www.what2do.co.il

אם אשר נולדו לה תאומים בהליך פונדקאות בחו``ל לא תאלץ לאמץ ילדיה הביולוגיים

פורסם ע"י מערכת האתר what2do | עודכן בתאריך 08/03/2012
אם אשר נולדו לה תאומים בהליך פונדקאות בחו``ל לא תאלץ לאמץ ילדיה הביולוגיים

תמ"ש 10509-10-11

 

אישה אשר ילדיה נולדו בהליך פונדקאי בחו"ל נתקלה בסירוב מצד משרד הפנים לרשום את הילדים כילדיה מכוח הזהות הגנטית. האישה הופנתה על ידי משרד הפנים להליכי אימוץ. אי לכך, היא ובעלה הגישו תביעה בעניין לבית המשפט לענייני משפחה. השופטת, שפרה גליק, קיבלה את עתירתם של בני הזוג וקבעה כי השניים יוכלו להוכיח את הורותם על הילדים באמצעות בדיקה גנטית.

 

      קראו עוד בתחום:

 

בני הזוג במקרה דנן פנו להליך פונדקאות בגאורגיה. הפונדקאות נעשתה באמצעות ביצית של האם, וזרע של האב. בסופו של ההליך נולדו לשניים תאומים. ההורים ביקשו לרשום את הילדים כישראלים, להנפיק להם דרכונים ולהעלותם ארצה. כמו כן, הם הסכימו להוכיח את הורותם על ידי עריכת בדיקת רקמות. משרד הפנים קבע כי האב יוכיח את אבהותו באמצעות בדיקת רקמות, אך האם תוחל לכל היותר להתחיל בהליך אימוץ לאחר הגעת הילדים ארצה.

 

בראשית החלטתה, השופטת גליק ביקורת חריפה על התנהלות משרד הפנים בפרשה. בהחלטתה נכתב כי למרות שהשופטת ביקשה לנהל את הדיון בסוגיה בהקדם האפשרי - וזאת בשל הנסיבות המיוחדות שלו – האם נמצאת בחו"ל עם התאומים, והאב נמצא בארץ - משרד הפנים לא הגיש את תגובתו במועד. בסופו של היום, מזכירתה של השופטת נאלצה לפנות למשרד הפנים על מנת לקבל את התגובה.

 

"הדעת לא תסבול אימוץ של ילדים ביולוגיים"

 

גם לגופם של דברים השופטת לא ראתה עין בעין עם משרד הפנים. נקבע כי "הדעת איננה יכולה לסבול מצב בו אם ביולוגית לא תוכל להוכיח את אימהותה ותאלץ לאמץ את ילדיה הטבעיים". בהחלטה נכתב כי מדובר ב"דבר אשר מנוגד לשכר הישר" ו"הדין איננו יכול להשלים עימו". משרד הפנים ניסה לטעון כי התכלית אשר עמדה מאחורי התנהלותו במקרה זה הייתה כי האם היולדת היא האם הביולוגית. השופטת דחתה את הגישה הנ"ל וקבעה כי ההכרעה בסוגיה צריכה להתייחס להורות הגנטית. הודגש כי ניתן ללמוד על תכלית זו מחוק הפונדקאות המבכר את העיקרון הגנטי.

 

בפסק הדין צוין כי היעתרות לטענות משרד הפנים הייתה עלולה להביא למצב בו תיפגענה באופן משמעותי זכויותיהם של ההורים והקטינים. כמו כן, השופטת הוסיפה כי להורים במקרה דנן יש ילד משותף אשר נולד בהריון רגיל, בן 6 בעת הגשת הבקשה. "לא ניתן להכיר בתוצאה בה אחד הילדים יהיה ילד ביולוגי ואילו אחיו הקטנים יתהו מדוע אמם הייתה צריכה לאמץ אותם", קבעה השופטת נחרצות.

לשאלות, תגובות או הערות לחץ/י כאן


דרג עד כמה מדריך משפטי זה עזר לך

עזר מאד

עזר

טוב

עזר קצת

לא עזר
 

רוצה שעו"ד יחזור אליך?

שלח

מאמרים נוספים בתחום

סמכות אפוטרופוס בהליך גירושין

בתי המשפט נוטים להגדיר נושאים מהותיים בחיי הקטינים כגון מדור וחינוך כתלויים בהסכמתו של ההורה הלא משמורן. פעמים רבות ימנע בית המשפט מהורה משמורן להעתיק את מקום מגוריו באופן שימנע מההורה שאינו משמורן לראות את הילדים... 

הסדרי ראיה

הסדרי ראיה

מהם הסדרי ראייה? מה קורה במקרה בו אחד ההורים מפר את הסדרי הראייה?  

עירעור על פסק דין משמורת

פסק דין בעניין משמורת והסדרי ראייה אינו סופי, וניתן לפנות שוב לערכאה שהכריעה בעניין המשמורת בתביעה חדשה למשמורת/הסדרי ראייה ... 

פסקי דין - דיני משפחה

פסקי דין בנושאי דיני משפחה לרבות: גירושין, צוואת, משמורת, מזונות, הסכמים, גניבת זרע ועוד... 

אימוץ ילדים מחו"ל

במקרים רבים מלווה הליך האימוץ בחששות ובחוסר וודאות הנובעים מריבוי הגורמים המעורבים בהליך, וכמובן מהאלמנטים הנפשיים והפסיכולוגיים הנובעים מעצם טיבו של ההליך שהינו מסובך, קשה וטעון... 

מינוי אפוטרופוס

מה קורה במקרה בו אחד ההורים נפטר?  

חטיפת ילדים

בהתאם לאמנת האג, כל אדם, מוסד או גוף הטוען כי ילד (עד גיל 16) הורחק או לא הוחזר תוך הפרת זכויות משמורת, ראשי לפנות אל הרשות המרכזית שבמקום מגוריו הרגיל של הילד או אל הרשות המרכזית של כל מדינה מתקשרת אחרת, בבקשה לסייע להחזרתו של הילד ... 

סעדים זמניים,עיקול,עיכוב יציאה

מהם סעדים זמניים אשר בסמכות בית המשפט לענייני משפחה או בית הדין הרבני לתת ? 

אלימות במשפחה

מהי אלימות במשפחה? כיצד מתמודדים עם אלימות במשפחה? האם גם אלימות מילולית עלולה להיות אלימות במשפחה? 

מאגר חוקים

לרשותך מאגר חוקים הקשורים בתחום המשפט במשפחה ... מה אומר החוק על הבעיה שלך ? 



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.
יעוץ אישי