נחלה חקלאית שאינה בגדר איזון משאבים בין בני הזוג
עובדות המקרה
קרא גם...
החלת חזקת השיתוף על בני זוג ידועים בציבור, אימתי?
תביעה לירושת זכויות המשק החקלאי
פסק דין הפוסל רשות לירושת זכויות על המשק החקלאי
האח הינו בן ממשיך - האם יפצה את אחותו?
מהו היקף הזכויות אשר יאוזנו בין הצדדים לעניין הנחלה החקלאית?
1. הצדדים נישאו בשנת 1980 ולפיכך חלות לגביהם הוראות חוק יחסי ממון, המחילות את הסדר איזון המשאבים, לפיהן עם פקיעת הנישואין זכאי כל אחד מבני הזוג למחצית שוויים של כלל נכסי בני הזוג. ככל ששוויים של נכסי אחד מבני הזוג עולה על שווי נכסי השני, חייב האחד לתת למשנהו מחצית משווי ההפרש.
2. בעלי הזכויות בנחלות שבמשבצת הינם בעלי זכויות של "ברי רשות" , דהיינו בעל הנחלה בענייננו, אביו של התובע, החזיק בתקופה הישימה בזכות אישית, כבר רשות, במאובחן מזכות קניינית.
3. לא ניתן לקבל את גרסתה של האישה הן מהבחינה המשפטית, בשל מיהות הזכויות, והן מהפן העובדתי. יודגש: נטל ההוכחה היה מוטל על כתפיה של האישה, והיא עצמה אשר עתרה לזכויות קנייניות בהיקף ניכר לא צירפה כל ראיה, מסמך כדין להוכחת טענותיה אלה, ובשלשת סבבי תיקון כתבי תביעתה.
4. לאישה לא יכולות להיות זכויות כלשהן בנחלה, מאחר וגם לבעלה דאז, ובמהלך נישואיהם ועד למועד הקרע לא היו כל זכויות בנחלה. בעלי הזכויות ועד למועד פטירתה של אם האיש, היו הוריו ובצוותא.
לסיכום,
האישה לא הציגה כל מסמך מהותי, או כל מסמך בכלל, כי הורי האיש בחייהם, או ה. ז"ל בחייו לאחר מות רעייתו, הגיש/ו בקשה לאגודה ולמינהל להכיר בבעלה דאז, כבן ממשיך, כמו גם אישור זכויות לאיש, בנחלה, ואשר כפועל יוצא מכך הייתה זכאית גם היא לזכויות, כטענתה.