www.what2do.co.il

משמורת קטינה תהיה בידי הסבתא למרות מסוגלות הורית סבירה בלבד

פורסם ע"י מערכת האתר what2do | עודכן בתאריך 07/09/2010
משמורת קטינה תהיה בידי הסבתא למרות מסוגלות הורית סבירה בלבד

בית המשפט העליון דן בסוגיית משמורת קטינה כאשר הוריה, אשר הוכרו כסובלים מפיגור שכלי קל, מתגוררים ביחד עם הקטינה בהוסטל סיעודי. מדובר במקרה בו בית המשפט לנוער קבע כי סבתן של הקטינות אינה מסוגלת לדאוג לצרכיהן ועל כן יש מקום להעבירן למשמורת תחת משפחה אומנה.

 

בעקבות ההחלטה, הגישה סבתן של הקטינות ערעור על כך לבית המשפט המחוזי. ערעורה של הסבתא נדחה וערעור נוסף מטעמה הוגש לבית המשפט העליון. הסבתא טענה כי יכולה היא להיות ההורה המשמורן של הקטינה הצעירה מבין הקטינות.במסגרת התביעה טענה הסבתא כי יש מוכנה היא לעבור בדיקת מסוגלות הורית. לטענתה, יש לבחון את מסוגלותה ההורית כלפי כל אחת מנכדותיה בנפרד.

 

חשיבות עתידית לקיום קשר הדם בין הקטינה לבני משפחתה

 

בית המשפט קבע כי למרות שעל פי עיקרון טובת הילד, טובתה של הקטינה הינה במשמורת המשפחה האומנה, יש לבחון את הסוגיה בראייה עתידית. השופט ציין בפסק הדין כי בראיה לטווח הארוך, קיימת חשיבות גדולה לקשר הדם בין הקטינה לבין סבתה ולכך שהמערערת הביעה רצון אמיתי וכן להעניק מענה לכל צרכיה של הקטינה.

 

השופט הוסיף כי במקרה דנן אין לבחון את הנושא בראיה של "אין דרך אחרת". לדבריו, האהבה הטבעית אשר חשה סבתא לנכדתה גוברת במקרים אלו על שיקולים נוספים.

 


לסיכום, בית המשפט העביר את משמורת הקטינה לידי הסבתא וקבע כי הנושא יבחן מחדש בתוך שנה בבית המשפט לנוער. "מדובר בסבתא של הקטינה, בשר מבשרה, ואהבתה הטבעית לה, שעליה אין חולק, עשויה לקזז במידה רבה את הקשיים שברמה האינטלקטואלית בהם מדובר. אל נשכח כי בתבל ומלואה, גם אנשים שאינם ברמה גבוהה מגדלים ילדים, ולעתים קרובות בהצלחה, ואין צורך להכביר מלים", נכתב בפסק הדין.
 

לשאלות, תגובות או הערות לחץ/י כאן


דרג עד כמה מדריך משפטי זה עזר לך

עזר מאד

עזר

טוב

עזר קצת

לא עזר
 

רוצה שעו"ד יחזור אליך?

שלח

מאמרים נוספים בתחום

סמכות אפוטרופוס בהליך גירושין

בתי המשפט נוטים להגדיר נושאים מהותיים בחיי הקטינים כגון מדור וחינוך כתלויים בהסכמתו של ההורה הלא משמורן. פעמים רבות ימנע בית המשפט מהורה משמורן להעתיק את מקום מגוריו באופן שימנע מההורה שאינו משמורן לראות את הילדים... 

הסדרי ראיה

הסדרי ראיה

מהם הסדרי ראייה? מה קורה במקרה בו אחד ההורים מפר את הסדרי הראייה?  

עירעור על פסק דין משמורת

פסק דין בעניין משמורת והסדרי ראייה אינו סופי, וניתן לפנות שוב לערכאה שהכריעה בעניין המשמורת בתביעה חדשה למשמורת/הסדרי ראייה ... 

פסקי דין - דיני משפחה

פסקי דין בנושאי דיני משפחה לרבות: גירושין, צוואת, משמורת, מזונות, הסכמים, גניבת זרע ועוד... 

אימוץ ילדים מחו"ל

במקרים רבים מלווה הליך האימוץ בחששות ובחוסר וודאות הנובעים מריבוי הגורמים המעורבים בהליך, וכמובן מהאלמנטים הנפשיים והפסיכולוגיים הנובעים מעצם טיבו של ההליך שהינו מסובך, קשה וטעון... 

מינוי אפוטרופוס

מה קורה במקרה בו אחד ההורים נפטר?  

חטיפת ילדים

בהתאם לאמנת האג, כל אדם, מוסד או גוף הטוען כי ילד (עד גיל 16) הורחק או לא הוחזר תוך הפרת זכויות משמורת, ראשי לפנות אל הרשות המרכזית שבמקום מגוריו הרגיל של הילד או אל הרשות המרכזית של כל מדינה מתקשרת אחרת, בבקשה לסייע להחזרתו של הילד ... 

סעדים זמניים,עיקול,עיכוב יציאה

מהם סעדים זמניים אשר בסמכות בית המשפט לענייני משפחה או בית הדין הרבני לתת ? 

אלימות במשפחה

מהי אלימות במשפחה? כיצד מתמודדים עם אלימות במשפחה? האם גם אלימות מילולית עלולה להיות אלימות במשפחה? 

מאגר חוקים

לרשותך מאגר חוקים הקשורים בתחום המשפט במשפחה ... מה אומר החוק על הבעיה שלך ? 



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.