזור על טענותיה לגבי אלימות האב, אשר הקפיד מצידו לאמץ את החלטת הערכאות הקודמות.

שופטת בית המשפט העליון, איליה פרוקצ’יה, קבעה בפסק דינה כי למרות שבני המשפחה הינם אזרחי ישראל, מקום מושבם הקבוע הוא ברוסיה. השופטת ציינה כי עסקיו של האב נמצאים ברוסיה, הילדים למדו גדלו והתחנכו במוסדות החינוך במדינה וכן המשפחה דוברת רוסית כשפה יחידה. לטענת השופטת, מעשיה של האם להשאיר את הילדים בישראל הינם בגדר מחטף חד צדדי לצורך השגת מבוקשה.

 

     

רוסיה - אינה חתומה על אמנת האג

לאור נתוני המשפחה, והשיקול הציבורי, קבעה השופטת שדין הערעור להידחות והפורום הנאות לדיון בעניין המשפחה הינו מערכת המשפט הרוסית. בית המשפט ברוסיה יוכל לעמוד על מגוון השיקולים בנוגע לטובת הילדים לרבות צרכיהם, רווחתם וטובתם, קבעה השופטת.


      קראו גם:


השופטת סברה עוד כי למרות שרוסיה איננה חתומה על אמנת האג (האמנה נגד חטיפת ילדים ממקום מושבם הטבעי על ידי הוריהם), רוחו ותכליתו של המסמך חוסים על התביעה דנן. לטענת בית המשפט העליון, מעשיה של האם הינם בגדר חטיפת הילדים ויש להשיבם לסביבתם הטבעית, מקום בו הם חונכו ומדינה בה הם דוברים את השפה באופן שוטף.
 

לשאלות, תגובות או הערות לחץ/י כאן


דרג עד כמה מדריך משפטי זה עזר לך

עזר מאד

עזר

טוב

עזר קצת

לא עזר
 

רוצה שעו"ד יחזור אליך?

שלח

מאמרים נוספים בתחום

סמכות אפוטרופוס בהליך גירושין

בתי המשפט נוטים להגדיר נושאים מהותיים בחיי הקטינים כגון מדור וחינוך כתלויים בהסכמתו של ההורה הלא משמורן. פעמים רבות ימנע בית המשפט מהורה משמורן להעתיק את מקום מגוריו באופן שימנע מההורה שאינו משמורן לראות את הילדים... 

הסדרי ראיה

הסדרי ראיה

מהם הסדרי ראייה? מה קורה במקרה בו אחד ההורים מפר את הסדרי הראייה?  

עירעור על פסק דין משמורת

פסק דין בעניין משמורת והסדרי ראייה אינו סופי, וניתן לפנות שוב לערכאה שהכריעה בעניין המשמורת בתביעה חדשה למשמורת/הסדרי ראייה ... 

פסקי דין - דיני משפחה

פסקי דין בנושאי דיני משפחה לרבות: גירושין, צוואת, משמורת, מזונות, הסכמים, גניבת זרע ועוד... 

אימוץ ילדים מחו"ל

במקרים רבים מלווה הליך האימוץ בחששות ובחוסר וודאות הנובעים מריבוי הגורמים המעורבים בהליך, וכמובן מהאלמנטים הנפשיים והפסיכולוגיים הנובעים מעצם טיבו של ההליך שהינו מסובך, קשה וטעון... 

מינוי אפוטרופוס

מה קורה במקרה בו אחד ההורים נפטר?  

חטיפת ילדים

בהתאם לאמנת האג, כל אדם, מוסד או גוף הטוען כי ילד (עד גיל 16) הורחק או לא הוחזר תוך הפרת זכויות משמורת, ראשי לפנות אל הרשות המרכזית שבמקום מגוריו הרגיל של הילד או אל הרשות המרכזית של כל מדינה מתקשרת אחרת, בבקשה לסייע להחזרתו של הילד ... 

סעדים זמניים,עיקול,עיכוב יציאה

מהם סעדים זמניים אשר בסמכות בית המשפט לענייני משפחה או בית הדין הרבני לתת ? 

אלימות במשפחה

מהי אלימות במשפחה? כיצד מתמודדים עם אלימות במשפחה? האם גם אלימות מילולית עלולה להיות אלימות במשפחה? 

מאגר חוקים

לרשותך מאגר חוקים הקשורים בתחום המשפט במשפחה ... מה אומר החוק על הבעיה שלך ? 



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.